0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Які жалюзі краще вибрати алюмінієві або пластикові

Жалюзі це дуже зручний засіб для декору інтер'єру і одночасно засіб захисту від сонячних променів. Існує широкий модельний ряд по системам, а також великий вибір тканин в кожній з систем, завдяки таким комбінаціям виходить досить великий вибір варіацій для прикраси вікна і сонцезахисту. Але глобально ви можете опинитися перед вибором, який саме матеріал полотна буде використовуватися алюміній або пластик. У даній статті ми допоможемо вам розібратися, в чому різниця між цими матеріалами, а також розглянемо плюси і мінуси кожного з них.

Які бувають жалюзі

Перед тим як вибирати матеріал слід визначити розміри майбутнього виробу. Залежно від габаритів готового виробу розраховується конструкція вироби, а значить і механізми. Також у виробів є основним призначенням, наприклад, горизонтальні жалюзі призначені для установки на стулку, а вертикальні на отвір. Раз вже ми перейшли з горизонтальним і вертикальним жалюзі давайте розглянемо їх докладніше.

Горизонтальні або вертикальні жалюзі

Якщо розміри вікон вже враховані і до установки підходять всі варіанти виробів слід визначитися з візуальної різницею. Наприклад, горизонтальні жалюзі це універсальна конструкція, яка прекрасно підходить як для домашнього використання, так і в офісі. Такі жалюзі не мають певного ухилу в бік конкретного стилю, тому добре виглядають як строгий елемент офісу, так і на домашніх пластикових вікнах.

Вертикальні жалюзі застосовуються найчастіше для широких віконних прорізів і часто зустрічаються в офісах і школах і трохи рідше в домашніх умовах тому як з простими білими тканинами можуть бути занадто офіційними для теплої домашньої обстановки. З іншого боку тканин безліч і завжди можна вибрати кольорові або фактурні варіанти, які прекрасно впишуться в домашній інтер'єр.

За матеріалом горизонтальні жалюзі виробляються із застосуванням алюмінієвих ламелей, а в разі вертикальних там алюміній не зустрічається, тільки тканину.

Плюси і мінуси вертикальних і горизонтальних жалюзі

Перед тим як приймати рішення, давайте розберемо основні переваги алюмінієвих і тканинних конструкцій і заодно з'ясуємо ситуацію. Тканинні жалюзі:

  • Легко підбираються під інтер'єр за допомогою широкого асортименту тканин;
  • Можуть встановлюватися в комплекті зі шторами інших видів як доповнення дизайну;
  • Легко гнуться, тому не бояться фізичних впливів при збиранні;
  • Тканина покрита пилевідштовхуючим антистатичним розчином, тому не накопичує пил і легко чиститься при необхідності;
  • Прості в догляді, при сильних забрудненнях достатньо протерти вологою губкою;
  • Пластик не виділяє запахів і шкідливих речовин при нагріванні, що важливо для сонцезахисних систем.

До мінусів тканинних жалюзі відносяться:

  • Боязнь високої температури, не рекомендується встановлювати такі жалюзі поруч з джерелами відкритого вогню;
  • Тканина не можна прати тому, як вона легко мнеться і легко псується від сильнодіючих засобів для чищення.

Вертикальні жалюзі це відмінне рішення для панорамних вікон або широких віконних прорізів, вони також добре підійдуть для установки, в стелю, закриваючи високі вікна від підлоги до стелі. У свою чергу горизонтальні жалюзі краще підійдуть для невеликих стулок в кухні або спальні, а також на балконі, якщо встановити жалюзі на кожну стулку окремо можна регулювати світловий потік на кожному вікні.

Плюси і мінуси жалюзі з алюмінію:

  • Бюджетна вартість виробів щодо інших сонцезахисних систем;
  • Захист від високих температур, алюміній без проблем витримує високі температури тому легко переносить установку на сонячній стороні, крім того він не пропускає сонячне тепло в приміщення ніж знижує нагрів кімнат в літню пору;
  • Міцність конструкції, алюмінієві ламелі не вимагають особливого догляду і не бояться вологи, що дозволяє установку жалюзі в будь-які приміщення, а також можна застосовувати будь-які види миючих засобів;
  • Привабливий зовнішній вигляд, жалюзі можна віднести до класичних сонцезахисним системам, вони чудово підійдуть для будь-яких видів приміщень.

