0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вертикальні жалюзі: різновиди та особливості вибору

Штори жалюзі вертикальні вже тривалий час є найбільш продаваною моделлю сонцезахисних систем. Вони широко використовуються як в офісних приміщеннях, так і в побуті. Естетичний зовнішній вигляд дозволяє таким шторам гармонійно вписатися в інтер'єрі і ефективно справляючись з сонцезахисної функцією.

Різновиди вертикальних жалюзі

Залежно від матеріалу виготовлення, вертикальні жалюзі діляться на кілька видів:

  • пластикові;
  • тканинні;
  • мотузкові;
  • алюмінієві.

Жалюзі пластикові вертикальні відрізняються повноцінної захистом від проникнення сонячного світла всередину приміщення в закритому положенні. Пластик - стійкий матеріал, не схильний до утворення тріщин при рясному попаданні ультрафіолетових променів. Протягом тривалого терміну експлуатації, такі штори не змінюють свого первісного вигляду, не вимагають спеціального догляду. Миття жалюзі відбувається швидко і з застосуванням підручних засобів (мочалки і побутової хімії).

Жалюзі з тканини вертикальні виготовляються зі спеціальних видів натуральної або синтетичної тканини, що пройшла обробку пилевідштовхуючий просоченням. Моделі мають різний дизайн і оформлення. Тканинні жалюзі поділяються на кілька підкатегорій.

  1. Класичні - штори складаються з кольорових однотонних тканинних смуг. У закритому стані можуть нагадувати портьєри.
  2. Мотузкові - виготовляються з великої кількості ниток і тонких стрічок. Можуть бути в класичному колірному оформленні, мульти (присутні кілька кольорів) або дабл (за основу береться використання мотузок різної фактури і кольору).
  3. Фігурні - краю смуг по всій довжині мають особливу форму, за рахунок чого штор надається незвичайний вид.

Штори вертикальні (жалюзі) з алюмінію представляють безпечну і гіпоалергенну конструкцію. Матеріал не боїться впливу вологи, пожежобезпечний і здатний повністю виключити потрапляння світла всередину приміщення.

Які жалюзі вибрати?

При виборі вертикальних жалюзі важливо врахувати кілька факторів.

  1. Місце встановлення. Вертикальні жалюзі будуть однаково привабливо і доречно виглядати в приміщенні, незалежно від його призначення.
  2. Матеріал. Тканинні вертикальні жалюзі підійдуть для облаштування житлових приміщень, офісів, де немає надмірного скупчення вологи. Пилевідштовхуючий просочення дозволить регулярно очищати поверхню без особливих зусиль. Для кухні або їдальні відмінним вибором стануть жалюзі з склотканини (з вологовідштовхувальним просоченням). Вважається, що для ванної кімнати та туалету кращим варіантом штор стануть пластикові або алюмінієві жалюзі. Вони не вступають в реакцію з вологою і більш міцні. Хоча тканинні варіанти все ж відносяться до категорії жиро-і влагоотталківающіх, тому за їх чистку доведеться згадувати вкрай рідко.
  3. Колір. Тут важливо врахувати поєднання обраного варіанту вертикальних жалюзі з кольоровим оформленням приміщення. Незначні відмінності в кольорах можуть розвалити побудовану колірну гамму створеного дизайну.