0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Рулонні штори: особливості та переваги

Рулонні штори - сучасна тенденція в сфері декорування вікон. Завдяки універсальній конструкції їх можна використовувати різними способами в оригінальних комбінаціях. Цей зручний і практичний елемент віконного оформлення забезпечує надійний захист від сонячних променів і цікавих поглядів. Елегантні та функціональні жалюзі тканинні на вікна органічно доповнюють інтер'єр будь-якого приміщення.

Рулонні штори: як влаштована система?

Конструкционно рулонные шторы устроены по принципу прикрепленного к специальному валу цельного полотна, приводимого в движение направляющими цепями. В зависимости от способа крепежа они делятся на два вида:

  1. Відкриті системи. Конструкція включає в себе спеціальний вал, на який намотується тканина, що направляє механізм і спеціальну нижню планку. Використовується як автономний пристрій для закривання всього віконного отвору або окремих стулок.
  2. Закриті системи. Відрізняються від попередньої конструкції наявністю короби, який служить захистом для тканини, забезпечуючи фіксацію полотна і запобігаючи його деформацію. Тканина щільно прилягає до скла, блокуючи проникнення сонячних променів.

Конструкційні особливості

Для вибору оптимального варіанту установки вироби варто врахувати два аспекти: ступінь освітленості приміщення і кут попадання променів. Виходячи з цього, перевага віддається одному з типів установки:

  • Система день-ніч. Конструкція являє двошарове полотно з чергуванням прозорих і непрозорих горизонтальних ліній. Фіксуючи штору в різному співвідношенні до цих смугах, можна регулювати сонячний потік в залежності від часу доби.
  • Касетні жалюзі. Ця система передбачає наявність алюмінієвої касети, яка встановлюється поверх валу з тканиною. У змотаним вигляді полотно надійно захищене від забруднень. Завдяки спеціальному механізму штора легко ковзає і виглядає акуратно.
  • Стандартна конструкція. Представлена ​​установкою з щільно прилягає матеріалу, який повністю закриває віконний отвір. Приводиться в рух керуючої ланцюжком, легко скручуючись в рулон.

Переваги та відмінні риси

Надійна світлозахист - це головне, але не остання перевага даних систем. Рулонні штори ергономічні і функціональні. Матеріали, використовувані для їх виготовлення, мають пиловідштовхуючими, теплоізоляційними і антисептичними властивостями. Вони стійкі до вигорання і займання. Величезний асортимент кольорових рішень, фактур і типів тканини допоможуть створити затишок і неповторний стиль будь-якого інтер'єру. Надійна конструкція і якісні комплектуючі гарантують тривалий термін експлуатації без особливих витрат зусиль на догляд та обслуговування. Регулярно оновлюваний модельний ряд залишає можливість вибору більш сучасною і вдосконаленої системи, такої як автоматичні жалюзі з електроприводом або перфорацією.