0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Жалюзі для офісу, які бувають варіанти офісних жалюзі і як їх ремонтувати в разі неполадок.

У кожному офісі стоїть питання зручності роботи і створення правильної робочої обстановки щоб нікого не відволікали зайві деталі і сонячне світло. Також вікна в офісах часто завішували, щоб не відволікати працівників поглядами з вулиці. Для того щоб завісити вікна і захиститися від сонця в офісі часто використовуються жалюзі. Вони бувають двох видів - горизонтальні і вертикальні. Такі жалюзі мають принципові відмінності один від одного, а також свої плюси і мінуси.

Розглянемо переваги горизонтальних жалюзі - це хороша недорога система, яка використовується в офісах з невеликою кількістю вікон або стулок. Якщо офіс знаходиться в будівлі, досить встановити на вікна алюмінієві жалюзі щоб забезпечити повний захист від сонця. Такі жалюзі виглядають досить офіційно і не кидаються в очі, що не відволікають людей від роботи. При необхідності карниз завжди можна зняти або замінити на інший за вигідною ціною. Доглядати за жалюзі не складно, алюмінієві ламелі не іржавіють і не накопичують пил тому що на відміну від тканини, фарбований метал легко протирається. Але вироби самі по собі досить крихкі, тому при недбалому поводженні ламелі легко мнуться і вже не відновлюють свою форму.

Існує безліч різновидів горизонтальних жалюзі, вони можуть відрізнятися ламелями, карнизами, фіксаторами і варіантами управління. Розглянемо, які бувають різновиди жалюзі і в чому їх відмінності.

Управління на горизонтальних жалюзі представлено класичним у вигляді шнура, палиці, а також ланцюговий і шнуровим.

Класичне управління - в даному варіанті управління жалюзі здійснюється стандартним способом, для повороту ламелей використовуються спеціальна тростину, яка приєднується до механізму управління і повертає ламелі для регулювання світлового потоку. Поворот ламелей це основна функція управління жалюзі. Також всі полотно можна підняти цілком, але це відбувається досить рідко у випадках, коли необхідно звільнити світловий проріз для прибирання. Для того щоб підняти ламелі використовується спеціальний шнур.

Ланцюговий або моно управління - застосовується в системах Venus і Magnus, такі жалюзі обладнані спеціальним механізмом, який дозволяє піднімати і повертати ламелі за допомогою одного ланцюга. Якщо потягнути за ланцюжок ламелі спочатку роблять поворот, а далі піднімаються вгору або опускаються вниз. При такому варіанті управління на жалюзі відсутня ланцюжок, що спрощує управління жалюзі.

У дерев'яних жалюзі застосовується подібне класичного управління, але з деякими відмінностями. Так як дерев'яні ламелі важче, ніж алюмінієві, для них застосовуються посилений шнур а також дерев'яна палиця в колір аналогічний ламелей. Дерев'яні тростини застосовуються тільки в жалюзі з дерев'яними і бамбуковими ламелями.

Карниз - це основна силова конструкція, яка утримує все виріб, тому карниз може відрізнятися в залежності від ламелей і механізмів які в ньому використовуються. Можна розділити карнизи на три основні варіанти.

  1. Класичний карниз для алюмінієвих горизонтальних жалюзі. Застосовується для більшості алюмінієвих жалюзі, в нього встановлюється стандартний механізм, шнур і тростину управління. Такий карниз може використовуватися з алюмінієвими ламелями шириною 25 або 16 мм.
  2. Карниз venus - має принципові відмінності в порівнянні з класичним варіантом, так як жалюзі венус монтуються між штапиками. тому карниз в них більш вузький з додатковою пластиковою накладкою. Також з боків карниза знаходяться спеціальні пластикові вуха які виступають за штапики і дозволяють зафіксувати карниз на віконній рамі. Пластикові накладки для карниза можуть бути декількох квітів - білий, коричневий і золотий дуб. Колір відповідає заводському кольору віконної рами, завдяки чому карниз не відрізняється від кольору рами і візуально практично непомітний.

