0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вертикальні жалюзі на балкон - як підібрати оптимальний варіант

Вертикальні вікна, особливо на балконі, вимагають спеціального лаконічного і одночасно практичного оформлення. Оптимальним варіантом у даному випадку стануть вертикальні жалюзі. Вони можуть бути різних форм, кольорів і фактури. Розрізняють такі види вертикальних жалюзі для балкона.

  • Тканинні. Вони виготовляються з синтетичного матеріалу і можуть бути різних розмірів, відтінків.
  • Пластикові. Такі жалюзі підійдуть для балконів, особливо якщо вікна виходять на проїжджу частину. Особливість таких жалюзі полягає в тому, що на їх поверхні практично не збирається пил.
  • Алюмінієві. Конструктивно вони нічим не відрізняються від тканинних або пластикових, але не мають великого попиту для оформлення житлових квартир. Такі моделі жалюзі встановлюються виключно за наявності рекомендацій по підвищеного ступеня пожежної або при наявності медичних показників.
  • Мультифактурні вертикальні жалюзі. Цей вид є найбільш популярним і затребуваним, оскільки здатний замінити класичні штори.
  • Бриз. Основна функція, яку виконують такі жалюзі на балконі - прикраса інтер'єру. Від сонця і впливу ультрафіолетового випромінювання вони не захищають.

Особливості вертикальних жалюзі

Даний тип жалюзі відрізняється вертикальним розташуванням ламелей. Смуги тканини, пластику або комбінованого матеріалу дозволять надати балкону стильний вигляд. На відміну від інших моделей, вертикальні піддаються комбінування за кольором, дозволяють створити композиції з малюнками.

Установка вертикальних жалюзі на балконі дозволить розширити вікно, зробити його візуально більше. На балконі вони здатні створювати розсіює світло. Користувач може на свій розсуд змінювати ступінь денного освітлення і захищеність від сторонніх поглядів.

На що звернути увагу при виборі вертикальних жалюзі

Щоб не помилитися у виборі, варто звертати увагу на кілька нюансів при покупці жалюзі для балкона.

  1. Якщо вікна виходять на сонячну сторону, тоді краще щоб тканина для вертикальних жалюзі була з затемняють або светоотражающим ефектом.
  2. Вертикальні штори підійдуть для оформлення балконів з високими вікнами, з системою розсувних вікон. В такому випадку вони будуть виглядати доречно, і не будуть перешкоджати провітрювання.
  3. Якщо мета - купити якісні штори, тоді варто віддавати перевагу варіантам з скловолокна або синтетичного тканинного полотна. Вони не піддаються впливу вологи, вогню і мають тривалий термін служби.
  4. Відтінок. Він повинен відповідати загальному дизайну, доповнювати картину.

Вертикальні тканинні жалюзі можуть мати різні форми (арка, ламбрекен, скошені), за що користуються величезним попитом. Універсальність їх використання доведена дизайнерами і простими користувачами. Але в будь-якому випадку, при виборі таких штор потрібно спиратися в першу чергу на власні переваги і вже потім на поради фахівців.