0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Білі штори в інтер'єрі, переваги і недоліки білої тканини

Білий досить поширений колір в оформленні інтер'єрів, він не привертає зайвої уваги, не дратує і візуально збільшує простір, що позитивно відбивається як на маленьких, так і великих приміщеннях, не дарма ж стелі забарвлюють саме в світлі кольори, щоб не було давить ефекту зверху. Але у білого кольору є і деякі особливості, які необхідно враховувати при виборі штор.

Крім візуального збільшення простору білий колір також добре відбиває світло, наприклад, одне і те ж приміщення в білому і темному тонах буде виглядати по різному за рахунок різної кількості світла. Цією хитрістю іноді користуються дизайнери, якщо в приміщенні недостатньо природного освітлення його компенсують світлими стінами.

Білий колір добре поєднується з іншими. Це базовий колір, який найпростіше комбінувати з іншими відтінками, наприклад, полегшити яскраві кольори або доповнити темні. Також за допомогою комбінацій білого і темних кольорів можна візуально розділяти приміщення і виділяти потрібні ділянки інтер'єру. Також білий колір добре показує форму і фактуру предметів, не дарма в скульптурі часто використовуються саме відтінки білого.

Білий або молочний колір як інструменти дизайну

Штори часто займають великий простір, а особливо варіанти від стелі до підлоги, але якщо вибрати яскраві або темні тканини це сильно вплине на інтер'єр, з цієї причини більшість дизайнерів віддають перевагу білому кольору. Легко помітити при виборі тканини для штор, що в них використовується велика кількість білих і бежевих відтінків тому як це універсальні кольори, які використовуються в більшості інтер'єрів.

Прийоми використання білого кольору

Комбінація з яскравими елементами інтер'єру. Хорошим прикладом буде використання червоного кольору. У повністю білому інтер'єрі яскраві червоні крісла або дивани будуть виділятися тому як у них немає "конкурентів" по увазі. Тому якщо ви хочете зробити акцент меблів яскравих кольорів не варто обходити стороною білий колір. Така композиція буде яскраво виглядати в вітальні, але не рекомендується в спальні адже там потрібні більш спокійні тони для відпочинку.

Повністю білий інтер'єр завжди виглядає світло і лаконічно, але звертайте увагу на відтінок тканини. Наприклад, білий колір в різних елементах інтер'єру може бути від білосніжно холодного до світло молочного, і в разі появи молочних відтінків в білому інтер'єрі вони будуть виділятися, і здаватися брудними. Тому при підборі оформлення в білих тонах, відразу варто враховувати які будуть елементи використовуватися і чи є у них варіанти одного відтінку, наприклад, меблі, штори і шпалери.

Чорно-біла комбінація. За допомогою таких рішень можна з легкістю виділити потрібні ділянки приміщення за допомогою контрасту в чорному і білому. Також в подібний інтер'єр легко підібрати додаткові елементи головне відповідність відтінку цих двох кольорів. Але є й невеликий нюанс, не варто перевантажувати інтер'єр за допомогою третього кольору. У чорний і білий не варто додавати зелений або червоний колір, він буде забирати на себе більше уваги і гра між світлом і тінню буде зруйнована. При формуванні двоколірного інтер'єру рекомендується дотримуватися співвідношення 30/70 для формування основного кольору і його доповнення. 70% кімнати білого кольору і тільки невелика частина інтер'єру з темних елементів. Також є реверсивний варіант, де переважають темні відтінки, а білі елементи є декором.

Якщо штори вибираються вже при готовому інтер'єрі (поклеєні шпалери і обрана меблі) то слід доповнювати закладені ідеї, а не намагатися переробити помилки дизайнерів за допомогою штор. У деяких випадках це можливо, але не завжди.

Переваги та недоліки білих штор

Білий колір добре себе показує, коли необхідно створити контрастний інтер'єр, або зробити акцент на його частинах. За допомогою білого можна з легкістю підкреслити будь-який інший елемент дизайну, особливо якщо він в темному кольорі. Але бувають випадки, коли білий колір не підходить. Наприклад, меблі має властивість поступово вигоряти і бруднитися, і навіть дерево покрите лаком з часом може пожовтіти. Якщо до трохи застарілому інтер'єру додати білосніжні нові штори вони можуть своєю яскравістю вказати на недоліки інших елементів, тому в таких випадках варто спиратися на відтінки бежевого він більш нейтральний і не так сильно висвітлити приміщення.

Ні для кого не новина що білий колір має властивість сильно бруднитися, будь-яка пляма на світлих шторах буде чітко видно і якщо встановити фіранки в робочі приміщення, то вони недовго будуть білосніжними.

Комбінації білого з іншими відтінками

Білий колір виконує роль основного, з ним легко можна комбінувати практично будь-які інші відтінки. Ми вже наводили приклади про контрасті білого з чорним або червоним кольором це класичні варіанти, які відносяться до безпрограшним, а й інші комбінації не менше привабливі.

Помаранчевий колір досить енергійний і його іноді потрібно полегшити, щоб спростити інтер'єр. В такому випадку холодний білий колір прекрасно підійде для контрасту.

Жовтий або золотий колір - в комбінації з білим створює традиційний яскравий інтер'єр, ці відтінки на контрасті підсилюють один одного і повністю доповнюють. Якщо ви хочете добитися святкового і позитивного ефекту в приміщенні спробуйте скористатися такою комбінацією.

Зелений - або ж відтінки салатового, будь-який з цих кольорів буде добре поєднуватися з білим. Також білий колір може використовуватися для полегшення перевантаженого зеленого інтер'єру, зелені стіни і стеля вимагають світлих меблів і штор інакше приміщення буде однотонним.

Блакитний колір - один з кращих варіантів для комбінації з білим. Відтінки синього і блакитного підкреслюються і доповнюються білосніжними шторами і стінами. Але є і мінуси, такий інтер'єр виглядає холодним тому як синій це холодний спектр, він не рекомендується в темних приміщеннях щоб не створювати додатковий ефект затемнення, але це справа смаку.

Штори з картинками і візерунками - більшість простих візерунків використовують білий колір як нейтральний фон для концентрації уваги на зображенні, аналогічним чином біла тканина виступає як полотно при фотодруку, вона не забирає на себе зайвої уваги і віддає всю увагу на зображення.

Відтінки білого кольору це універсальне рішення, навіть якщо ви про це не замислювалися, частина інтер'єру буде в білому кольорі інакше він може здаватися занадто важким візуально і доведеться його розбавити світлими тканинами або шпалерами. При вмілому зверненні білий колір може як стати акцентом, так і основою для доповнення іншими квітами.