0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як доглядати за вертикальними жалюзі з тканини

Дана конструкція отримала в Україні широкого поширення. Зараз можна придбати жалюзі вертикальні дешево або зі знижкою, по акції. Вони добре захищають приміщення від проникнення сонячного світла і досить прості в експлуатації.

Пристрій і переваги конструкції

На вертикальні жалюзі відео можна побачити, що це не прості штори, а самодостатній механізм, що включає в себе багато деталей. Кожна з них має своє призначення.

  1. Ламелі - смужки матеріалу певної ширини. Вони зсуваються в обидві сторони, тим самим здійснюючи регулювання світла.
  2. Бігунки - це дрібні деталі, за допомогою яких ламелі фіксуються на карнизі.
  3. Карниз - пристрій, до якого прикріплюються ламелі.
  4. Ланцюжок для з'єднання - об'єднує ламелі між собою. Являє собою низку нанизаних на волосінь кульок з металу або пластику.
  5. Ланцюжок для управління - здійснює обертання ламелей навколо власної осі. Виготовляється за аналогією з вищеописаної ланцюжком.
  6. Важки - обважнювачі, завдяки яким ламелі висять рівно. Являють собою плашки, протягнуті в низ ламелей.

Основними перевагами пристрою, заради яких можна замовити жалюзі вертикальні, є їх практичність і довговічність. Вони дозволяють регулювати освітлення в кімнаті. Також завдяки багатству вибору дизайнів можна значно прикрасити інтер'єр приміщення.

Догляд за вертикальними жалюзі

Багато хто задається питанням: як мити жалюзі вертикальні тканинні. Найефективнішим способом є ручне прання. У пральній машинці їх очищати не рекомендується через можливість пошкодити виріб, навіть при самому делікатному режимі. Порядок дій, щоб помити жалюзі вертикальні, наступний:

  • ламелі знімаються з карниза, звільняються від важків і згортаються по кілька штук в невеликі рулони;
  • рулончики поміщаються в мішечки для прання, їх занурюють в мильну воду з температурою не вище 40 градусів;
  • дають їм отмокнуть протягом 30 хвилин, потім інтенсивно збовтують і полощуть у чистій воді;
  • сушка відбувається без вичавлювання, на мотузці з вставленими грузиками.

При висушуванні ні в якому разі не можна використовувати будь-які обігрівачі, вони покоробило виріб. Вищеописане відноситься до генерального прибирання, при звичайному наведенні порядку досить буде почистити ламелі, і протерти карниз. Вироби можна пропилососити або протерти сухою ганчіркою, змахнути пил за допомогою мітелкою. Пилосос необхідно включати в делікатному режимі, очищення проводити за допомогою окремої насадки. Якщо регулярно проводити чистку жалюзі, трудомістка прання може не знадобитися. Головне, доглядати за ними, навіть якщо конструкція не здається забрудненої, це на довгий час позбавить вас від капітального прибирання.