0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Горизонтальні жалюзі на вікна: критерії вибору

На зміну важким шторам прийшли зручні в експлуатації і практичні жалюзі. Високий споживчий попит зумовив різноманітність модельного ряду. Виробники істотно розширили асортимент за рахунок застосування різнопланових конструкцій. Однак незмінним лідером за популярністю залишаються горизонтальні жалюзі на вікна.

5 причин, коли потрібно поставити жалюзі

Багато, що звикли до затінюють сонце штор, сумніваються в доцільності установки жалюзі. Наведемо кілька аргументів, які допоможуть переконати будь-кого:

  1. Втомилися прокидатися з першими променями сонця, хоча могли б ще поспати в теплому ліжку?
  2. Набридло витрачати по кілька годин на знімання, прання і розвішування штор (причому прибирання і прання потрібно проводити часто, оскільки збирається пил)?
  3. Страждаєте від алергічної реакції на пил? Або, можливо, організм негативно реагує на надлишок сонячного світла?
  4. Змушені терпіти масивні конструкції і безліч деталей на вікнах, які приховують вас від цікавих очей сусідів?
  5. Хочеться чогось нового і стильного в інтер'єрі?

Вихід є - це жалюзі на вікна горизонтальні.

Різновиди горизонтальних жалюзі

Серед безлічі конструкцій самими практичними і зручними в догляді вважаються класичні горизонтальні жалюзі. Вони призначені для захисту приміщень від активних сонячних променів. Горизонтально розташовані ламелі можна встановлювати різними способами. Так, найбільш поширеними вважаються варіанти монтажу на внутрішні стінки віконного отвору, на окремі стулки і між рамами. Існують жалюзі для зовнішньої установки. Особливою популярністю користуються жалюзі на мансардні вікна, які передбачають кріплення до верхньої (бічний) і нижній рамі.

Горизонтальні ламелі являють собою подовжено-прямокутні планки. Але шанувальники незвичайних деталей в інтер'єрі можуть вибрати хвильові жалюзі.

Як матеріали для виготовлення використовують алюміній, дерево, пластик, натуральні і синтетичні тканини. Останні - сонцезахисні жалюзі з поліестеру - вважаються більш практичними. Сучасні синтетичні тканини характеризуються підвищеною міцністю. Вони стійкі до зносу і не пропускають вологу. Для очищення конструкцій з поліестеру від пилу досить пилососа або періодичної вологого прибирання.

Переваги горизонтальних жалюзі на вікна

Крім практичності і зручності експлуатації, горизонтальні конструкції мають і ряд інших переваг:

  • великий вибір конструкторських і дизайнерських рішень;
  • захист від прямих сонячних променів і створення рівномірного освітлення;
  • довговічність конструкції і міцність матеріалів;
  • різноманітні варіанти кріплень;
  • мінімальна ймовірність деформації;
  • індивідуалізація стилю при оформленні інтер'єру.

Сонцезахисні системи з поліестеру, вибрати і купити які можна в нашому інтернет-магазині «Pro-Shto», представлені у великому асортименті.