0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Рулонні штори з натуральних матеріалів

Натуральна сировина використовувалося в декорі інтер'єрів ще нашими предками. І це пояснюється не тільки його екологічністю, але і унікальними властивостями. Натуральні матеріали надають приміщенням особливої атмосфери і затишку, а також дозволяють відтворити еко-стиль у себе вдома навіть у міській квартирі.

Рулонні штори з джуту

Кроме ткани в процессе производства рулонных штор активно используются джутовые полотна. Джут - это тропическое растение, волокна которого используются в текстильной промышленности. Это растение очень распространено в южных странах нашей планеты и используется даже для пошива одежды и изготовления домашнего текстиля.

Для джутовых роллет волокна переплетаются между собой разными способами, что позволяет получить разнообразные текстуры, цвета и дизайны.

Конструкція ролет з джуту

Штори з цього натурального матеріалу є трубчастий вал встановлений над отвором або безпосередньо на рамі. Саме на нього намотується полотно в процесі підняття. Внизу закріплені обважнювачі у вигляді дерев'яних планок.

Механізм штори дозволяє згортати полотно і фіксувати його на необхідному рівні. Регулювання відбувається за допомогою ланцюжка. Також для рухомих стулок додатково використовуються спеціальні магніти, які не дають провисати полотнам в моменти відкривання на режим провітрювання.

Полотна можуть кріпитися декількома способами:

  • на віконний проріз;
  • вгорі склопакета;
  • на стулки.

Спосіб кріплення залежить від побажань замовника і від необхідності мати доступ до підвіконня. Також максимальне прилягання полотен дозволяє візуально розширювати простір і доповнювати джутові жалюзі іншим віконним декором.

Переваги ролет з джуту

Ролети з волокон джуту цінуються дизайнерами за простий зовнішній вигляд і можливість використовувати в будь-якому стилі. Але особливо доречно такий декор виглядає в еко-стилі, які так популярні останнім часом.

  1. Джутові волокна надійно захищають приміщення від інтенсивного сонячного світла, а спеціальні просочення забезпечують стійкість до вологи і біологічного руйнування.
  2. Матеріал відрізняється невибагливістю у догляді і може бути використаний як в сухих, так і вологих приміщеннях.
  3. Добре підходять для будь-якого типу приміщень незалежно від призначення. Це можуть бути спальні, кухні, веранди, лоджії і балкони. У будь-якому випадку ви отримаєте необхідну "порцію" затишку.
  4. Натуральне походження. Після збору рослини обробляються, поділяються на волокна і з'єднуються шляхом плетіння в цільні полотна.
  5. Різноманітність фактур і візерунків. Методи плетіння дозволяють робити оригінальні вироби, які вигідно виглядають не тільки в ЕкоСтіль.
  6. М'яко розсіюють світло через неоднорідність плетіння.

Джутові штори цінуються не тільки своїми зовнішніми характеристиками. Натуральний матеріал має властивість терморегуляції. Тобто тепло з вулиці не потрапляє всередину кімнати в жарку пору, а в зимовий період джут навпаки утримує тепло.

При всіх видимих ​​перевагах, джутові ролети мають один явний мінус. Він полягає в тому, що після тривалого впливу на полотна прямих сонячних променів тканину вигорає і втрачає свій первозданний вигляд.

Що стосується колірної гами джутових полотен, то вона досить обмежена. У ній переважають натуральні деревні і трав'яні відтінки. Це можуть бути відтінки пісочного, коричневого, сірого, жовтого і навіть червоного дерева. Вони надають інтер'єрам якоїсь екзотики, розслабленості і створюють гру світла завдяки переплетення волокон.

Замовити рулонні штори з джуту та інших натуральних матеріалів ви можете в інтернет-магазині Pro-shto. Наші фахівці підберуть ідеально підходящий варіант для вашого інтер'єру, щоб надійно захистити ваш будинок від сонячного світла і сторонніх поглядів.

Рулонные шторы из натуральных материалов Джутовые шторы Рулонные шторы из джута