0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вертикальні жалюзі: методи установки карниза і ламелей

Прийнявши рішення замовити вертикальні жалюзі, варто добре продумати місце майбутньої установки. Це може бути віконна рама, стіна біля вікна або стелю. Не зайвим буде визначитися з матеріалом вироби. Сьогодні ми розглянемо, як може відбуватися установка вертикальних жалюзі з тканини по етапах, і що для цього потрібно зробити.

Метод внутрішньої установки жалюзі

Алгоритм дій при монтажі наступний:

  1. Проробляємо отвори в кронштейні. Для цього потрібно верхній карниз жалюзі покласти на рівну поверхню. Відзначаємо з кожного краю відстань в 7,6 см. Далі поміщаємо скоби таким чином, щоб край збігався з вертикальним кронштейном. Олівцем в кожному кронштейні проробляємо отвори під шурупи і просвердлюємо їх.
  2. З внутрішньої сторони дверей або вікна відзначаємо отвори під майбутні кронштейни. Відступаємо від сторони рами 7,6 см. І 2,5 см. Від скла.
  3. Вставляємо кронштейни на місця і кріпимо.
  4. Кріплення карниза до внутрішньої рамі. Карниз у вікні поміщається таким чином, щоб було видно пророблені раніше отвори. Далі укручуємо шурупи через карниз і кронштейни.
  5. Кріплення верхньої планки, до якої прикріплюються ламелі і скоби.
  6. Установка ламелей.

Метод установки на зовнішні кронштейни

Жалюзі вертикальні на вікна за цим методом кріпляться таким чином:

  1. Починаємо з визначення місця розташування карниза над вікном.
  2. Далі йде вимірювання висоти жалюзі до верхньої частини вікна.
  3. Розмітка місць кріплення кронштейнів. Встановлюючи жалюзі, ширина яких перевищує 1,5 см., Варто відзначити положення для додаткового кронштейну.
  4. Кріплення кронштейнів до стіни. При монтажі на стіну з гіпсокартону рекомендується спочатку виконати отвори і вкрутити саморізи.
  5. Кріплення карниза до кронштейнів.
  6. Установка ламелей.

Алгоритм установки ламелей жалюзі

Щоб встановити ламелі, необхідно:

  • вставити куточки решт ламелей до передньої частини;
  • прикріпити бічні частини;
  • скріпити ламелі між собою;
  • вставити ламелі в спеціальні кліпси.

Процес завершено. Тепер можна переходити до останнього етапу установки.

Як кріпити ламелі?

Жалюзі на вікна вертикальні тканинні, як і будь-які інші варіанти, складаються з ламелей. Встановивши каркас і прикріпивши його до кронштейнів, можна говорити про завершальний етап монтажу - установці ламелей на свої місця. Процес відбувається за наступним алгоритмом.

  1. Потрібно потягнути за шнур жалюзі з метою рівномірного розташування бігунків.
  2. Кріплення провертаються до тих пір, поки не буде помітно щілини.
  3. Перша ламель вставляється краєм з отвором в щілину. Проводити процедуру варто до тих пір, поки гак не потрапить в кріпильний отвір.
  4. За таким же принципом встановлюємо залишилися ламелі в місця кріплення.

Як видно з опису, процес установки досить простий і з ним зможе впоратися будь-яка людина, навіть без досвіду і особливих навичок. При цьому він отримає надійно встановлені жалюзі тканинні вертикальні.