0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Ремонт горизонтальних жалюзі своїми руками

Горизонтальні жалюзі це хороше якісне засіб сонцезахисту, яке не псується, не вигоряє на сонці, але періодично піддається деяким поломок, часто поломки горизонтальних жалюзі досить однотипні, але зустрічаються масово тому, як конструкція володіє декількома слабкими місцями, а саме:

  1. Поломка гачка, який утримує тростину управління;
  2. Як наслідок поломки гачка може бути поломка тростини управління;
  3. Поломка механізму керування пристрою.

Це найпопулярніші варіанти поломок, також не виключені більш складні поломки, ми їх розглянемо поверхнево, але для ремонту складніших поломок будуть потрібні розбирання жалюзі або спеціальні навички, щоб зібрати жалюзі назад.

Ламелі в горизонтальних жалюзі складаються з алюмінію, тому добре тримають форму, якщо випадково пошкодити одну або кілька ламелей у вас може виникнути бажання їх замінити, але розбирання і зворотна зборка виробів вимагає спеціальних навичок, тому є шанс розібрати виріб і не зібрати його назад.

Заміна стандартних комплектуючих проводиться досить просто, гачок і тростину знаходяться зовні карниза, тому розбирання вироби для їх заміни не буде потрібно. Щоб замінити гачок досить відчепити стару тростину, після чого встановити новий гачок на виріб і закріпити в нього тростину.

Палиця виконана з досить крихкого, але міцного матеріалу, вона може зламатися через удар або падіння, після чого буде потрібно заміна тростини на горизонтальних жалюзі. Для заміни досить витягнути стару тростину з гачка, притримуючи гачок, щоб його не пошкодити і встановити нову тростину на місце старої. Особливою фіксації тростини не потрібно, так як вона досить легка і не несе ніякого навантаження на гачки крім повороту ламелей.

Після таких нехитрих маніпуляцій ремонт жалюзі своїми руками не буде відрізнятися від заміни деталей в майстерні. Тому при незначних поломки замовляйте комплектуючі для горизонтальних жалюзі і замінюйте їх без особливих зусиль. Також ми рекомендуємо при замовленні жалюзі відразу брати пару гачком на всякий випадок, тому що навіть при дбайливому зверненні гачки можуть зламатися, тому щоб не витрачати час на поїздки на пошту або в бренд-зону досить мати про запас пару гачків і оперативно їх замінювати в разі потреби .