Так як карниз знаходиться між штапиками, ламелі знаходяться поруч зі склом, що дозволяє сильно заощадити простір. Якщо вікна мають обмежений кут відкривання то жалюзі венус це найкраще рішення, вони практично не зменшують кут відкривання стулки, що дозволяє встановити їх навіть у важкодоступні місця. Єдиним обмеженням для монтажу такого карниза є глибина штапиков, вона повинна скласти мінімум 12мм.

  1. Карниз для дерев'яних жалюзі - ламелі з дерева володіють великою вагою, ніж тонкий алюміній. Також дерев'яні ламелі можуть бути як 25мм, так і 50мм шириною, і при великих габаритах виріб важить досить багато. Тому для дерев'яних жалюзі з ламелями 50мм застосовуються посилені карнизи і механізми, щоб жалюзі залишалися функціональними навіть при великому навантаженні у вигляді дерев'яних ламелей. Також на карнизи для дерев'яних жалюзі додатково може бути встановлений Грувер, який приховує карниз і елементи його управління. Грувер - це декоративна накладка з натурального дерева яка може бути виконана як в колір ламелей, так і відрізнятися за кольором для контрасту.

Різновиди ламелей для горизонтальних жалюзі

Ламелі це горизонтальні смуги, які разом представляють собою полотно для жалюзі. Класичні ламелі виробляються з алюмінію, після чого фарбуються. Найчастіше для дому та офісу застосовуються жалюзі з ламелями білого кольору як універсальне рішення під будь-який інтер'єр, але також бувають і кольорові ламелі і карнизи що дозволяє підібрати більш яскраві варіанти, наприклад, зелені або блакитні, а також чередовку з декількох квітів. При чередовке ламелі різних кольорів розміщуються почергово і створюється ефект різнокольорових смуг на вікні. Алюмінієві ламелі можуть бути шириною 25мм або 16мм. Більш рідкісними вважаються 16мм, так як вони трохи дорожче і замовляються рідше, але за рахунок вузьких ламелей їх кількість більше на вікні і такі жалюзі виглядають більш цікаво в порівнянні з класичними.

Крім алюмінію жалюзі можуть бути виготовлені з натурального дерева Basswood а також з бамбука. Жалюзі з натурального матеріалу значно відрізняються за вартістю, але володіють унікальними перевагами щодо інших варіантів. Тільки дерев'яні жалюзі мають благородний зовнішній вигляд, який притягує погляди, це досить рідкісні вироби, які можна побачити в офісах юристів або директорів компаній, а також в робочому кабінеті приватного будинку. Також дерев'яні жалюзі добре доповнюють інтер'єр заміських будинків і дачі.

Ви також ймовірно чули про пластикові ламелях, це застарілий вигляд матеріалу, який практично не використовується на сучасних виробах, тому як його замінив алюміній. Пластикові жалюзі були популярні короткий час до масового виробництва алюмінієвих аналогів. При цьому пластик з часом жовтіє і при нагріванні може виділяти неприємний запах, тому такі ламелі в сучасних сонцезахисних системах практично не використовуються.

Фіксація для горизонтальних жалюзі

Фіксація - це спеціальна система кріплення, яка утримує все виріб на віконній рамі і не дозволяє йому бовтатися. Карниз для жалюзі завжди залишається зафіксований а значить верхня частина виробу завжди утримується на вікні, а низ може бути як вільно висить так і фіксованим.

В яких випадках застосовується нижня фіксація? Фіксація може бути встановлена ​​на всі вироби виробником, або встановлюється окремо, якщо виникла така необхідність. За замовчуванням рекомендується фіксувати вироби, які встановлюються на откривние стулки, або на похилі вікна, такі як мансарда і аналогічні варіанти. Розглянемо, які бувають варіанти фіксації в різних видах жалюзі?

Нижня фіксація - класична нижня фіксація, яка представляє собою два фіксатора, які кріпляться на віконній рамі і з ними в комплекті поставляються дві заглушки з кріпленням під фіксатор.

