0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Рулонні жалюзі день ніч, плюси і мінуси

Штори, ефективно регулюють світловий потік, при цьому поєднують в собі оригінальний дизайн, зручність експлуатації, багатофункціональність - отримали назву жалюзі рулонні день ніч. У чому ж їх переваги в порівнянні зі звичайними жалюзі, портьєрами, ролетами?

Плюси штор зебра

Друга назва штор день ніч - зебра. Назва випливає з особливостей конструкції, тобто чергування світлих (в даному випадку пропускають світло) і темних (глухих) смуг. Обертання вала, на якому кріпиться подвійне полотно, викликає його рух і зміщення смуг один щодо одного. Тим самим можна повністю зашторити вікно, розташувавши в ряд тільки непрозорі елементи, або зробити світло розсіяним, чергуючи глухі і світлопроникні смуги.

Переваги зебра штори:

  1. Універсальність застосування - вони відмінно виглядають в будь-якому приміщенні (квартира, офіс, приватний будинок, організації, громадські місця, лоджії).
  2. Легкість керування, простий механізм підйому і опускання - досить потягнути за ланцюжок в потрібному напрямку.
  3. Не потрібно купувати звичайні портьєри і тюль, встановлювати карниз.
  4. Жалюзі рулонні день ніч не перетворяться в пилозбірники, так як полотно оброблене спеціальним антистатичним тефлоновим просоченням.
  5. Простота догляду - достатньо раз на місяць протирати сухою щіткою або вологою губкою. Сильні забруднення змиваються мильною водою.
  6. Надають приміщенню затишок і естетичність.

Жалюзі день і ніч фото демонструють, що горизонтальні лінії, які утворюються з смуг, що чергуються, візуально розширюють приміщення - це особливо актуально для маленьких кімнат.

Як вибирати штори зебра

При виборі штор зебра слід враховувати, на яку сторону виходять вікна приміщення. Якщо на південну, то краще придбати моделі з перловим напиленням. Це забезпечить додаткове розсіювання і пом'якшення яскравого сонячного світла.

Для тіньової сторони можна купити зебра штори з нещільні тканин. Але якщо квартира знаходиться на нижніх поверхах або протилежний будинок стоїть дуже близько, краще вибирати щільні непрозорі тканини.

Розмір жалюзі день ніч по висоті обмежується 2,6 м, ширина варіюється від 0,5 м до 2,4 м.

За типом кріплення день ніч аналогічні звичайним жалюзі. Їх можна кріпити тільки на одну стулку вікна, на весь віконний проріз, до стелі або до стін. Оптимальний спосіб кріплення в невеликих кімнатах і на кухні - безпосередньо на раму вікна. При цьому підвіконня залишається відкритим, доступним і не «з'їдається» вільний простір.