0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати тканинні ролети для кухні

Кухня це прекрасне місце щоб зібрати всю родину за обіднім столом або прийняти гостей. Тому в дизайні кухні важлива не тільки функціональність, але і приємний зовнішній вигляд. Розглянемо, як можна прикрасити віконний простір за допомогою рулонних штор, а також які бувають варіанти тканин і якими властивостями вони повинні володіти.

Основні параметри для кухонних рулонних штор

Ролети мають безліч відмінностей, як по системам, так і по тканинах, але кухня диктує свої правила щодо тканин і забруднень, тому слід заздалегідь обміркувати це питання.

Система - може бути відкритого або закритого типу. Відкритий тип означає що вал на якому намотується полотно завжди видно неозброєним поглядом а значить відкритий. Відкриті штори вигідно відрізняються за вартістю і прості в установці. У закритих же навпаки тканину прикрита спеціальним алюмінієвим коробом а бічні грані знаходяться всередині спеціальних напрямних, завдяки такій конструкції штора перекриває весь світловий отвір. Найчастіше для кухні рекомендується використовувати закриті штори, так як вони більш якісно захищають тканину, чим збільшують термін служби ролет, але не варто забувати і про відкриті системи, при значному пошкодженні тканини відкриті штори буде дешевше замінити.

Захист від світла важливий фактор при виборі штор. Якщо кухня виходить вікнами на сонячну сторону, необхідно задуматися про можливості захисту від сонця і тепла. Для таких варіантів на вибір є тканина з светоотражающим покриттям, або частково светоотражающая серія, в якій відображають елементи вплетені в саму тканину. Такі тканини не накопичують тепло і не нагрівають кімнату.

Двічі подумайте, перед тим як брати на кухню тканини blackout зі 100% затемненням, якщо повністю закрити такі штори в денний час Вам доведеться скористатися додатковими джерелами світла або тримати штору частково відкритою щоб приміщення залишалося частково освітленим. Але з іншого боку такий варіант дуже хороший для приватних будинків або квартир на першому поверсі, вони добре закривають вікна від сторонніх очей і прибирають силуети у вечірній час.

Стійкість до вологи це відмінна характеристика для рулонних штор на кухню. По-перше самі штори буде простіше мити а по-друге при попаданні води з мийки або від вручений поверхні тканина не буде псуватися. Зверніть увагу тканини з захистом від води на гумовій основі це окрема категорія, вони відрізняються від blackout полотен та інших типів тканин, завдяки чому, якщо Ви зацікавилися саме такими тканинами варто навмисно уточнювати про вологозахищених серіях.

Вибираємо матеріал для рулонних штор на кухню

Крім описаних раніше характеристик необхідно враховувати матеріал, з якого виготовлена ​​рулонна штора. Наприклад, більшість тканин виконані з 100% поліестеру з додатковими просоченнями, або пилевідштовхуючий або вологостійкою. Такі вироби легко помити навіть не знімаючи штору з вікна, досить використовувати легкий мильний розчин і губку, не варто використовувати сильнодіючі засоби, так як вони легко можуть пошкодити або саму тканину, або покриття на ній.

Незважаючи на те, що є варіанти з бавовняними або натуральними тканинами, найчастіше їх рекомендують менш охоче або зовсім обходять стороною тому як для кухні ці типи тканин швидше забруднюються і втрачають зовнішній вигляд при частій пранні. Краще взяти частково або повністю синтетичний варіант ПВХ або поліестер. Завдяки сучасним технологіям синтетична тканина буде відрізнити від натуральних аналогів, але в свою чергу такі штори будуть служити вам довгі роки.

По дизайну штор є кілька варіантів. Безпрограшним вважається однотонна штора, так як вона завжди підійде до будь-якого типу шпалер і оформлення. Також добре виглядають яскраві контрастні штори під колір меблів або інших предметів на кухні, вони будуть добре гармоніювати, і створювати цілісну картину.