0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Доглядаємо за сонцезахисними системами

Жалюзі (особливо тканинні), стали популярним і практичним предметом інтер'єру. Вони більш функціональні, але незважаючи на спеціальну захисну просочення, ламелі з часом забруднюються і вимагають чищення. Питання, як мити жалюзі вертикальні тканинні, стає актуальним для багатьох. Є кілька способів зробити це, кожен зможе вибрати для себе більш зручний.

Миття жалюзі без зняття ламелей

Тканинні жалюзі потребують більш делікатного догляду. Можна віддати їх в хімчистку і довірити фахівцеві (або вивчити вертикальні жалюзі відео-особливості догляду і дізнатися, як доглядати за виробом). У будь-якому випадку перед покупкою необхідно прочитати характеристики, де вказані правила чищення вироби. Вертикальні жалюзі Магнолія покриті речовиною, що відштовхує забруднення. При частій пранні змивається захисний шар, і ламелі втрачають привабливий зовнішній вигляд.

Важливо, щоб температура води була не вище 40. ° C. Якщо конструкція забруднилася зовсім небагато, можна протерти її прямо на карнизі. Для цього необхідно:

  • прибрати шар пилу з вироби губкою;
  • пропилососити на невеликої потужності;
  • розвести мило в теплій воді і, змочивши губку, протерти кожну ламель;
  • протерти губкою, змоченою у чистій воді.

Вертикальні жалюзі не вимагають спеціальної сушки, вони висихають самі по собі. Такий спосіб дуже делікатний і дозволяє зберегти зовнішній вигляд виробу.

Прання виробів з сильними забрудненнями

Якщо на жалюзі з'явилися сильні забруднення, без повноцінної прання не обійтися. Спочатку необхідно зняти всі ламелі, ланцюги та від'єднати важки. Потім кожну стрічку жалюзі скручують в рулон і залишають в теплому мильному розчині на 30 хвилин. Якщо жалюзі зроблені з дуже тонкої тканини, можна загорнути їх в марлю.

Важливо виконувати всі акуратно, щоб уникнути загинів і перекручування матеріалу. Коли забруднення отмокнуть, необхідно сполоснути кожну стрічку проточною водою.

Вироби з менш делікатних тканин можна випрати в пральній машині, вибравши відповідний режим. Для цього всі смужки складають один на одного, скручують в один рулон і складають в мішок для прання. В якості миючого, підійдуть рідкі капсули, гель або порошок для делікатного прання. Відбілюючі засоби і засоби для виведення плям не варто використовувати, так як вони погано впливають на тканину. Важливо відключити віджимання і сушіння.

Відразу після прання ламелі розвішують сушитися на вулиці або в приміщенні, яке добре провітрюється. До нижнього краю необхідно прикріпити важки - так виріб правильно розправиться і не буде деформуватися.