0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Римські штори, позитивні і негативні властивості

Прогрес завжди вносить корективи в життя людей. Поява нових тенденцій в декорі приміщень штовхає нас на впровадження їх в своєму житловому просторі. Римські штори по праву вважають комбінуванням розкоші, витонченості і практичності. Вони оптимально підходять для невеликих приміщень, так як не прибирають зайві метри.

Позитивні і негативні риси характеру римських штор

Красиві римські штори можуть стати окрасою не тільки кухні, а й вітальні або спальні. Правильно підібрана текстура і колірна гамма дозволять доповнити інтер'єр і внести в нього якусь родзинку. За принципом дії нагадують рулонні, але тільки зверху вони красиво драпіруються складками.

До основних плюсів відносяться:

  • невелика вага і мінімальні габарити;
  • простота конструкції;
  • великий асортимент забарвлень тканин;
  • можливість прання при сильних забрудненнях;
  • наявність спеціальної просочення, що дозволяє кріпити штори римські на кухню.

Присутність додаткового покриття дозволяє збільшити тривалість терміну служби виробу.

Мінусів небагато, але вони все-таки існують:

  • виключно ручне управління;
    відсутність можливості відсунути штору, так як потрібно підняти або опустити всі полотно.

Оцінивши всі фактори, приймайте правильне і виважене рішення. Бажано робити замовлення подібних декоративних елементів у професіоналів, так як вони можуть гарантувати вам якість продукції і фурнітури. У нашому інтернет-магазині Ви знайдете величезний вибір сонцезахисних систем відмінної якості і за доступними цінами.

Види римських штор, їх пристрій

Найчастіше, розмір полотнища співвідноситься з розміром вікна. Матеріали для виготовлення штори можуть бути різними. Існує всього три види таких штор:

  1. класичні - представляють рівне полотно, утворене кордами;
  2. каскадні - утворюють складки в будь-якому стані;
  3. ескаркасние - характеризуються провисаючими дугами і пронизані нитками.

Складається подібна прикраса вікна з:

  • Полотнища, до якого вшиті планки або нашиті кільця. Товщина тканини визначає ширину складок. Внизу встановлюється важка планка;
  • Карниза - спеціальної рейки для закріплення штори. Він може бути ручним, механічним або автоматичним.

Способи монтажу

Є кілька варіантів кріплення. Кожен з них підбирається відповідно до естетичним прикрасою кімнати. Штори римські для кухні рекомендують вішати без свердління дірок.

Для додання більш вигадливого зовнішнього вигляду, штори кріпляться на карнизи. Є три варіанти, і кожен з них має свої особливості. Управління шторами може проводитися за допомогою інерційної пружини або кругової ланцюжка.

Пам'ятайте, що виробництво штор, так само, як і фіксацію, краще надати фахівцям. Універсальність цих сонцезахисних систем заснована на тому, що вони можуть підійти до будь-якого стилю і задовольнити різні запити споживачів.