0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вибираємо штори на балкон

Для оформлення вікон на балконі найбільш підходящим рішенням є жалюзі. Вони не тільки чудово захищають від сонячного світла і сторонніх поглядів, але також мають естетичний зовнішній вигляд, забезпечують достатню циркуляцію повітря, не мнуться.

Види жалюзі для оформлення балконів

Найбільш популярні для лоджій і балконів горизонтальні, рулонні і тканинні вертикальні жалюзі. Кожен варіант має свої переваги і недоліки. Розглянемо більш докладно фактори, що впливають на вибір тієї або іншої конструкції жалюзі для кожного випадку:

  • Горизонтальні - підійдуть для оформлення невеликих вікон. Їх зручність полягає в тому, що вони дають можливість відкривати вікна при будь-якому положенні жалюзі. За допомогою механізму відкривання / закривання легко регулювати кількість надходить світла. Вони щільно прилягають до вікна, не "з'їдають» простір. До недоліків відносяться часті поломки механізму управління;
  • Вертикальні - гарні для оформлення панорамних або розсувних вікон. Вони успішно замінюють звичайні штори і дуже схожі на них, особливо в моделях, де ламелі для вертикальних жалюзі виготовлені з тканини. До переваг належать пилевідштовхуючий просочення, яка надовго зберігає привабливість виробів і полегшує догляд. Недоліками вважаються труднощі при відкриванні вікон (тому рекомендується установка вертикальних жалюзі на глухі віконні прорізи або обладнані розсувним механізмом відкривання);
  • Рулонні штори виглядають акуратно і красиво. Вони найкраще підходять для балконів, розташованих на сонячній стороні, так як щільно закривають вікно, без просвітів. З мінусів - матеріал має невелику пропускну здатність сонячних променів, неможливо зробити розсіяне світло. Саме тому рулонні штори рекомендують використовувати на сонячній стороні.

Вибір колірної гами

Колір жалюзі грає велику роль при оформленні балконів. З його допомогою можна візуально змінити розміри приміщення, створити затишок, розслаблюючу обстановку, розширити функціональні можливості.

Білий колір і всі його відтінки підійдуть для невеликих балконів. Він розширює простір, добре відбиває сонячні промені, органічно вписується в будь-яку обстановку.

Жалюзі на вікна вертикальні тканинні, що складаються з різнокольорових ламелей, оживляють простір і вносять різноманітність в інтер'єр класичних, строгих балконів.

Яскраві, кричущі кольори (червоний, оранжевий, фуксія) виглядають стильно і привертають увагу, але занадто перевантажують простір.

Для сонячної сторони хорошим варіантом будуть тканинні вертикальні жалюзі синього кольору. Вони дають відчуття прохолоди і легкого морського бризу.