0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Особливості догляду за сонцезахисними системами «Зебра»

Сонцезахисні системи «Зебра» ще називають день-ніч. Вони є сучасним рішенням, що дозволяє захистити житло від зайвих сонячних променів. Незвичайна конструкція має ряд переваг. Рулонні штори подвійні дозволяють змінювати інтенсивність денного освітлення житла. Монтаж і подальший догляд нескладні.

Особливості та переваги систем «Зебра»

Дизайнери і справжні естети гідно оцінюють жалюзі день ночі на пластикові вікна. Основні плюси:

  • не збирають пил, практично не забруднюються;
  • перехожі не можуть побачити, що відбувається в приміщенні, в якому встановлено систему «Зебра»;
  • доступний великий вибір сонцезахисних систем такого типу, що підкреслюють особливості інтер'єру;
  • вертикальні лінії розширюють площу квартири;
  • можливість регулювати потік світла.

Користувачі відзначають легкість догляду за такими шторами. Способи чищення відрізняються в залежності від матеріалу, з якого зроблена система. Зазвичай використовуються спеціальні тканини з поліестеру.

Рулонний штора може бути з малюнком або однотонна. Також є моделі з металізованим покриттям. Покупцеві варто вибирати систему, виходячи з колірної гами стін, стелі та підлоги приміщення. Рулонні штори здатні підкреслити індивідуальні достоїнства квартири, вони гармонійно виглядають і стають родзинкою інтер'єру.

Як доглядати за шторами?

Універсальні і багатофункціональні день і ніч жалюзі, фото яких показують всі особливості систем, їх сильні сторони. Вони обробляються спеціальним складом, тому на них не осідають пил і бруд. Доглядати за встановленими шторами нескладно. Полотно варто пилососити раз на місяць (потужність пилососа повинна бути нижче середньої, щоб не пошкодити тканину).

Якщо жалюзі встановлені в кухні, під час приготування страв їх варто піднімати, щоб випадково не забруднити. Якщо вони все-таки були забруднені, необхідно взяти вологу губку і протерти їх. В якості очищає речовини варто використовувати звичайне миючий засіб.

Рекомендації:

  1. Щоб не зіпсувати жалюзі, треба використовувати неагресивні хімічні засоби.
  2. Не можна терти ролети жорсткими щітками.
  3. У догляді не варто застосовувати речовини, в складі яких є хлор. Від нього тканину пошкоджується і втрачає свій зовнішній вигляд.
  4. При появі плями, яке складно вивести, варто намилити забруднене місце і залишити на 1-2 години. Після цього необхідно промити ролет чистою водою.
  5. Після вологого чищення системи «Зебра» рекомендовано розгорнути полотно і дати кілька годин для висихання.

Функціональні і практичні жалюзі багато в чому перевершують звичайні шторки. Система день-ніч зберегла в собі всі достоїнства звичайних ролетів, тому вона настільки популярна серед користувачів. Вона робить інтер'єр цілісним, прикрашає віконний проріз і захищає вікно від прямих сонячних променів.