Як і будь-які інші вироби, алюмінієві жалюзі не позбавлені недоліків, а саме:

  • Ламелі можна погнути при необережному поводженні;
  • При сильному вітрі ламелі можуть видавати сторонній шум;

Як зробити вибір

Незалежно від матеріалу виробу слід також звертати увагу на тип управління і зовнішній вигляд виробів, адже жалюзі необхідні ще й для прикраси, а не тільки як функціональний виріб. Тому ми надамо ще кілька параметрів, на які слід звернути увагу:

  • Екологічність, вибрані матеріали повинні з легкістю переносити високі температури, так як штори в денний час постійно перебувають під сонячними променями.
  • При виборі колірних відтінків виграють однозначно тканинні жалюзі, вони можуть відрізнятися як фактурою, так і кольором і мають понад 1000 варіацій тканин. Алюмінієві жалюзі не можуть надати такий великий вибір, але мають ламелями з шагренью, які добре відбивають сонячні промені і краще захищають від палючого сонця;
  • Якість, завжди варто звертати увагу не тільки на якість полотна, а також і на фурнітуру адже якісні механізми прослужать набагато довше без необхідності заміни;
  • Простота догляду, чим простіше догляд, тим менше проблем, а також економія часу при генеральному прибиранні;
  • Матеріал не повинен вигоряти на сонці, це стосується всіх виробів. Алюміній не вигоряє на сонці сам по собі, а тканинні жалюзі покриваються просоченнями із захистом від ультрафіолету, що сильно подовжує термін дії виробів.

Рекомендації по вибору жалюзі

Щоб визначитися які жалюзі вибрати необхідно, зібрати сукупність всіх факторів і прийняти рішення. Всі сонцезахисні системи будуть виконувати роль захисту від сонця, тому в першу чергу вибирати випливає з зовнішнього вигляду виробу, щоб жалюзі добре вписувалися в інтер'єр і доповнювали його, а не залучали занадто багато уваги, адже навіть ідеально зібрана конструкція може погано виглядати, якщо інтер'єр до ній не призначений. З іншого боку можна позбутися від недоліків вікон, якщо приховати їх за великими красивими жалюзі, тому тут вибір повністю індивідуальний і залежить від обраної кімнати, а також від розмірів вікон.

При виборі кольору для невеликих приміщень краще підійдуть більш світлі відтінки. Вони будуть м'яко розсіювати сонячне світло і візуально збільшувати приміщення. У великих кімнатах прийнятно використання темних кольорів тканин і ламелей тому що вони не зможуть сильно зменшити приміщення. При виборі відтінків слід також звертати увагу на призначення приміщення, тут ситуацію можна порівняти з вибором шпалер і меблів. Наприклад, в спальні добре виглядають бежеві та білі пастельні тони. Для вітальні упор йде на колір всього інтер'єру і меблів. Кухня найчастіше більш яскрава тому що в ній використовується безліч дрібних деталей, і вона вже перевантажена елементами, тому в ній можна використовувати як яскраві кольори, так і більш спокійні.

Останнім розглянемо варіанти управління, тут категоричній різниці немає тому, як і тканинні і алюмінієві жалюзі володіють схожим функціоналом, але алюміній на відміну від тканини не пропускає сонячне світло.

Горизонтальні жалюзі - управляються за допомогою тростини і шнура, тростину змінює кут нахилу ламелей, ніж регулюється світловий потік при повністю закритих ламелях жалюзі не будуть пропускати сонячне світло і досить щільно закривають вікна в них залишаються невеликі технологічні отвори і бічні просвіти через які світло потрапляє в приміщення , тому 100% затемнення домогтися не вдасться. Шнур піднімає ламелі цілком, і за допомогою нього можна повністю зібрати жалюзі вгору залишивши порожній віконний отвір. Найчастіше такою функцією не доводиться часто користуватися тому, як повороту ламелей буде досить для регулювання освітлення.

Вертикальні жалюзі - управляються ланцюжком і шнуром, ланцюжок повертає тканинні ламелі, а шнур зрушує їх в сторону. На відміну від горизонтальних жалюзі, вертикальні пропускають світло крізь тканину навіть в повністю закрита, оскільки це дуже зручно для великих приміщень коли потрібно закритися від палючих сонячних променів при цьому не створюючи напівтемрява.