0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати рулонні штори на пластикові вікна

Сучасний ринок пропонує безліч рішень, які прекрасно справляються з функцією сонцезахисту, а також служать прикрасою інтер'єру. Для оформлення вікон вже не потрібно використовувати саме класичні гардини тому як є безліч варіантів вибору сонцезахисних систем.

Для пластикових вікон ми рекомендуємо звернути увагу на рулонні штори, вони чудово гармонують з білими пластиковими вікнами, а також мають кілька кольорів кріплень для установки на коричневі вікна або кольору золотий дуб.

Перед покупкою рулонних штор визначитеся з їх розмірами, типом системи і кольором тканини. Як же правильно підібрати рулонні штори?

Конструкція рулонних штор

Рулонні штори виділяються серед інших моделей своєю компактністю, а також великою різноманітністю колірних відтінків, що в свою чергу дає простір для вибору тканини під будь-який тип інтер'єру. Рулонний штора складається з тканини, яка кріпиться на вал і механізмів. Відкривається за допомогою ланцюга управління, якщо потягнути в одну сторону вал починає крутитися і намотувати тканину, ніж відкриває вікно, в зворотному напрямку тканину розмотується і відповідно вікно закривається.

Конструкції діляться на кілька типів:

Відкритого типу - Назва системи говорить сама за себе, у відкритій рулонної штори вал з тканиною і механізми видно неозброєним поглядом. Система досить компактна і не приваблює зайвої уваги. Навіть у відкритому варіанті штора виглядає прекрасно. Системи відкритих типів додатково можуть бути укомплектовані фіксаторами. Струни або магніти - такі фіксатори утримують нижню частину тканини в площині вікна і не дає їй "бовтатися" при поривах вітру.

Закритого типу - В закритій системі все механізми і вал приховані під алюмінієвим коробом, короб не тільки візуально закриває всі елементи, але також захищає штору від зовнішніх впливів, наприклад при установці на кухні короб прекрасно захищає тканину від пилу і жиру, але це працює тільки коли штора повністю відкрита і тканина знаходиться в коробі. Закрита рулонний штора на відміну від відкритої не вимагає додаткової фіксації тканини тому що разом з коробом поставляються алюмінієві напрямні які кріпляться з боків від тканини і утримують її в площині вікна, направляючі приховують бічні засвітки між тканиною і віконною рамою що при необхідності дозволяє домогтися ефекту повного затемнення приміщення.

Слід зазначити що в кожному типі систем є кілька різновидів карнизів які призначені для установки, як на стулки вікон так і на отвори або на стелю.

Також крім рулонних штор є різновид систем день-ніч, завдяки спеціальної тканини можна налаштовувати освітлення різної інтенсивності в залежності від часу доби.

Розміри рулонних штор

Перед вибором дизайну штори потрібно попередньо визначити її розмір і тип установки. Якщо штора буде встановлена ​​на стулку, проведіть відповідний завмер по замковій частині штапика. У разі установки на отвір краще додати 8-10см щоб тканина трохи заходила на стіни і перекривала бічні засвітки від отвору.

Перед вимірами ми рекомендуємо ознайомитися з відповідною інструкцією на нашому сайті або звернутися до фахівців за контактними номерами телефонів для отримання консультації згідно заміру і монтажу.

Монтаж рулонних штор

Для монтажу штори використовуються саморізи за допомогою яких кронштейни прикручуються на віконну раму, коли кронштейни зафіксовані встановлюється вал з механізмами і при необхідності додається система фіксації.

Ми не рекомендуємо установку без свердління за допомогою клейкої стрічки, в такому варіанті рулонний штора приклеюється на раму, скотч не відрізняється особливою жорсткістю кріплення, тому при різкому зусиллі можна випадково відірвати штору від вікна.

Як обрати колір для рулонних штор

Кожна деталь інтер'єру істотно впливає на загальну картину в цілому, а штори особливо вирізняються з-поміж інших прикрас. Тканина рулонних штор частково просвічується і забарвлює кімнату під колір тканини. Для прикладу якщо взяти яскраво червону штору вона не буде висіти як червоний прямокутник, область поряд зі шторою, також буде червоного кольору і аналогічно в інших колірних варіантах.

Якщо ви хочете уникнути надмірно яскравих фарб в приміщенні варто використовувати білі або пастельні кольори тканини, вони не мають яскравого власного відтінку і не фарбують інтер'єр.

