0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як правильно вибрати колір для штор день-ніч поради дизайнерів

Системи день-ніч вже досить відомі та повсюдно встановлюються як спільно, так і замінюючи собою рулонні штори. Якщо ваш вибір упав саме на системи день-ніч в першу чергу визначте колір і фактуру тканини, тому що це перше, що найсильніше вплине на інтер'єр. В асортименті штор день-ніч досить велика кількість полотен, що трохи ускладнює вибір, тому ми рекомендуємо заздалегідь визначитися, який колір найкраще підійде саме вам і шукати вже серед необхідних відтінків.

Розглянемо докладніше, які кольори краще використовувати в тому чи іншому випадку та як вони можуть вплинути на інтер'єр приміщення.

При виборі відтінку необхідно враховувати на який бік виходять вікна в приміщенні, тому що на сонячній стороні найчастіше застосовуються холодніші тканини, щоб компенсувати яскраві сонячні промені, з іншого боку в тіні навпаки частіше встановлюються теплі та яскраві тканини, щоб надати затишку в кімнати, де світла недостатньо.

Білий та інші світлі відтінки

Білий колір не дарма вважається універсальним, він практично не впливає на інтер'єр і не змінює колір приміщення, тому якщо у вас складнощі з вибором дизайнер, швидше за все, порадить вам зупинити свій вибір саме на білій тканині, тому що це безпрограшний варіант. Є невеликий нюанс, білий є холодним кольором, тому його найчастіше рекомендують монтувати саме на сонячному боці будинку. Зараз у моді, крім білого, стає світло-сірий колір, він добре комбінується як з білим, так і сірим інтер'єром. Також сірий відтінок не привертає багато уваги, якщо він виконаний у світлих тонах.

Бежевий колір

Вважається спокійним кольором, але часто якщо інтер'єр виконаний бежевим, то це монохромні варіанти без яскравих акцентів, тому що бежеві відтінки хоч і вважаються спокійними, але не найкраще поєднуються з яскравими кольорами. Але в інтер'єрах бежевий, є одним з найпопулярніших варіантів, тому будь-яка серія тканини не обходиться без кількох відтінків бежевого кольору або навіть повністю складається з нього, тому що при монохромному кольорі до бежевих меблів і шпалер добре підійдуть тільки бежеві штори. Але навіть якщо ви вибираєте колір аналогічний кольору стін, варто вибирати штори на пару тонів темніше або світліше, щоб на світлових отворах був невеликий акцент.

Жовтий колір

Це позитивний відтінок, він піднімає настрій та сприяє гарній працездатності. Жовтий є теплим, тому добре підходить для кімнат на північній стороні приміщень, за рахунок яскравості він компенсує нестачу світла, а також добре поєднується з відтінками зеленого, синього та бежевого кольору. Жовтий колір також розширює простір, а значить добре підійде в невеликі приміщення як кухня або дитяча.

Помаранчевий колір

Життєрадісний та позитивний, помаранчевий є відмінним антидепресантом. Він приваблює своєю яскравістю, але може згодом відштовхувати, оскільки сильно перевантажує інтер'єр. Добре поєднується із сірим кольором, а також білим, можна використовувати із зеленим та фіолетовим. Не варто встановлювати помаранчеві штори в спальні та в кімнаті відпочинку, оскільки він може здатися надмірно яскравим.

Зелений колір

Якщо вам подобається сам собою зелений колір, то зелені штори це прекрасний вибір. Зелений це колір природи, він додає до кімнати свіжості та натуральності. Добре підійде як у вітальню, так і для спальні і особливо на кухню. Зелений часто застосовується у дитячих кімнатах, він заряджає енергією та одночасно заспокоює.

Блакитний колір

Блакитний це холодний відтінок, на відміну від попередніх варіантів, він працює діаметрально протилежно, заспокоює і сприяє гарному відпочинку. Блакитний колір не притягує поглядів та вносить безтурботність у приміщення. Штори блакитного кольору добре підійдуть до будь-якої кімнати, якщо вона поєднується по інтер'єру. Тому ви можете легко встановити блакитні штори на кухні або дитячій, а також у ванній та спальні.

Рожевий колір

У поєднанні з білим створює м'яку та романтичну атмосферу. Часто рожеві штори монтуються на стулку, а на проріз можна розмістити тюль для надання легкості та легкості приміщенню. Також рожеві відтінки добре поєднуються із сірим інтер'єром завдяки м'якому контрасту.

