0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як ремонтувати захисні ролети самостійно? Варіанти поломок і їх усунення.

Металеві ролети є чудовою альтернативою грат. Вони більш ефективно захищають майно а також створюють комфортне затемнення приміщення і уберігають будинок від втрати тепла в холодні пори року. Рольставні надійна конструкція яка може прослужити тривалий час при належному догляді, але бувають незначні поломки які потрібно усунути.

Якщо виникла несправність але система при цьому залишається працездатною, не варто ігнорувати поломку щоб не погіршувати ситуацію, набагато ефективніше буде зробити ремонт рольставен відразу і витратити менше ресурсів для уникнення подальших труднощів.

Не варто забувати що поломка рольставен може загрожувати захисту Вашого майна, так як цим легко можуть скористатися зловмисники.

Чому виникають несправності?

Захисні ролети як і інші механізми вимагають належного догляду, крім цього існує природний знос деталей який виникає в результаті тертя і інших явищ.

Рекомендуємо регулярно обслуговувати рухомі частини ролет щоб уникнути передчасного виходу з ладу виробу. Профілактика необхідна всім типам конструкцій незалежно від вартості.

Найчастіше зношуються ролики і ущільнювачі так як дані деталі виготовлені з силікону вони сильніше за інших схильні до механічного впливу і вимагають більш частої заміни.

Щоб визначити несправність, прислухайтеся до роллетам при роботі, якщо з'являється сторонній шум, експлуатацію слід тимчасово припинити і замінити необхідні частини конструкції.

Перед початком ремонту слід переконатися яка саме деталь вийшла з ладу, часто зустрічаються такі проблеми:

  • Вихід з ладу електроприводу;
  • Заїдання полотна;
  • Руйнування короба;
  • Вихід з ладу ригельного замку;

Запчастини двигуна можна замінити окремо, в залежності від доцільності поломки і вартості деталей.

Як ремонтувати захисні ролети самостійно?

Не всі несправності можна втомлюся своїми руками, але частина з них вирішується без допомоги звернення до дорогих фахівцям. Виклик фахівця найчастіше потрібна для пошуку несправностей, проте більшу частину проблем можна вирішити своїми руками.

Для пошуку несправностей потрібно знати слабкі місця рольставен, наприклад в зимову пору року на ламелях утворюється кірка льоду яка заважає правильній роботі полотна. При постійному проживанні в будинку рекомендується періодично постукувати по полотну зганяючи сніг і лід. Також можливий перекіс полотна при цьому воно відходить від стіни і утворює щілини. У такому випадку причиною є забруднення направляючих, їх потрібно просто прочистити і проблема буде усунена.

Ремонт при руйнуванні підшипника

Купуємо новий підшипник. Опускаємо полотно в крайнє нижнє положення, щоб ролети була повністю відкритою. Знімаємо захисну кришку і вал з полотном. Дістаємо підшипник і встановлюємо новий, після чого збираємо конструкцію в зворотному порядку.

Усунення несправності бічній ущільнювальної вставки

При поломці ущільнювальної вставки виникає сторонній шум при роботі ролети і потертості в бічній частині полотна. В такому випадку приходить в непридатність стрічка ущільнювач, яка розташовується в бічних частинах напрямних. Для ремонту несправності необхідно зняти захисну кришку з ролет і повністю опустити полотно. Потім необхідно послабити кріплення бічної кришки, підняти полотно і прибрати направляючий елемент. Далі встановлюємо новий направляючий елемент і збираємо ролету в зворотному порядку.