0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Поради щодо вибору рулонних штор

Рулонні штори з кожним роком стають все більш популярними. А все завдяки їх відмітною переваг від більш звичних нам горизонтальних жалюзі.

Що собою являють

Свою назву цей тип сонцезахисту для вікон отримав завдяки однойменному механізму скручування. Полотна в даному випадку намотуються у вигляді рулону вгорі віконного отвору. Це дозволяє займати їм мінімум простору на вікнах в піднятому вигляді, а в опущеному створювати надійну і в той же час гарний захист.

Переваги і типи рулонних штор

Сонцезахисні системи даного типу можуть бути двох видів:

  • закриті (касетні). Дана система складається з короба і напрямних, які створюють максимальне прилягання до склопакету, щоб забезпечити максимальне затемнення. А короб ховає рулон усередині.
  • відкриті. Це проста і одночасно легка конструкція з полотна тканини і вала.

Незалежно від обраного типу системи штор, вони мають ряд незаперечних переваг, які роблять їх дуже популярними:

  1. Широкий асортимент тканин по щільності, фактурі, кольору і малюнка.
  2. Можливість використовувати рулонні штори в різних інтер'єрах і стилях.
  3. Простота у використанні і догляді. Простий ланцюжок легко піднімає і опускає полотна, фіксуючи їх на певній висоті.
  4. Рулонні штори легко поєднуються з традиційними гардинами, роблячи вікна більш завершеними. Також рулонний штора може виступати в якості самостійного віконного декору.
  5. Можливість вибору системи штор з касетою-коробом дозволяє зробити вікна дуже гармонійними і акуратними.
  6. Полотна виробляють зі спеціальних тканин, на які наносять пило- та вологовідштовхувальні просочення. Це надовго зберігає первозданний колір і зовнішній вигляд полотен.

Вибираємо колір, фактуру і візерунок

При виборі полотна для необхідно враховувати кольори, які переважають в приміщенні.

Є кілька правил, які допоможуть визначитися з вибором колірної гами:

  1. Щоб виділити загальний дизайн інтер'єру краще підібрати контрастні полотна тканини. Наприклад для світлих приміщень добре підійдуть темні полотна і навпаки. Яскраві соковиті відтінки обстановки можна розбавити пастельними квітами.
  2. Додати фарб в яскраву кімнату і зробити її гармонійною допоможуть такі ж яскраві відтінки штор. Так приміщення стане ще більш веселим і насиченим.
  3. Акцентувати увагу на вікнах допоможуть відтінки, які перекриють колірну гамму приміщення. Малюнок або візерунки на шторах теж можуть стати хорошим акцентом і притягнути до себе погляди гостей.
  4. Зробити інтер'єр спокійним допоможуть нейтральні відтінки натуральної гамми.
  5. Світлі тканини зроблять кімнату більше. Горизонтальні смужки підійдуть тільки великих просторів, а ось вертикальні візуально піднімуть стелі.
  6. Блакитні, фіолетові, сірі та інші холодні відтінки зроблять інтер'єр більш прохолодним. А ось жовті, бежеві, помаранчеві та інші теплі тони подарують затишок і зроблять кімнату "зігріває".

Модні тенденції

Останнім часом особливою популярністю користуються білі відтінки. Вони добре виглядають на контрасті з яскравими предметами і дозволяють внести свіжі нотки в оформлення. Добре між собою поєднуються відтінки одного кольору - гіркий шоколад з кремовим, графітовий з сірим. А ось рулонні штори в колір шпалер дизайнери категорично не рекомендують.

Що стосується стилістики, то для класики добре підходять штори з щільних однотонних тканин або зі спокійним класичним малюнком. Для кантрі і інших сільських стилів можна використовувати напівпрозорі полотна або штори з джуту.

Різноманітність фактур ускладнює вибір, але насправді все дуже просто. І краще щоб вона перегукувалася з фактурою оббивки м'яких меблів, декоративних подушок, покривал і іншого текстилю. І якщо в інтер'єрі велика кількість натурального дерева і каменю, то краще віддати перевагу матеріалам натуральних відтінків.

У сучасних інтер'єрах виграшно виглядають полотна з фотодруком, малюнками і контрастними узорами. Вони неодмінно порадують око господарів і підкреслять індивідуальний стиль кімнат.

кухня

Щоб зробити кухню затишною і розслабленою використовуйте нейтральні відтінки. Це можуть бути бежеві, пісочні, кавові і інші натуральні кольори. Вони створюють необхідну атмосферу для приготування і прийому їжі і не дратують своєю химерністю. Також доречними на кухнях будуть забарвлення з рослинними і квітковими мотивами. І подбайте, щоб ступінь пропускання світла була середньої. Занадто щільні тканини перетворять кухню в строгий кабінет.

спальня

Найголовніше при виборі сонцезахисту в спальню - це захистити приміщення від яскравих сонячних променів, надати йому інтимної атмосфери і затишку. Зверніть увагу на полотна з високим ступенем затемнення або на системи під назвою "день-ніч". Останні здатні створювати кілька різних рівнів пропускання світла.

вітальня

При виборі рулонних штор в вітальню, орієнтуйтеся на розмір, форму і висоту стель. Чим більше ця кімната, тим більше темні кольори можна дозволити. А от невеликі вітальні тільки виграють зі світлими відтінками. Додати кімнаті химерності допоможуть золотисті, бронзові та інші складні кольору.

установка

Штори даного типу прийнято кріпити декількома способами. Їх можна встановлювати віконні стулки, стіни або на віконний отвір. Дуже естетично виглядають закриті системи прикріплені на стулки вікна. Вони забезпечують повне прилягання до склопакету, дозволяють легко відкривати вікна на провітрювання і мати доступ до підвіконня.

Ви можете самостійно визначити розмір полотен. Для цього виміряйте склопакет і до його ширині додайте три сантиметри.

Рулонні конструкції добре поєднуються зі звичайними шторами, портьєрами і тюлем. Спеціальні просочення не тільки захищають полотна від вигорання, а й предмети інтер'єру, що особливо актуально для приміщень орієнтованих на південь.