Бузковий колір

М'який відтінок фіолетового кольору, але агресивніший, ніж рожевий. Надає приміщенню загадковості та таємничості. На відміну від рожевого, підійде більше для дорослих, ніж для дітей, тому монтується в спальні або кімнаті відпочинку. Бузковий часто вибирають творчі особистості, які хочуть розбавити відтінки зеленого, синього або червоного кольору в інтер'єрі. Також як і рожевий, бузковий колір добре полегшується за допомогою тюлі або білих елементів інтер'єру.

Бордовий

Це один із відтінків червоного кольору і з ним потрібно бути акуратнішим, надлишок червоного кольору сильно ускладнює приміщення, а бордовий колір особливо сильно виділяється. Застосування бордових відтінків рекомендується у світлих приміщеннях, такі штори досить сильно поглинають сонячне світло, тому такий ефект необхідно компенсувати.

Коричневий

Часто зустрічається у сучасному інтер'єрі. Коричневий колір добре підходить для офісів та робочих кабінетів, тому що доповнює інтер'єр із дерева. Коричневі штори надають відчуття безпеки та спокою. Коричневий колір добре підійде для кухні та спальні, а також для кабінетів та вітальні. Коричневий колір надає багатства і розкоші чим успішно користуються популярні дизайнери.

Чорний колір

Виглядає вишукано, але застосовувати чорний колір потрібно акуратно. Він може зробити будь-який інтер'єр офіційним, тому добре підходить для стилів лофт і ганьби-тік, а також для офісів. Але використовуючи чорні штори в класичному інтер'єрі, вони можуть виглядати трохи дивно. Чорний колір додає суворості та фокусує увагу на віконних отворах, особливо у шторах день-ніч. Завдяки прозорим смугам штори все ж таки здаються трохи легше, але ми настійно рекомендуємо двічі подумати перед вибором штор у строгому чорному стилі. Розглянемо часті помилки при виборі штор день-ніч, щоб убезпечити вас у майбутньому

Так як рулонні штори складаються з безлічі дрібних комплектуючих, створюється враження, ніби вони занадто складні і вимагають спеціальних навичок для складання системи та монтажу. Але насправді це негаразд. Штори день-ніч приходять у повністю зібраному вигляді і для монтажу достатньо зафіксувати карниз за допомогою шурупів і виріб буде готовий до роботи. Для особливих випадків на нашому сайті розміщена інструкція щодо виміру та монтажу штор день-ніч, в якій докладно із зображеннями вказано як правильно слід заміряти та поставити штори день-ніч.

Вибір штор, відштовхуючись від особистих уподобань. Наприклад, в магазині вам можуть продемонструвати безліч варіантів тканин і систем і при виборі багато хто відштовхується тільки від візуальної переваги, що бачать перед собою зараз. Це правильно з точки зору покупки, але при встановленні штори можуть не поєднуватися з інтер'єром і виявиться, що вибрана тканина дуже виділяється і не поєднується зі стінами і предметами інтер'єру. Тому перед вибором тканини ми рекомендуємо спочатку переглянути місце для установки штори та визначити відтінки, які будуть добре комбінуватися з поточним інтер'єром, це згодом сильно полегшить вам вибір тканини, якщо вже буде відомо на який відтінок буде основний акцент.

Монтаж лише на пластикові вікна. Хоча штори день-ніч і є сучасною системою, а відповідно ідеально підходять для пластикових вікон, їх можна монтувати і на інші види вікон стін і навіть стель. Іноді штори виконують роль фальш стін або застосовуються, щоб закрити невеликі ніші в стінах. Варіантів монтажу безліч і не варто турбуватися про те, що штора підійде тільки на пластикове вікно.

Ширина тканини повинна дорівнювати ширині скла. Це класичний варіант монтажу штори на окремі стулки, тому велика частина інструкцій по вимірах говорить, що виміри проводяться по замковій частині штапика, це безпомилковий варіант, при якому штора добре виглядає і легко монтується, враховуючи всі необхідні допуски для розміщення механізмів. Але не варто забувати, що штори день-ніч легко встановлюються також і на цілі отвори на стіну або на стелю, само собою в такому випадку вимір проводиться по віконному отвору з додатковими коригуваннями, а саме на ширину і висоту отвору додаються +10см, що дозволяє приховати бічні просвіти між отвором та тканиною.