0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як правильно вибрати штори з 100% затемненням

При виборі штор з ефектом затемнення здається, що це дуже просто і досить взяти щільну або не пропускає світло тканину і цього буде достатньо. Але не варто забувати, що такі штори вплинуть на інтер'єр, так як не тільки вирішать одну задачу, але і затемнять все приміщення цілком. При виборі слід звертати увагу на деякі деталі. Розглянемо варіанти, коли потрібна установка штор з повним затемненням:

  • Відсвічує екран комп'ютера або телевізора, а робити перестановку немає можливості;
  • Сонце вранці занадто сильно світить у вікна;
  • Поруч з будинком знаходиться рекламний щит, який світиться в нічний час і заважає спокійному сну;
  • Будь-яке світло заважає дитині заснути і потрібно створити повну темряву для спокійного сну;
  • Ви спите вдень, а працюєте вночі і в денний час необхідно створити 100% затемнення для спокійного сну;
  • В офісі або вдома знаходиться проектор, який має активуватися в денний час, наприклад, для проведення презентацій або перегляду фільмів.

Подібного роду питання вирішуються за допомогою простих штор або із застосуванням щільних затемняющих тканин.

Варіанти, коли не потрібно 100% затемнення приміщення, а досить правильно підібрати тканину:

  • Необхідність залишити світло в приміщенні тому як з повним затемненням буде не комфортно;
  • Вікна на нижніх поверхах, які закриті деревами, в такому випадку в приміщення само собою потрапляє менше світла і при повному затемненні він пропаде зовсім;
  • Ситуації, в яких штори можна використовувати як світлофільтри для фарбування світла в потрібний відтінок, штори зі 100% затемненням такого ефекту не надають.

Найчастіше при необхідності повного затемнення використовуються тканини блекаут, це найпопулярніший вибір, який часто пропонується при бажанні клієнта закритися від сонячного світла. Світлопроникність таких тканин нульова тому як вони з зовнішньої сторони вікна знаходяться на спеціальній прогумованої основі, зсередини тканина може бути будь-якого кольору, якщо тканина і затемнює вікно, вона сама не обов'язково повинна бути чорного кольору. Виходить комбінація, в якій тканина виконує декоративну функцію, а прогумована основа відповідає за функціональність.

Тканина з повним затемненням добре комбінується з гардинами і іншими видами штор. Наприклад вікно повинне пропускати світло або закривається гардинами в колір стін, при цьому рулонні штори можуть акуратно висіти на вікнах в рулоні не привертаючи увагу, але коли з'являється необхідність повного затемнення. Рулонні штори опускаються, і тканину закриває світловий потік. При цьому тканина з легкістю можна підібрати в тон інтер'єру.

Не варто забувати і про мінуси блекаут тканин. Вони добре допомагають заснути, але коли встає сонце, воно не буде потрапляти в приміщення поки штори опущені, тому вранці такі штори можуть частково дезорієнтувати через відсутність «світанку».

Колір штори не впливає на світлопроникність. Чому то склався стереотип, який говорить про те, що темні штори сильніше затемнюють приміщення, частково це так, тому що рулонні тканини є світлофільтрами, тобто із застосуванням червоних тканин елементи меблів і стіни поруч зі шторою забарвлюватимуться в червоний колір, якщо ж штора чорна то і колір від неї буде чорним що створює відчуття темряви, хоча це не завжди так. Найпростіший спосіб визначити рівень світлопроникності це взяти ліхтарик телефону і прикласти до тканини, якщо тканина з серії блекаут вона не пропустить світло зовсім, інші типи тканин незалежно від кольорів будуть просвічуватися.

Рулонні штори або жалюзі з повним затемненням

Добре вирішують завдання, де необхідне використання компактної штори з ефектом затемнення, часто щоб домогтися аналогічного ефекту необхідно встановлювати як альтернативу гардини з щільними важкими тканинами. Рулонні штори чудово підійдуть в кабінет або на кухню, а за допомогою безлічі забарвлень тканини легко підібрати штору і для інших приміщень з більш вишуканим інтер'єром.

До мінусів можна віднести строгість конструкцій, це прямокутна тканину без складок, яка в деяких видах інтер'єру може здаватися занадто офіційною. Крім того рулонні штори це прекрасний варіант сонцезахисту для алергіків, адже тканина покрита спеціальним просоченням і не накопичує пил а також сама по собі не виділяє шкідливих речовин і зайвої запаху при нагріванні на сонце.

Є ще один невеликий лайфхак яким найчастіше ніхто не користується - це захисні ролети. Коли роллета знаходиться в коробі її не видно з приміщення, і вона ніяк не впливає на оглядовість кімнати, а при необхідності затемнення досить опустити ролетне полотно, яке повністю перекриє світло з вулиці, також ролети мають додаткові плюсами у вигляді шумоізоляції і захисту від тепловтрат в зимовий час. Виходить в такій комбінації, ми маємо повне затемнення приміщення, яке ніяким чином не впливає на інтер'єр приміщення і можна з легкістю використовувати класичні напівпрозорі штори для часткового затемнення кімнати.

Якщо вам необхідно регулювати кількість світла в приміщенні від часткового затемнення до повного можна комбінувати кілька варіантів тканин. Наприклад, блекаут і звичайні штори або тюль і ролети. За допомогою таких комбінацій відкриваються можливості зберегти приватність не перекриваючи світловий потік повністю. У свою чергу у вечірній час штора буде працювати навпаки, якщо встати поруч з вікном, а всередині буде джерело світла, то будуть добре проглядатися силуети з вулиці що не завжди добре.

Підсумок - перед вибором штор завжди варто трохи подумати, адже є безліч варіантів і комбінацій, як за кольором, так і щільності тканини, а також кількості штор. При установці тканини блекаут її з легкістю можна комбінувати з іншими видами сонцезахисту для досягнення максимальної функціональності.