0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Рулонні штори - види систем, опис, характеристики

Рулонні штори це сонцезахисна система з можливістю декорування приміщення. Як і класичні шори, рулонні системи нічим не поступаються, а багато в чому і перевершують гардини. Для виробництва рулонних штор застосовується спеціальна тканина, яка м'яко розсіює сонячне світло, фахівці називають таку тканину світлофільтрами.

Тканина поглинає гарячі сонячні промені і захищає меблі від вигорання. При цьому приміщення залишається освітленим і комфортним. Крім класичних свфітлопроникного тканин в рулонних шторах застосовуються функціональні тканини зі специфічними особливостями. Рулонні штори монтуються на вікна правильної геометричної форми.

Системи умовно діляться на два основних типи - відкрита і закрита. У відкритій системі тканину намотується на алюмінієвий вал, який фіксується пластиковими кронштейнами, також система обладнана спеціальними самофіксуються механізмами які плавно регулюють тканину за допомогою ланцюжка, а також фіксують її на необхідній висоті. У нижній частині тканини знаходиться утяжелитель, який рівно натягує полотно, щоб штора рівно закривала світловий отвір. При необхідності відкриті системи додатково фіксуються системою "струна" або "магніти". Струна - це спеціальна волосінь, яка розташовується паралельно тканини і фіксується на віконній рамі, при цьому в нижній утяжелитель монтуються спеціальні фіксатори, через які проходить волосінь. Обважнювачі дозволяють утримувати тканину в площині вікна при сильному вітрі або якщо стулка знаходиться під кутом. Фіксація "магніти" також утримує штору, але тільки в повністю закритому положенні, магніти кріпляться в крайній нижній точці на вікні і при повному опусканні штори вона примагничивается до віконної рами, що дозволяє її зафіксувати, така система менш помітна візуально, але не дозволяє фіксувати тканину в інших положеннях крім повністю закритою.

Системи закритого типу складаються з алюмінієвого короба з направляючими. Короб приховує вал з тканиною і всі механізми, завдяки чому система виглядає лаконічно без зайвих елементів. Крім зовнішньої краси короб також виконує захисну функцію, він захищає тканину від пилу і механізми від пошкоджень, така система добре підходить для приміщень з підвищеним рівнем забруднень, наприклад, на кухні. Не варто забувати, що тканина захищена, тільки поки згорнута в коробі. Також закрита система комплектується за замовчуванням двома алюмінієвими направляючими, які розміщені збоку від тканини і розташовуються від короба до нижньої крайньої точки штори. Напрямні виконують роль системи фіксації, яка утримує тканину в площині вікна, а також приховують бічні просвіти між тканиною і віконною рамою, завдяки чому в закритому положенні штора працює максимально ефективно. Також закрита система підвищує ефективність тканин блекаут і дозволяє повністю закритися від сонця без додаткових присвятив.

Тканини для рулонних штор в більшості випадків виготовлені з поліестеру, або з ПВХ + поліестер. Синтетичні матеріали довговічніші і довше зберігають зовнішній вигляд при сильному нагріванні, тому штора буде довше зберігати зовнішній вигляд в порівнянні з натуральними полотнами. Також синтетичні полотна при виробництві покриваються пиловідштовхуючими просоченнями, які в свою чергу захищають тканину від забруднень. Тому рулонні штори невибагливі в догляді і навіть при появі забруднень досить протерти тканину вологою губкою, і вона буде як нова.

Рулонні штори також виконують роль візуального бар'єру, завдяки спеціальної тканини screen штора дозволяє закритися від поглядів зовні, але зсередини все відмінно проглядається. Такі тканини найчастіше застосовуються на заправках і в магазинах з великим фасадним склінням.

Розглянемо плюси і мінуси рулонних штор
Тканинні ролети само по собі дуже компактне і корисний виріб. Вони мають цілу низку переваг і мінімальними недоліками в порівнянні з класичними шторами.

Велика розмаїтість систем. Крім відкритих і закритих систем також існує безліч карнизів, які відрізняються по управлінню, пружинні, а також штори з електродвигунами або класичні з механізмом ланцюжка управлінням. Для особливо великих вікон представлені спеціальні системи з посиленими кронштейнами і великим валом, який дозволяє витримувати тканини аж до 2х метрів шириною.
Спеціальні просочення для тканини спрощують догляд за шторами, а також захищають їх від вигорання.
Рулонні штори використовують різні види функціональних тканин для різних ситуацій, водовідштовхувальні, 100% затемняющие, світловідбиваючі і ін.
Простота у використанні штори, для управління тканиною використовується спеціальна ланцюжок, досить потягнути її в потрібному напрямку і штора зафіксується в необхідному положенні.
Поєднання з іншими видами штор. Завдяки понад 1000 варіантів тканин ви завжди зможете підібрати штори в поєднанні зі стінами або іншими видами класичних штор доповнюючи і збільшуючи тим самим функціональність виробу.
З огляду на всі переваги рулонні штори не позбавлені декількох недоліків.

Спочатку система розроблена для монтажу на пластикові вікна. Хоча штори також легко монтуються і на дерев'яні стулки, а також на стіну і полоток.
Строгі прямі лінії рулонних штор можуть не поєднуватися з деякими класичними видами інтер'єрів, де потрібні великі гардини і подібні рішення. Умілі дизайнери легко можуть поєднувати різні види штор навіть в таких інтер'єрах, але іноді самостійно це зробити досить важко.
Як вибрати рулонні штори
Перед установкою рулонних штор необхідно визначитися який функціонал штора буде виконувати. Наприклад, для кухні добре підійдуть тканини з захистом від вологи, їх можна мити не боячись пошкодити полотно, але тут є нюанси, захист від вологи досягається за рахунок покриття тканини спеціальним прогумованим шаром а гума в свою чергу не пропускає сонячне світло, тому тканини з захистом від вологи автоматично стають блекауту зі 100% затемненням що не дуже добре підійде для кухні. У свою чергу всі стандартні тканини виконані з 100% поліестеру, який також не особливо схильний до вологи, тому такі штори легко можна протирати вологою губкою без шкоди для тканини.

Для спальні може бути два варіанти штор, світлі з білою або бежевій тканини для полегшення інтер'єру, або блекаут зі 100% затемненням, які забезпечать спокійний сон в денний час.

У дитячу часто використовуються барвисті принти для поліпшення настрою. Можуть використовуватися тканини з малюнками і яскравим забарвленням. Також при нанесенні фотодруку можна розмістити на шторах улюблених героїв мультфільмів або серіалів.

Вітальня одна з кімнат, в якій немає чітких рамок, тут все залежить від загального інтер'єру приміщення і штора може, як урізноманітнити його, так і стати доповненням, не перевантажуючи основний стиль.

Монтаж рулонних штор
Для установки штор не потрібні особливі навички або спеціальне обладнання. Досить викрутки або шуруповерта і кілька саморізів. При установці кронштейни фіксуються саморізами до віконної рами, і на них встановлюється вал з тканиною, цього буде достатньо для повної працездатності штори. Вироби приходять вже в зібраному вигляді, тому додаткова збірка вже не буде потрібно.