Заглушки встановлюються на нижній утяжелітельной планці і замикаються в фіксатори, ніж утримують жалюзі в нижній частині. Так як зверху карниз жорстко закріплений, система фіксує виріб по периметру і жалюзі не бовтаються і не видають зайвого шуму при поривах вітру. Система фіксаторів може встановлюватися на будь-який тип жалюзі або з заводу, або як доповнення. Єдина система, в якій не мається на увазі нижня фіксація це Venus, на увазі особливостей монтажу така система за замовчуванням обладнана фіксацією "струна ПВХ".

Струна ПВХ - Повноцінна система для фіксації жалюзі. Струна може бути встановлена ​​тільки виробником і в домашніх умовах її монтаж неможливий. Для системи "струна" у кожної ламелі робиться спеціальний отвір, через які проходить направляюча волосінь. Завдяки такій конструкції волосінь фіксує виріб, по всій площині включаючи ламелі і навіть при установці під кутом, ламелі НЕ провисають під своєю вагою.

Такий варіант струни надається за замовчуванням в жалюзі venus. Їх струна трохи відрізняється від класичного варіанту, оскільки володіє нестандартною фіксацією знизу. Найчастіше використовується металевий куточок з барабаном для натягу волосіні, а в системі венус використовуються спеціальні фіксатори, які забиваються на внутрішній стороні штапиков і утримують струни. Це єдина унікальна система, яка фіксується подібним чином, тому як зафіксувати струну інакше не представляється можливим.

Метал струна - це посилена версія класичної струни, але замість пвх волосіні тут застосовується металевий трос, яка не перетирається з часом і витримує тривалу активну експлуатацію вироби. Металеві струни особливо актуальні для установки в офісах або в школі, так як жалюзі в таких закладах використовуються більш активно і метал струна істотно продовжить термін служби виробу.

Підсумок

Жалюзі бувають в різноманітних варіаціях, як бюджетний алюмінієвий варіант, так і преміум сегмент з натурального дерева. В асортименті безліч варіантів забарвлень і комбінацій ламелей що дозволяє підібрати жалюзі як в затишну домашню обстановку так і суворі варіанти в офіс і робочий кабінет. До недоліків жалюзі можна віднести хіба що чистку вироби, через безліч ламелей і шнурів іноді для повного очищення потрібно терпіння і деякий час. В іншому горизонтальні жалюзі це один з найкращих варіантів сонцезахисту для стулок.

Вертикальні жалюзі в офісі плюси і мінуси

Вертикальні жалюзі використовуються в приміщеннях з великими віконними прорізами, які необхідно закрити за допомогою однієї штори. Наприклад, в домашніх умовах великі вікна легко закриваються гардинами або іншими видами класичних штор, а якщо необхідно закрити вікна в школі або офісі, то класичні домашні штори не підійдуть для подібних інтер'єрів, саме в таких випадках ідеальним вибором стануть вертикальні жалюзі.

Вертикальні жалюзі, як і горизонтальні, мають безліч відмінностей, за типом відкривання, ламелей і варіантами збірки. Розглянемо основні варіанти тканинних вертикальних жалюзі. Карниз для вертикальних жалюзі є універсальним, при використанні будь-яких типів ламелей, а також різних варіантів управління, карниз застосовується однаковий без змін.

Тип управління - На відміну від рулонних штор, які можуть тільки підніматися і опускатися вертикальні жалюзі відкриваються в декількох різних варіантах. Так як карниз є універсальним, не має значення, яким боком він буде встановлений, а значить, управління жалюзі може перебувати як зліва, так і справа, але жалюзі можуть відрізнятися варіантами раздвижки ламелей.

Тип 1 - при відкриванні жалюзі ламелі їдуть з вікна і збираються разом біля управління, відповідно якщо управління знаходиться зліва, то і ламелі будуть зліва і навпаки.

Тип 2 - навпроти управління, ламелі в зібраному вигляді їдуть в протилежну сторону від управління жалюзі.

Тип 3 - в сторони, незалежно від того з якого боку буде знаходитися управління виробом, ламелі роз'їдуться від центру карниза в сторони рівномірно відкриваючи світловий отвір.

Тип 4 - в даному варіанті ламелі в зібраному вигляді знаходяться по центру карниза, тобто вони збираються з двох сторін і рухаються на середину. Такий варіант управління використовується, коли необхідно закрити відразу два вікна одним карнизом, а між вікнами є невелика частина стіни, відповідно за допомогою одного виробу закриваються два вікна і коли ламелі зібрані в центрі, вони закривають стіну між вікнами.

