0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Особливості установки сонцезахисних систем день-ніч

День ніч рольштори - сонцезахисні системи з нескладної конструкцією, що складається з трьох елементів: полотна, обертового вала і трубки. Бувають двох типів: закритого і відкритого. У першому присутній четвертий елемент - короб, що закриває інші деталі. Працюють рольштори день-ніч так само, як і стандартні рулонні системи. Але тут є одна конструктивна особливість - полотно складається не з одного шару, а з двох, що опускаються з обох сторін валу.

Принцип дії системи

На полотнах є прозорі горизонтальні смуги, які розташовуються на однаковій відстані одна від одної. Рухаючи штори, можна зробити так, щоб вони на обох полотнах збігалися. Кімната в такому випадку буде наповнена світлом, а шторка зовні стане схожа на декоративну решітку. У цьому ви можете переконатися самі, подивившись штори зебра фото. Знизити світлопропускну здатність штори можна, зблизивши прозорий ділянку з щільною тканиною.

Установка сонцезахисної системи

Перед монтажем системи слід визначитися, де вона буде розташовуватися. Найпоширенішими варіантами є віконний проріз, стіна і стулки. Після потрібно ретельно перевірити комплект системи на наявність всіх необхідних деталей. Зазвичай він складається з самих жалюзі, гвинтів, універсальних кріпильних елементів і інструкції. І тільки потім можна приступати до установки в залежності від способу кріплення.

Монтаж за допомогою скотча

Це найшвидший і простий варіант фіксації рольштори, що не потребує свердління. Призначений метод тільки для легких штор, які встановлюються на стулку. Великі і важкі полотна кріпити скотчем ні в якому разі не можна. Установка починається із збірки ролети. Після слід обробка профілю вікна знежирюючим складом. З скотча знімається захисний шар. Готовий до використання скотч прикладається до профілю в місцях кріплення. Далі дотримується прикладена до комплекту інструкція. Щоб скотч краще зафіксувався на профілі, його слід перед використанням трохи нагріти феном.

Монтаж за допомогою кронштейнів

Установка ролет день ніч починається також з побудови та встановлення механізму ланцюжка. Після йде видалення захисної плівки з скотча, який розташовується на тильній стороні кронштейнів. Далі кріпляться кронштейни зверху на відкриту стулку, і відбувається монтаж конструкції згідно зі схемою в керівництві користувача.

Монтаж за допомогою саморізів

Починається також зі збірки ролети в єдине ціле. Після слід простановка розміток олівцем на профілі. Далі свердлити отвори і встановлюються дюбеля. Прикручуються кріплення. Протягом монтажних робіт слід весь час користуватися рівнем, щоб уникнути перекосів. Подальший монтаж здійснюється за інструкцією, що додається до пристрою, оскільки кріплення можуть трохи відрізнятися один від одного.

Висновок

Рулонні жалюзі з формою конструкції день-ніч - унікальні вироби в своєму роді, які при правильному встановленні та використанні можуть не тільки забезпечити приміщення необхідною кількістю природного світла, а й помітно прикрасити будь-який інтер'єр.