0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Рулонні штори зебра, особливості, догляд

В конструкції і дизайні рулонних штор зебра вдало поєдналися деталі декількох видів сонцезахисних систем - штор, жалюзі і ролетів. Від перших вони взяли ткане полотно, як основу, від других - чергування пропускають і не пропускають світло елементів, від останніх - механізм управління і здатність згортатися в рулон.

Завдяки корисним властивостям регулювати кількість сонячного світла в приміщенні і повністю закрити або відкрити віконний проріз, вони отримали свою другу назву -день і ніч жалюзі. По суті це перекинути через вал полотно, що складається з чергуються щільних і напівпрозорих смуг. Потягнувши за ланцюжок, можна або поєднати світлопроникні елементи для доступу світла в приміщення, або закрити їх щільними смужками для захисту від сонця.

Особливості конструкції штор зебра

Штори зебра отримали свою назву через смуг, що чергуються, одні з яких виконують функцію тюлю (розсіювання, приглушення сонячного світла), інші - функцію портьєр, що закривають віконний проріз наглухо.

За конструкцією день ніч ролети бувають відкритого і закритого типу:

  • в закритих полотно рухається по напрямних, забезпечуючи щільне прилягання до вікна і естетичний зовнішній вигляд;
  • відкриті просто намотуються або розмотуються з вала, закріпленого на віконному отворі, стіни або стелі.

Є ще мінікассетная різновид ролетів із закритою конструкцією, які кріпляться на стулки вікна і закривають тільки скло. При цьому створюється враження, що день ніч жалюзі вбудовані безпосередньо в віконну раму. Така конструкція залишає вільним підвіконня і не «з'їдає» вільний простір.

Для великих вікон слід вибирати ролети день ніч на металевому каркасі, так як пластик прогнеться під великим вантажем.

Догляд за ролетами день ніч

При виготовленні ролетів використовують синтетичні гіпоалергенні тканини. Для щільних елементів використовують поліестр, для пропускають світло - тюль, органзу, металізовану сітку. Готове полотно обробляють тефлоновим просоченням, яка надає виробу антистатичні властивості, тобто не дає накопичуватися пилу на поверхні.

Рулонні штори зебра, фото яких наочно передає їх привабливість в інтер'єрі, періодично чистять сухою щіткою, а при сильних забрудненнях - вологою губкою з мильним розчином. Користуватися пилососом для чищення виробів не варто, так як він може затягнути і при цьому деформувати тканину.