0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Римські штори - поради дизайнерів

Штори є невід'ємною частиною інтер'єру. З огляду на нововведення і тенденції в облаштуванні приміщень, мало того щоб штори просто підходили за кольором. Вже довгий час також важливі і такі критерії як структура тканини і її вид, довжина полотна, стиль оформлення і навіть форма.

Різноманітність часом збиває з пантелику - асортимент дійсно великий, а вибрати хочеться саме те, що вдало підкреслить стильне оформлення всього приміщення в цілому. Щоб не заплутатися в цьому різноманітті, слід звернути увагу на рекомендації фахівців в області дизайну.

Римські штори

Римські шторифото яких представлені на сайті, завоювали своє законне місце серед одночасно практичних і красивих дизайнерських рішень. Популярність римських штор заснована на тому, що світло, що проходить дуже м'яко крізь тканину, забарвлює приміщення в різні кольори, відповідно кольору самої тканини. Такий ефект створює неймовірну атмосферу. Найбільш універсальними вважаються однотонні полотна. Білі римські штори будуть ідеальним рішенням практично для будь-якого приміщення.

Римські рулонні штори вперше з'явилися в Римі кілька тисяч років тому. Таке віконне прикраса ділиться на кілька типів:

  • класичні римські штори - це простий прямокутний відрізок тканини, який при підйомі утворює горизонтальні складки;
  • каскадні римські штори мають складки навіть при повному випрямленні полотна.

Вибір того чи іншого варіанту залежить перш за все від уподобань самого покупця. Адже обидва типи мають величезний асортимент варіацій забарвлень.

Як вибрати римські штори

Римські штори шиються з різних тканин: прозорих, щільних, що мають глянсову і матову поверхню, однотонних і з малюнками. Але в сучасних дизайнерських проектах найчастіше зустрічаються прозорі або однотонні варіанти. Завдяки своїй простоті, штори такого типу відмінно впишуться в практично будь-який дизайн. Їх використовують в тих випадках, коли великі масивні полотна виглядатимуть вкрай недоречно - це маленькі приміщення з невеликими вікнами, ванні і туалетні кімнати, спальні та офісні приміщення.

Існує кілька рекомендацій, які допоможуть зробити правильний вибір.

  1. Слід звернути увагу на тканину, з якої зроблені штори. Щільна і світла - добре захистить приміщення від спеки, в той час як легка прозора тканина буде добре пропускати світло і повітря в приміщення.
  2. Малюнок дуже важливий, якщо мова йде про розміри кімнати. Великий принт не слід вибирати в маленьку кімнату, так як це візуально зменшить простір ще більше.
  3. Вибираючи колір штори, потрібно пам'ятати про те, що світлі кольори відштовхують сонячне світло, а темні, навпаки, вбирають сонячне тепло і перешкоджають охолодженню приміщення.

Після того, як вибір зроблено, постає питання - як і де замовити римські штори? Ця дилема легко вирішується інтернет-магазином «Pro-Sto». Відправивши заявку на замовлення, можна отримати детальну консультацію і обраний товар в короткі терміни.