Відносно вибору кольору, первинно варто відштовхуватися від інших предметів інтер'єру, але можна розбавити тьмяні кольори кімнати кольоровими шторами. Наприклад, на сонячній стороні рекомендується вибирати більш прохолодні тони, щоб компенсувати яскраві сонячні промені. Але на північній стороні навпаки краще використовувати теплі яскраві кольори. Не варто забувати, що кольори впливають на психіку і сприйняття приміщення.

Білий - вважається універсальним кольором, який підійде для будь-якого приміщення, він візуально збільшує простір і не приваблює зайвої уваги.

Бежевий - аналогічно з білим прекрасно поєднується з більшістю інтер'єрів і вважається одним з найпопулярніших варіантів при виборі рулонних штор. Не дарма в каталогах кожна серія тканин включає кілька різновидів бежевих відтінків.

Жовтий - позитивний колір, який додає енергії і підвищує працездатність. Також жовта штора додасть яскравості і добре підійде для маленьких кімнат.

Помаранчевий - добре підходить для темних і мало освітлених кімнат, він відволікає на себе частину уваги і використовується в приміщеннях з нейтральними кольорами. Не рекомендується застосовувати помаранчевий колір в спальні.

Рожевий - створює м'яку романтичну атмосферу, добре поєднується з пастельними тонами.

Зелений - додає енергії і відмінно надихає, зелені штори рекомендується ставити в кухні, дитячої або в передпокої.

Блакитний - розслабляє і налаштовує на відпочинок, має властивість заспокоювати і приносить в приміщення легку і безтурботне атмосферу. Блакитні штори добре підходять для спалень і дитячих.

Коричневий - налаштовує на стан стабільності і умиротворення, також надає інтер'єру шляхетність і затишок. Підходить для всіх типів кімнат.

Чорний - Використовується вкрай рідко, але при правильній комбінації з іншими предметами інтер'єру здатний створити по істині унікальну обстановку.

За допомогою кольору і малюнка завжди можна відкоригувати частина недоліків навколишнього простору, візуально збільшити маленьку кімнату, або шторами з вертикальним малюнком надати відчуття більш високих стель.

При виборі кольору і фактури рулонних штор рекомендується також враховувати інші предмети інтер'єру, такі як меблі, шпалери, додатковий текстиль. Щоб не перевантажувати приміщення різноманітними малюнками краще слідувати таким простим правилам:

Якщо шпалери однотонні - штору можна взяти з малюнком або орнаментом, і навпаки в разі коли шпалери з малюнками, краще підібрати однотонну.

Добре виглядають тканинні предмети в одному стилі, наприклад, штори і скатертина або покривало. Щоб домогтися необхідного ефекту потрібно підбирати однаковий колір або фактуру тканин.

Невелика, але важлива рекомендація від дизайнерів - якщо ви не впевнені у виборі кольору штор, то вибирайте тканину під шпалери можна на тон яскравіше або темніше. Якщо ж використовується кілька варіантів шпалер, то варто вибрати один з них. При поєднанні кольорів краще поєднувати теплі відтінки з теплими, а холодні з холодними. Контрастні штори теж добре, але їх краще підбирати спільно з дизайнером.

Яка повинна бути щільність тканини в рулонних шторах

Не варто забувати, що рулонні штори це не тільки предмет декору, а й засіб сонцезахисту. Тепер, коли ми визначилися з кольором і фактурою, варто задуматися про щільність тканини. Так як тканина з різним рівнем світлопроникності може, як недостатньо добре закрити приміщення від сонця, так і зробити його занадто темним і доведеться тримати штори частково відкритими. Наприклад, в кухні використовуються максимально прозорі тканини, які дозволяють повністю закривати штору, але при цьому сильно не затемнювати приміщення.

Для спальні навпаки, варто встановити максимально щільні тканини або серію blackout щоб забезпечити повне затемнення в будь-який час доби. Також серія блекаут (100% затемнення) добре підходить для приміщень з проектором або в домашньому кінотеатрі, такі тканини повністю перекривають сонячні промені і прибирають зайві відблиски при перегляді фільмів і презентацій.

На завершення сказаного - рулонні штори це відмінний виріб, яке включає в себе можливості декору і прекрасної сонцезахисту, а також підходять для будь-яких типів і розмірів вікон з різноманітними кріпленнями. Ми рекомендуємо приділити трохи уваги при виборі рулонних штор, щоб отримати продукт, який найкраще ще довгий час буде радувати вас своїм зовнішнім виглядом.