0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як правильно монтувати рулонні штори на стелю

Рулонні штори зайняли свою нішу серед сучасних систем сонцезахисту і успішно утримують лідируючі позиції. Все більше домогосподарок і популярних дизайнерів звертають увагу на системи тканинних ролет як відмінний варіант оздоблення інтер'єру і захисту від сонця. Рулонні штори за багатьма пунктами перевершують традиційні портьєри з цього люди все частіше задаються питанням, як встановити штори на стелю, стіну або на віконний отвір? Ми постараємося розібрати всі популярні варіанти установки в цій статті.

Яка причина популярності тканинних ролет

Перш ніж перейти до монтажу розглянемо основні характеристики рулонних штор

  • Тканина піднімається вертикально і намотується на вал який встановлений в карнизі. Це дозволяє заощадити простір, коли штора в закритому положенні;
  • Управління за допомогою ланцюжка і самофокусірующегося механізму. Завдяки простій конструкції завжди можна легко зафіксувати тканину на потрібній висоті і домогтися необхідного рівня освітлення в приміщенні.
  • Рулонні штори виготовляються з різних типів тканини: текстиль, джут, бамбук. Завдяки великому асортименту матеріалів можна вибрати як стандартні класичні штори так і натуральні для інтер'єрів з дерева;
  • За допомогою рулонних штор дизайнери створюють в кімнаті незвичайну атмосферу, наприклад, використовуючи кольорові тканини при закритих шторах, кімната буде частково фарбуватися в колір ролет. Таким способом можна додати яскравих фарб у спочатку тьмяний або строгий стиль приміщення. У разі необхідності такі штори можна замінити на класичні білі і позбутися від ефекту фарбування без внесення категоричних змін в дизайн інтер'єру;
  • Проста установка, як на стулку, так і на отвір, або навіть на стелю для зонування приміщення;
  • Як і інші сонцезахисні системи, рулонні штори є не тільки прикрасою, але і ефективним засобом захисту від сонця. Завдяки різним типам тканини можна з легкістю підібрати необхідний рівень світлопроникності від легкого затемнення до повної темряви (при використанні тканин блекаут зі 100% затемненням);

Варіанти установки рулонних штор

Найпоширеніший спосіб це установка штори безпосередньо на кожну стулку окремо. У такому варіанті можна регулювати кількість світла і частково відкривати тільки необхідні стулки, а решта залишити закритими.

Більш рідкісний, але не менш популярний варіант це встановити тканинні ролети на весь отвір. Таким чином, однією тканиною перекривається весь світловий проріз що дозволяє регулювати світло за допомогою однієї ролети. У такому варіанті є кілька нюансів, при установці на отвір в разі, коли штора закрита також перекривається підвіконня і доступ до стулок. Для того щоб поставити вікно на провітрювання необхідно закривати штору для отримання доступу до откривним стулок. Але при монтажі на глухі вікна або в офісні приміщення це хороший варіант який надає стильний зовнішній вигляд загальному інтер'єру приміщення.

Установка на стіну. Добре підходить для інтер'єрів з високими стелями і низькими вікнами. За допомогою штори можна приховати велику відстань між стелею і віконним отвором.

Ідеальний варіант при установці на стелю це використовувати спеціальну нішу, яка готується в стелі заздалегідь на рівні світлового прорізу. Така ніша дозволяє приховати карниз і коли штора повністю відкрита вона забирається в нішу і прихована від поглядів. Також установка на стелю використовується в разі, коли відстань між верхнім краєм отвору і стелею невелика і не дозволяє встановити карниз на стіну.

У будь-якому з варіантів установки необхідно зафіксувати карниз за допомогою кронштейнів. Карнизи для відкритих систем універсальні і дозволяють з легкістю встановити штору без внесення змін у конструкцію, як на стіну, так і на стелю. Зверніть увагу: Закриті (касетні) системи не мають на увазі установку на стелю на увазі особливостей конструкції короба і напрямних.

Розглянемо докладніше варіант установки рулонних штор на стелю. Це один зі складних типів монтажу так як конструкція знаходиться в підвішеному стані і відчуває додаткове навантаження при управлінні шторою, це особливо важливо при установці штори на підвісну стелю або каркасний армстронг.

При установці на дерев'яну стелю необхідно фіксувати систему до основи. Штора встановлюється на саморізи, в разі дерев'яної основи немає необхідності попередньо свердлити отвори перед установкою. Рекомендується встановлювати карниз удвох, помічник зможе притримати карниз або нанести розмітку, що дозволить рівно встановити штору на стелю.

При установці на бетонний або цегляний стелю потрібно провести попередню розмітку і просвердлити отвори завглибшки до 5 см. У них надалі встановлюються дюбеля на яких буде фіксуватися система рулонних штор.

При установці на підвісній або натяжна стеля. Перед установкою стелі необхідно попереджати монтажників, що планується установка рулонних штор, щоб попередньо посилити місце кріплення і надалі зафіксувати карниз. Також при установці стелі фахівці можуть відразу встановити штору на каркас. Якщо Ви плануєте встановити штору на вже готовий стелю, який попередньо не підготовлений, потрібно викликати фахівця який попередньо підготує місце для установки, якщо ви не хочете переплачувати за таку послугу, то можливо варто відмовитися від стельового монтажу і розглянути інші варіанти кріплення рулонних штор.

В особливих випадках, коли немає можливості встановити штори на стелю, але потрібно саме вертикальне кріплення, можна скористатися куточками. Одна сторона куточка кріпиться на стіну, а друга впирається в стелю, тим самим створюється жорстка конструкція для фіксації штор.