Тип 8 - є аналогом тип 3, але складається з двох карнизів, які встановлені впритул один до одного. В управлінні Тип 8 присутня 2 управління з двох сторін вироби, і кожен карниз управляється окремо.

Таке управління зручно використовувати на одному великому вікні, щоб зменшити навантаження на механізми карниза, а також для зручності транспортування, адже для отвору 4м досить доставити 2 карниза по 2 метри замість одного на 4м.

Тепер, коли ми розібралися з варіантами управління жалюзі, давайте розглянемо типи ламелей. Велика частина ламелей для вертикальних жалюзі виконані з тканини, вона являє собою 100% поліестер з пилевідштовхуючий просоченням. На нашому сайті також представлені функціональні тканини, наприклад, з 100% затемненням, але це вкрай рідкісні варіанти застосування вертикальних жалюзі, тому таких ламелей не багато і вони бувають тільки з шириною 89мм.

Збірка жалюзі найчастіше проводиться з одного типу тканини для досягнення лаконічності і ділового стилю, це обумовлено тим, що в офісах і школах потрібні однотонні прості жалюзі, які не будуть відволікати увагу від роботи і навчання. Але бувають і інші варіанти збірки вертикальних жалюзі, наприклад, чередовка і мульти фактурні вироби.

Чередовка - це збірка жалюзі з чергуванням різних типів тканини, або тканин різних кольорів. У такому варіанті не обов'язково чергувати ламелі. Також це може бути збірка, яка включає в себе більш ніж один варіант тканини. Приклад таких збірок, чергування темних ламелей зі світлими, або розміщення темних ламелей по краях жалюзі а світлих в центрі. це створює ефект завершених штор навіть в закритому положенні.

Мульти фактура - це збірка штор з ламелями різної довжини або з ламелями з різних матеріалів. Наприклад, мульти фактурні жалюзі можуть являти собою арки або трикутні конструкції, в такому варіанті крайні ламелі робляться довшими, а середні набагато коротше, це створює арку, яка дозволяє закрити як арочні вікна, так і дверні прорізи. Також мульти фактурні жалюзі можуть складатися з різних тканин, що дозволяє створювати незвичайні малюнки на жалюзі.

Способи монтажу вертикальних жалюзі

Вертикальні жалюзі можна змонтувати декількома способами, а саме - на отвір, в отвір і на стелю.

Установка на отвір - на стіну встановлюються спеціальні Г-образні кронштейни, які утримують карниз. При монтажі на отвір штора робиться "з запасом" по 10см на ширину і висоту, щоб повністю перекрити світловий проріз без бічних зазорів.

Установка в отвір - при монтажі штор всередині отвору необхідно провозвестія завмер отвору і зменшити його по 1см на ширину і висоту, щоб жалюзі з легкістю помістилися усередині віконного отвору. Також варто враховувати кут укосів тому як вони можуть зменшити ширину отвору і якщо жалюзі потрібно втопити всередині отвору, вони можуть не поміститися.

Установка на стелю - один з найпростіших і красивих варіантів установки, для монтажу в стелю досить заміряти габаритну ширину і висоту вироби, після чого з монтажем не повинно виникнути труднощів. При монтажі в стелю потрібно враховувати матеріал, з якого виготовлені стелі в приміщенні, наприклад, армстронг і гіпсові стелі можуть не витримати вагу великих жалюзі, тому якщо стелі не мають підсилювачів для монтажу жалюзі краще зробити вибір на користь установки на стіну за допомогою кронштейнів.

Підсумок

Вертикальні жалюзі це одне з найкращих рішень для сонцезахисту в школах, дитячих садах і офісних приміщеннях. Їх легко ремонтувати своїми руками, а також вони мають досить строгий зовнішній вигляд, щоб не відволікати співробітників від роботи, а студентів від навчання. При ремонті жалюзі легко замінити окремі частини конструкції без необхідності заміни вироби цілком, що позитивно впливає на термін служби жалюзі.