0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як встановити вертикальні жалюзі на стіну

Вертикальні жалюзі вважаються найбільш зручними і практичними, так як з їх допомогою можна легко запобігти попаданню прямих сонячних променів в приміщення. Після придбання вироби, багато хто стикається з питанням, як кріпити вертикальні жалюзі? Прямую простим рекомендаціям фахівців, Ви зможете швидко і без особливих зусиль встановити сонцезахисні системи такого типу.

Етапи установки вертикальних штор

Перед тим, як проводити монтаж вертикальних жалюзінеобхідно ретельно вивчити правила установки вироби, і її послідовність.

етапи:

  1. Замір пластикового вікна.
  2. Підготовка інструменту.
  3. Установка карниза.
  4. Фіксація ламелей.

Замір пластикового вікна

Якщо ви вирішили замовити вертикальні жалюзі на пластикові вікна, необхідно провести правильно виміри вікна, щоб ролети підходили під індивідуальні розміри віконного отвору. Також важливо відразу визначитися, яким способом буде кріпитися штора, і чи буде вона зніматися з вікна в подальшому.

Можна закріпити:

  • перед вікном;
  • у віконному отворі;
  • на стіні;
  • на стелі.

Після того, як обраний вид кріплення, можна проводити виміри. В першу чергу потрібно вибрати точку кріплення і від неї виміряти довжину, після виміряти ширину, від отриманих даних необхідно відняти по 10 мм.

Також важливо враховувати той факт, що довжина карниза складає 35 мм, іноді це може утруднити вільне відкриття вікна. Тому варіант кріплення потрібно прораховувати заздалегідь, щоб штора не виявилася дуже довгою або короткою.

Якщо сонцезахисна система буде кріпитися на стелі або стіні, важливо проводити виміри від верхньої частини майбутнього кріплення до підвіконня, після, потрібно відняти 10-15 мм. При вимірюванні ширини, необхідно відняти 150-200 мм, з кожного боку штори.

При встановленні довгих вертикальних штор, необхідно враховувати ширину підвіконня, щоб ламелі не стикалися з ним.

Інструменти

Щоб встановити вертикальні жалюзі на пластикові вікна, необхідно підготувати:

  • олівець для розмітки;
  • рулетку будівельну;
  • викрутку;
  • молоток;
  • дриль.

Установка карниза

Необхідно правильно зробити розмітку, для цього при настінному монтажі слід додати 20 мм. Крайні кронштейни повинні бути встановлені на відстані 1 -2 см від краю карниза. Відстань між засувками, має бути не більше 6 см.

Щоб встановити кронштейн, потрібно за допомогою дрилі просвердлити отвори діаметром 6 мм, після, за допомогою молотка встановити дюбель, далі кронштейн і дюбель поєднати і з допомогою самореза закріпити їх разом.

Фіксація

Щоб вертикальні пластикові жалюзі виглядали красиво і були функціональні, необхідно зафіксувати ламелі. Бігунок слід взяти так, щоб прорізи були перпендикулярні карнизу. Після, по одній, потрібно вставляти ламелі і замикатися їх.

Важки слід повісити вниз ламелі, а між собою смужки з'єднати декоративної ланцюжком.

Якщо ви вирішили придбати пластикові вертикальні жалюзі, то інтернет магазин Pro-shto готовий запропонувати свої послуги, тільки у нас ви зможете вибрати відповідний колір і розмір і тип жалюзі.