0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Штори «Зебра» - поради дизайнерів

Штори день і ніч, або як їх ще називають «Зебра» - сучасне рішення для оформлення віконних систем і захисту від сонця. Універсальність конструкції полягає в тому, що вона багатошарова. Зовнішній вигляд штор при цьому нагадує смугасте полотно, в якому чергуються горизонтальні лінії одного відтінку, але різного ступеня насиченості.

Особливості штор

При виготовленні жалюзі «Зебра» використовується синтетичне полотно, що минув спеціальну обробку - тефлоновий просочення. Завдяки цьому матеріал набуває такі якості:

  • антистатичний ефект - відштовхує пил і дрібні частинки бруду;
  • антибактеріальний ефект - не дозволяє грибків і мікроорганізмів розмножуватися на поверхні штор;
  • гипоаллергенность - безпека при використанні в приміщенні з алергікам.

Незважаючи на такі позитивні якості, варто вміти правильно вибирати жалюзі для вікон день-ніч. Ми рекомендуємо Вам скористатися наступними універсальними порадами від дизайнерів інтер'єру.

Поради фахівців з вибору штор

Штора рулонний день-ніч вибирається виходячи з наступних критеріїв:

  1. Розмір. Всього розрізняють 3 варіанти: міні, універсальні і стандартні штори. Модель міні підійде для оформлення невеликого вікна і буде виглядати компактно навіть в приміщеннях з невеликою площею. Кріпляться такі штори на віконну стулку за допомогою пластикових фіксаторів. Універсальні моделі представляють багато різноманітних штор за розміром і придатні для використання в будь-якому типі приміщення. Стандартні - посилені штори, які кріпляться до стелі або стіни за допомогою саморізів. Підійдуть для установки в кімнатах з великою площею або приміщеннях нежитлового типу.
  2. Відтінок. При виборі кольору штор «Зебра» потрібно орієнтуватися не тільки на власний смак, але і на загальний дизайн інтер'єру. Штори повинні гармонійно поєднуватися з шпалерами, меблями. Оптимальним варіантом для маленьких кімнат є підбір моделей жалюзі відповідно до кольору інтер'єру. При великому обсязі площі варто вибирати контрастні штори. У кухні добре і оригінально виглядатимуть жалюзі соковитих відтінків: лайм, хвоя, роза, морська гладь або осіннє листя. Для оформлення спальні краще підібрати варіанти з відтінком м'яти, лаванди, піску або більш глибокими - кава, каштана, пурпура. У вітальні штори повинні мати благородні відтінки. Найкраще підійдуть срібло, ваніль, платина, бронза або шоколад.
  3. Спосіб кріплення. Вибір штор за цим параметром також має велике значення, оскільки від нього залежить естетичність і привабливість віконного простору. Штори не повинні стосуватися батарей і радіаторів, а в відкритому вигляді - не заважати провітрювання.

Штори «Зебра» відмінно поєднуються з щільними тканинними портьєрами, в разі, якщо Ви бажаєте виділити певну зону або візуально збільшити простір. Штори день-ніч стануть знахідкою для будь-якого будинку, а як їх вибрати і на що звернути увагу - ви вже знаєте.