0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Штори день-ніч: переваги сонцезахисних систем

Ролети день і ніч є найбільш зручним і функціональним рішенням для кожного будинку. Вони складаються з 2 видів тканин: напівпрозорої і щільною. Перша забезпечує легке розсіювання сонячних променів без втрати інтенсивності освітлення. Друга, більш щільна - створює в приміщенні легкий напівтемрява, незважаючи на те, що за вікном може бути яскравий і сонячний день.

Тканина для штор

Система день-ніч має особливу характерну рису - спеціальний синтетичний тканинний склад з тефлоновим покриттям. Це дозволяє звести особливості догляду за шторами до мінімуму. Для очищення від забруднень досить пройтися по поверхні сухою щіткою або вологою губкою. Така тканина відрізняється від простих полотен тим, що в ній розмірено чергуються напівпрозорі і щільні смуги. Закріплюється вона в 2 шари, а під час переміщення прозорі смуги накладаються на прозорі, а щільні - на щільні. Завдяки такій особливості користувач може самостійно регулювати ступінь освітленості приміщення.

Система управління

Механізм управління залежить від способу кріплення штори. Кріпиться штора день-ніч в такий спосіб: край полотна з одного боку кріпиться до валу, другий - пропускається через нижню планку і чіпляється до рейки. Нижня планка є основоположним елементом, що дозволяє укласти штору в 2 шари.

Відмітна особливість штор - можливість управління кожним шаром тканини окремо, переміщаючи їх відносно один одного.

7 основних переваг сонцезахисних систем

Експерти виділили 7 ключових переваг, що визначають затребуваність і актуальність використання такої системи:

  1. Зручність кріплення. Рулонні штори день і ніч встановлюються на пластикові та дерев'яні вікна, за рахунок чого корисний простір практично не займається.
  2. Економія площі приміщення.
  3. Простота використання. Підйом і опускання штор здійснюється за допомогою ланцюжка.
  4. Легкість догляду. Антистатичне тефлонове покриття не дозволяє збиратися пилу на поверхні жалюзі. При рясних забрудненнях достатньо протерти місце вологою ганчіркою.
  5. Оригінальне виконання і поєднання з будь-яким дизайном інтер'єру. День-ніч рулонні штори відрізняються тим, що чергування смуг і використовується контрастне рішення дозволяє їм стати привабливим декоративним акцентом.
  6. Захист внутрішнього простору будинку від прямого попадання ультрафіолетового випромінювання.
  7. Можливість візуального збільшення площі приміщення навіть при її невеликих параметрах.

Стандартний варіант рулонних штор не забезпечить таким же рівнем захисту, як жалюзі день-ніч. Дана модель відмінно справляється з покладеними на неї функціональними обов'язками, тому позбавляє користувача від необхідності купувати додаткові тюлі, портьєри. Саме з цієї причини їх використання актуально як для оформлення віконного простору в житловому приміщенні, так і в нежитловому.