0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як помити жалюзі? Алюмінієві або тканинні

Одного разу настає момент генерального прибирання і багато хто задається думкою як же все-таки помити горизонтальні жалюзі? для початку є кілька варіантів один з яких покупка нових виробів, так як вартість такого виду сонцезахисту на порядок нижче інших систем. Іноді замість спроб оживити старі жалюзі і правда, простіше поставити нові.

Якщо ж все-таки жалюзі ще виглядають добре і все механізми в хорошому стані, то можна з легкістю почистити ламелі і жалюзі придбають первісний зовнішній вигляд.

Швидкі варіанти очищення жалюзі

Для початку розглянемо методи чищення жалюзі не знімаючи їх з вікна. Швидкий і дієвий метод це скористатися пароочищувачем, але на жаль не у всіх він є в наявності а купувати його заради чистки жалюзі не дуже логічно. З цього в разі невеликих забруднень є варіант скористатися пилососом (але в такому випадку є ймовірність пошкодити ламелі) або застосувати піпідастр щоб змахнути пил з і не протирати кожну ламель окремо.

Другий варіант це скористатися спеціальною щіткою для жалюзі або рукавичкою. Рукавички дозволяють протирати відразу кілька ламелей, що значно прискорить процес прибирання.

Якщо забруднення серйозні і змахнути пил недостатньо, можна скористатися легким мильним розчином, на відміну від рулонних штор алюмінієві жалюзі не іржавіють і не бояться хімії з цього з легкістю переживуть вологе прибирання. Досить обприскати ламелі миючим засобом, розведеним у воді і протерти сухою ганчіркою. Щоб спростити процес жалюзі можна закрити, а потім відкрити це дасть можливість обприскати всі ламелі і з легкістю їх протирати згодом. При митті краще почати зверху вниз, щоб не вимазати вже чисті ламелі.

Як очистити дерев'яні жалюзі

Дерево найчастіше вкрите лаком, завдяки чому пил не проникає всередину ламелей і не потрібно глибокого очищення. Відповідно в більшості випадків досить змахнути пил з жалюзі, і вони будуть як нові. Якщо ж забруднення серйозні варто скористатися засобом для миття меблів, воно більш щадне і не завдасть пошкоджень дерев'яним ламелей.

Чи варто мити жалюзі цілком? Навіть алюмінієві жалюзі іноді мають металеві елементи всередині карниза, які можуть поржавіти, з цього, якщо все-таки ви зважилися мити жалюзі у ванній або тазику, переконайтеся що вони не поржавіють згодом тому як тоді доведеться повернутися до варіанту з покупкою нових виробів. Врахуйте мити жалюзі це часто не найкраща ідея, так як вони в будь-якому випадку втратять свій зовнішній вигляд.

Що робити з тканинними жалюзі

Під тканинними жалюзі ми маємо на увазі вертикальні тканинні жалюзі з ламелями 89мм або 128мм. Такі вироби часто використовуються в офісних приміщеннях, школах та інших місцях з великими панорамними вікнами.

Спочатку акуратно знімаємо ламелі з карниза (сам карниз знімати не потрібно) і від'єднуємо нижню сполучну ланцюжок. Далі слід замочити ламелі в теплій воді з невеликою кількістю миючого засобу на 15-30хв. Можна скрутити ламелі в рулони, щоб вони не пом'ялися в процесі замочування. Протирати ламелі можна тільки м'якою губкою, щоб не пошкодити малюнок і фарбу на ламелях.

Після замочування ламелі можна повісити для просушування або дати стекти воді і відразу повісити на карниз, вони також добре просохнуть на вікні. Після установки ламелей назад необхідно повернути нижню сполучну ланцюг, яку знімали раніше.

Прати жалюзі в пральній машині вкрай не рекомендується, тому що можна пошкодити ламелі і доведеться замовляти нові окремо. Врахуйте в ламелях є пластикові тонкі вішалки які при пранні в пральній машині можуть зламатися і заміні не підлягають.