0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати штори для приватного будинку

Інтер'єр приватного або заміського будинку часто відрізняється від класичного облаштування квартир, тому для нього потрібний індивідуальний підхід. Вирішальну роль відіграють віконні отвори, які у квартирах більш ніж приватних будинках, а відповідно і підхід відрізняється.

Інтер'єр приватних будинків часто виконаний з переважанням натуральних матеріалів, а саме дерева вагонки та ін. Тому для приватних будинків використовуються традиційні варіанти штор у вигляді джуту, бамбука або жалюзі з натурального дерева.

Палітра кольорів штор в приватному будинку

Найочевидніший вибір є кольори натуральних матеріалів, тобто бамбук та дерево у своїй натуральній палітрі без фарбування. Або якщо ж інтер'єр передбачає різнокольорові рішення, то полотно підбирається у відповідному кольорі. Для будинків у сучасних стилях вибираються однотонні штори або з геометричними малюнками для внесення різноманітності до класичного інтер'єру.

Для білих інтер'єрів добре підходять яскраві штори для контрасту або навпаки, якщо інтер'єр вже достатньо навантажений внутрішнім оздобленням, застосовуються не нав'язливі світлі штори, які захищатимуть від сонця, але не привертатимуть зайвої уваги.

Для вибору відтінків слід підбирати штори щодо освітленості приміщень, наприклад на сонячній спекотній стороні встановлюються блакитні або фіолетові штори, холодні відтінки створюють ефект прохолоди.

На затіненій стороні навпаки монтуються жовті та оранжеві полотна, які додадуть відчуття тепла та більшої кількості світла.

Якщо вікна будинку виходять у відкритий простір, наприклад, двір, краще оформити кімнату щільними шторами. У свою чергу, якщо вікна вже закриті від сонця чагарником, який затінює приміщення, слід вибрати прозорі тканини як тюль, або рулонні штори з максимальним рівнем світлопроникності, такі тканини необхідні, щоб закритися від поглядів з вулиці, але пропустити максимум сонячного світла. Крім класичних тканин існують також спеціальні функціональні рішення, наприклад, тканини screen, які застосовуються для монтажу на великих панорамних вікнах, функції даної тканини це одностороння прозорість.

Тобто з боку приміщення штори залишаються прозорими, тому добре проглядаються з вулиці, а вікна зовні повністю закриті від сторонніх поглядів. Але не варто забувати про вечірній час, коли всередині приміщення горить світло, штора буде переглядатися з усіх боків.

Як правильно вибрати штори для невеликих вікон

Заміські приватні будинки найчастіше мають невеликі вікна, тому при встановленні штор варто звертати увагу на полотна. Для таких вікон слід застосовувати тканини світлих тонів, або при виборі геометричних малюнків вони повинні бути дрібними, щоб повністю проглядатися на вікні, великі малюнки не застосовуються тому, як на вікні вдасться розмістити тільки частину малюнка і картинка буде не логічною.

При підборі кольору відтінки штор повинні максимально відповідати інтер'єру. Наприклад, якщо в будинку світлий інтер'єр і світлі стіни, то штори повинні відрізнятися не більше ніж на пару тонів, це дозволить збільшити приміщення і пустити в нього більше сонячного світла. Так як штори виступають у ролі світлофільтрів, вони пропускають світло і фарбують його у вибраний відтінок тканини. Тому при виборі білих тканин штора мінімально впливає на освітлення та створює враження максимальної світлопроникності. А при виборі кольорових тканин можна коригувати колір інтер'єру, наприклад, жовта салатова і блакитна тканина буде відповідно забарвлювати кімнату у вибраний відтінок. Це не стосується тканин із серії блекаут, оскільки вони зовсім не пропускають сонячне світло, тому не впливають на колірну гаму приміщення.

Не варто боятися комбінувати штори з гардинами, наприклад, рулонні штори або ніч встановлені на стулках добре підійдуть для комбінації з гардинами, встановленими на отвір. У такому випадку, крім візуального прикраси, створюється можливість більш точно регулювати світловий потік.

Штори для кімнат різного призначення

Для спальні рекомендується використовувати штори світлих або пастельних тонів, оскільки це місце відпочинку, і весь супутній інтер'єр часто представлений у вигляді спокійних відтінків. Також можливі варіанти застосування тканин блікаут для 100% затемнення, якщо необхідно забезпечити сон у денний час. Також тканини блекають не пропускають світло зсередини приміщення у вечірній час, що приховує силуети та забезпечує максимальну приватність.

Для кухні добре підійдуть штори, які легко чистяться та не бояться зайвої вологи. Для цього застосовуються будь-які тканини з поліестеру, а якщо вікна поруч із робочою поверхнею можна навіть застосовувати тканини з водостійким просоченням, щоб спокійно мити полотно.

Для дитячої вибір досить суттєвий, тому що багато тканин мають яскраві варіанти, які дозволяють урізноманітнити дитячі кімнати. Навіть однотонна кольорова тканина надаватиме достатньо яскравості. Також на нашому сайті представлені тканини з малюнками під різноманітні інтер'єри. Якщо у вас є бажання створити унікальну штору для вашої дитини із зображенням її улюбленого героя мультфільму чи серіалу, існує послуга фотодруку. Тканина рулонних штор досить тонка і не має ворсу, що дозволяє надрукувати на ній зображення як на полотні. Тому ви можете вибрати будь-який малюнок і колір тканини, і ми надрукуємо необхідне зображення на шторах. Також фотодрук застосовується і в інших приміщеннях, наприклад, для друку видів улюбленого міста або пейзажів, які добре виглядають у спальні, вітальні, а також на кухні.