0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Підбір тканини для рулонних штор. Плюси і мінуси виробів

Рулонні штори саме функціональне виріб щодо компактності, солнцезащіте і необхідності в догляді. Але такі штори підійдуть не скрізь, якщо неправильно вибрати тканину і систему штора може виявитися занадто суворою і незатишною, або занадто яскраві тканини можуть легко перевантажити інтер'єр.

Кращі місця для установки рулонних штор це максимально освітлені приміщення з великою кількістю вікон. Також рулонні штори монтуються і на затіненій стороні будівель, але потрібно правильно підібрати тканину, щоб додатково не затемнювати приміщення, адже якщо штора більшу частину часу буде згорнута в рулон, то її установка може бути не доцільна.

Однотонні штори - можуть бути дуже суворими для домашнього інтер'єру. Але все залежить від інтер'єру приміщення. Однотонні білі штори можуть також м'яко розсіювати світло не нагромаджуючи приміщення тканиною. Або різнокольорові рішення з яскравими однотонними акцентами можуть стати прекрасним акцентом для приміщення. У лаконічному стилі однотонні штори чудово підійдуть для кухні та вітальні, а також в спальню. Також однотонні тканини допоможуть вирішити деякі технічні завдання, наприклад, закритися від цікавих очей, або частково залишити штору відкритою для більшої кількості світла.

Великі вікна досить складно декорувати, але рулонні штори дозволяють обійтися мінімальною кількістю тканини навіть на великих отворах. Рулонний штора закриває все вікно одним тонким шаром тканини без необхідності драпіровок і запасу тканини, а так як всі системи виробляються за індивідуальними розмірами легко виготовити необхідний виріб спеціально для ваших вікон.

вартість штори
Вартість виробу залежить від декількох факторів - обраної системи і її кольору а також обраної тканини. Рулонні штори можуть бути як досить бюджетним рішенням, так і досить дорогим. Все залежить найчастіше саме від тканини та розміру штор. Існують спеціальні бюджетні серії, наприклад "льон" в ній штора буде повністю виконувати всі основні функції, але сама по собі тканину не є чимось нестандартним. З іншого боку є серії з фактурою і складними малюнками, але вони будуть відрізнятися за вартістю. Ви завжди можете вказати необхідні розміри штори у нас на сайті і вибрати різні тканини при цьому калькулятор відразу прорахує вартість готового виробу, таким чином, вибираючи різні тканини, ви легко зможете зорієнтуватися по вартості виробу і підібрати оптимальний варіант.

Тканини крім візуальних відмінностей також відрізняються і функціональністю, а також рівнем проникності. Наприклад, для залу з проектором або домашнього кінотеатру застосовуються тканини з 100% затемненням. Їх вартість може відрізнятися від простіших тканин. За структурою штори можуть бути також напівпрозорими або частково прозорими, фактурними і світловідбиваючими. Не варто забувати, що більш темні відтінки штор візуально сильніше затемнюють приміщення в порівнянні з білими тканинами, саме тому може здаватися, що тканини з однієї серії в різних відтінках по різному пропускають сонячне світло. Асортимент тканин для рулонних штор налічує більше 1000 різних полотен з індивідуальними малюнками відтінками і фактурою, найчастіше цього більш ніж достатньо для того щоб підібрати необхідне ізхделіе під будь-який тип інтер'єру. Велика частина тканин виконана в світлих і пастельних тонах, так як це основні кольори декору інтер'єру і такі штори не будуть перевантажувати кімнати Реском контрастними кольорами. Для любителів яскравих фарб також завжди є, як мінімум одна тканину кожного кольору, щоб підібрати необхідний відтінок.

Ширина рулонної штори залежить від обраної системи і ширини рулону. Калькулятор на сайті автоматично обмежить доступні розміри штори по ширині і висоті. Якщо вам не вдалося підібрати необхідну систему під свої розміри - зверніться в наш головний офіс по телефону і фахівці допоможуть підібрати необхідну систему і тканину для ідеальної роботи вироби. Обмеження за розмірами необхідні для відповідності заводським виробничим допускам по навантаженню на механізми, якщо штора буде занадто велика, то навантаження на механізм зростає, як і вага полотна що в свою чергу негативно позначається на терміні роботи вироби. Саме тому для панорамного скління або при монтажі великих конструкцій в стелю варто попередньо проконсультуватися з фахівцями, так як вони знають всі необхідні допуски і вага різних тканин і зможуть допомогти підібрати вам необхідну тканину по готовим розмірами вироби.

Варіанти установки рулонних штор
На стіну - при цьому штора монтується поверх отвору з додатковою тканиною, щоб приховати бічні просвіти. При монтажі штор всередині отвору з'являться бічні зазори, механізми системи виступають в сторони від тканини, тому тканини буде менше в отворі, ніж фактична ширина штори. Тому при установці штор, рекомендується встановлювати її саме на отвір цілком, щоб закрити весь проріз цілком. Класичний варіант це встановити штору на кожну стулку окремо і присвятив також не буде. Для великих отворів при установці на стіну систему можна додатково укомплектувати напрямними, які приклеюються по краях стіни і приховують бічні просвіти.