0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Римські штори в інтер'єрі

Штори і жалюзі не тільки захищають будинок від активних сонячних променів, але і є важливим декоративним елементом інтер'єру. Одним з найбільш вдалих способів прикрасити вікна і надати приміщень неповторного шарму є римські штори.

Загальна характеристика та види

Назва даного типу штор більш ніж красномовне і фахівці стверджують, що їх батьківщиною стало сонячне узбережжя Апеннінського півострова. Цей декор з часом став ще більш досконалим і почав використовуватися не тільки в Європі, але і за її межами.

Римські штори добре підійдуть як для невеликих віконних прорізів, так і для оформлення балконів та терас. Така універсальність конструкції пояснюється можливістю самостійно вибирати довжину полотен і спосіб кріплення. А м'які хвилі складок роблять інтер'єри більш затишними і відволікають від непривабливих видів за вікном.

Конструкція штор оснащена підйомним механізмом і може бути виконана в декількох варіантах:

  1. Класичний. В опущеному стані виглядає як гладке полотно, а при підйомі збирається в красиві горизонтальні складки. Такий тип механізму складається з каркаса і полотна.
  2. Каскадний. Створюють гарні складки навіть в опущеному вигляді, а в піднятому драпіруються плавним каскадом.
  3. Безкаркасний. При піднятті штора збирається вгорі і з боків віконного отвору у вигляді ламбрекену.

Незалежно від того, на кого типі штор ви зупините свій вибір, ви отримаєте оригінальне і функціональне оформлення віконних прорізів в приміщеннях будь-якого типу. А щоб "рімка" ідеально вписалася в інтер'єр і виглядала найбільш гармонійно, зверніть увагу на колір і текстуру тканини.

Римські штори в інтер'єрі кухні

Фахівці в області інтер'єру, по праву вважають "рімкі" на кухні мало не ідеальним варіантом. І це не випадково. Справа в тому, що волога, пар та інші несприятливі умови негативно впливають на віконний текстиль і призводять до його швидкого зносу. Прати часто об'ємні штори не зовсім практично, а ось компактні "рімкі" вельми зручно. Крім того, покриття спеціальними просоченнями робить полотна стійкими до вбирання запахів і забруднення.

Для невеликих кухонь підійдуть не дуже щільні штори світлих відтінків. Малюнки та візерунки на тканині повинні перегукуватися з загальним стилем кухонного простору.

Просторі світлі кухні прикрасять римські штори насичених відтінків. Незалежно від обраного кольору тканини, вони не повинні зливатися з кольором стін. Також дизайнери радять уникати складних вигадливих візерунків на полотнах для кухонь.

Що стосується вибору тканини, то краще віддати перевагу простим в догляді складам з домішкою синтетики. Вони не тільки добре перуться і швидко сохнуть, але і не завжди вимагають прасування.

Римские шторы в интерьере

Римські штори в інтер'єрі спальні

Для оформлення віконних прорізів в спальні краще підбирати спокійні відтінки. Хорошим тоном вважається, якщо текстиль в кімнаті перегукується за фактурою або кольором. Більшість спалень потребують затемненні, тому краще зупинити свій вибір на щільних полотнах або зі спеціальними підкладками. Також можна підібрати напівпрозорі полотна, але для додаткового затишку їх можна комбінувати з традиційними шторами.

Великі віконні прорізи краще прикрасити яскравими і привертають увагу римськими шторами. У разі невеликих вікон добре підійдуть нейтральні і пастельні тони. Для тих, чия спальня розташована з південного боку добре підійдуть полотна зі спеціальним металізованим покриттям. Воно захистить приміщення від перегріву і забезпечить комфортний сон в будь-який час року.

Особливості підбору римських штор для вітальні

Штори такого типу добре підходять для віталень будь-яких розмірів. Тільки для ідеальної відповідності важливо правильно підібрати тип тканини. Вона не обов'язково повинна бути одноколірної, але повинна збігатися з іншим текстилем і настроєм приміщення. Наприклад, помітні обстановки в стилі кантрі прикрасять рулонні штори з смужками або клітиною. Пастельні інтер'єри в класичному стилі прикрасять завіси з контрастними орнаментами і малюнками.

Римські штори у вітальні можна поєднувати з іншими елементами віконного декору. У класичних інтер'єрах вони добре виглядають з традиційними фіранками і тюлем, а в більш сучасних - з горизонтальними жалюзі. Просторі вітальні з високими стелями прикрасить ансамбль римської штори і двох портьєр з щільної тканини. Якщо розміри кімнати невеликі, не варто доповнювати "рімку".

Щоб додати інтер'єру вітальні вишуканості і легкості, використовуйте штори з тонких тканин з дрібним малюнком. Щільні жакардові тканини надають обстановці урочистості і аристократичності. Світлі фіранки зроблять кімнати більш повітряними і просторими, а темні тони додадуть затишку. Римські штори - це практичний варіант для оформлення кімнат в будь-якому стилі. Важливою перевагою штор є мінімальна витрата тканини, що дозволяє використовувати дорогі ексклюзивні тканини. Їх можна використовувати як самостійно, так і в поєднанні з іншим віконним текстилем.