0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати захисні ролети? Варіанти конструкцій, переваги і недоліки

Сучасні ролети давно перейшли з стереотипу про захист вікон в комплексне засіб, яке виконує масу додаткових функцій крім захисних. На ринку представлена велика кількість рольставен які не тільки захистять ваш будинок, але і стануть хорошим доповненням екстер'єру.

Як вибирати ролети?

Стандартні ролети діляться на три варіанти:

  • Серія Prestige - класичні ролети;
  • Серія Security - протизламні конструкції з внутрішньої класифікацією по класах захисту;
  • Серія Trend - бюджетний варіант.

Перед вибором серії слід визначити кілька факторів, які впливають на вибір тієї чи іншої серії ролет:

  1. Наскільки сильні вітрові навантаження можуть бути у вашому районі;
  2. Ролети необхідні для захисту від злому або тільки як функціональний виріб;
  3. Загальна міцність всієї конструкції;
  4. Чи потрібна підвищена теплоізоляція приміщення за допомогою ролет;
  5. Зовнішній вигляд.

Розглянемо докладніше переваги кожної серії щодо даних параметрів:

Серія Prestige - Має найвищий рівень вітростійкості, на них не впливають зовнішні фактори. Р1 по класу взломостойкості. Рівень теплоізоляції приміщення від 30%. Товщина профілів в ролетні полотні від 0,33 до 0,49мм. За колірній палітрі представлені 19 рішень, з яких 3 "під дерево". Серія престиж краще рішення для максимальної функціональності вироби з мінімальним рівнем захисту. Тут застосовується ролетне полотно з товстостінного алюмінієвого профілю, яке забезпечує максимальну вітрозахист незалежно від розміру ролети. Також ролетне полотно покривається з внутрішньої сторони спеціальним теплоотражающим шаром, що дозволяє максимально скоротити тепловтрати в холодну пору року. Хороші захисні системи, в яких поєднуються надійність і якість.

Серія Security - витримують вітрові навантаження при ширині ролети до 4,9м. При необхідності можна використовувати протівоураганную конструкцію з підвищеними характеристиками. Мають від Р3 до Р5 класом противовзломной захисту. Рівень теплоізоляції в теплу пору до 70% зменшення нагрівання приміщення, але в холодні пори року захист слабкіше, ніж в інших системах. Для ламелей застосовується стрічка 0,33мм, а також екструдовані профілі від 0,8 до 1,5 мм завтовшки з додатковими ребрами жорсткості всередині. За колірній палітрі представлені 20 кольорів з яких один з імітацією фактури дерева і два з анодованим покриттям. Дана серія має профілями з трьома варіантами пенозаполненія від м'якого до дуже твердого, а також екструдованими з великою товщиною профілю, чим забезпечується максимальна ступінь захисту приміщення, також в даній серії можлива установка ґратчастих профілів для захисту магазинів в торгових центрах. Такі ролети чудово підійдуть для забезпечення максимальної безпеки, наприклад, для дачі, яка знаходиться далеко від населених пунктів або в торгових центрах і бутіках, а також в регіонах з великими вітровими навантаженнями.

Серія Trend - Мають найменшою вітростійкістю, тому в сильно завітрених районах є обмеження на розміри конструкції. Захист таких систем на базовому рівні, що не підлягали під протизламні класифікації. Полотно з пенозаполненим профілем, захищає від тепловтрат і перегріву.

Ширина профілю складає від 0,23мм до 0,28мм. На вибір 9 колірних варіантів.

Ролети чудово підійдуть як бюджетний варіант з урахуванням всіх технічних вимог до захисних ролет. Профіль для ролет виконаний з алюмінію і заповнений спеціальною піною для додання жорсткості конструкції. Такі ролети добре підійдуть для установки на прорізи шириною до 5,3 м.

Рекомендуються до застосування, якщо не потрібна підвищена противовзломная стійкість а роллета буде застосовуватися для захисту від зовнішнього шуму і пилу.

Зовні все захисні ролети дуже схожі і немає враження у великій різниці виробів, але слід враховувати, що якість матеріалів сильно впливає на термін служби ролет і якщо заощадити і встановити недостатньо міцну систему вона може швидко прийти в непридатність і зажадає заміни.

Ступені захисту ролет

Розглянемо цікавить багатьох. При покупці захисних ролет багато хто замислюється наскільки вони захисні і чи варто довірити їм своє майно або слід додавати кілька рівнів захисту, особливо якщо будинок знаходиться далеко від населеного пункту.

Відразу відповімо, зламати будь-які захисні системи можна залежить, скільки часу на це буде потрібно, але навіть найякісніші решітки та ролети можна сламать при наявності обладнання та достатньої кількості часу. У захисних ролети є спеціальна специфікація за ступенем захищеності, ми розглянемо її далі. Залежно від роллетного полотна і матеріалів комплектуючих ролети можуть захистити ваш будинок як від стороннього шуму і тепловтрати так і від зловмисників.

Конструкція ролет є безліч ламелей, які збираються в цілісне полотно. Таке полотно є основою, яка здебільшого захищає приміщення, особливо при вбудованому монтажі, коли доступу до інших комплектуючих системи попросту немає.

Протівовзломниє ролетні полотна тестуються за кількома параметрами, після чого отримують ступінь взломойстойкості. Характеристики, за якими перевіряється ролетне полотно:

  1. Максимальне навантаження;
  2. Стійкість від ударів різними предметами;
  3. Скільки часу потрібно для злому ролети із застосуванням обладнання або без.

Класи взломостойкості ролет:

  • Р1 - Час злому до 10хв. до даного класу відносяться профілі роликового плющення;
  • Р2 - Час злому до 15хв. також застосовується профіль роликового плющення з більшою товщиною профілю;
  • Р3 - Час злому до 20хв. антивандальні системи з екструдованих профілів;
  • Р4 - Час злому до 25хв. системи з екструдованих профілів з ламелями більшої товщини в порівнянні з Р3;
  • Р5 - Час злому до 50хв. ролети які відносяться до протівовзломним класах з підвищеним рівнем захисту;
  • Р6 - Час злому до 50хв. броньовані системи з підвищеними характеристиками міцності.

Згідно представленої інформації можна з легкістю визначити скільки часу роллета може чинити опір вандального впливу, відповідно рівень Р1 відноситься до бюджетних рішень з невисокою стійкістю до злому, для відкриття таких систем потрібно від 10 до 15 хв. Але навіть 10 хв. часто досить для спрацьовування сигналізації і виклику охорони. Звертаємо вашу увагу, що системи з електроприводом додатково утримують полотно за допомогою авто замку.

Ще раз нагадаємо, що при виборі ролет слід задуматися про їх призначення. Для ролет в квартиру або заміський будинок часто не потрібно максимальний рівень захисту, так як досить навіть базових характеристик ролети щоб запобігти проникненню.

Для дачі або приватного будинку найчастіше досить ролет серій trend або prestige де немає необхідності підвищеної захисту. Серія security застосовується в основному в банках або ювелірних магазинах, де потрібно підвищений рівень безпеки.