0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Підбираємо жалюзі для офісу

Жалюзі в офісі - дійсно необхідний атрибут, який, крім захисту приміщення від надмірного попадання світла, виконують і декоративну функцію. Однак повісити першу-ліпшу модель - не раціональний підхід. Потрібно знати, на що звернути увагу, і як правильно придбати жалюзі для оформлення офісних віконних прорізів.

Різноманітність конструкцій жалюзі

Сучасні віконні системи характеризуються різноманіттям форм, тому виробники пропонують виготовлення вертикальних жалюзі і горизонтальних. Горизонтальні конструкції з'явилися набагато раніше вертикальних варіантів. Вони випускаються з легких металевих сплавів, пластика або дерева. Спеціальні пластинки скріплені між собою нитками, а вся конструкція приєднана на 1 карнизі. Закривати такі жалюзі можна тільки в 2 положеннях - день і ніч. По ширині ламелі варіюються в межах 15 - 30 мм. Подібні моделі не позбавлені вад. Зокрема це стосується можливості освіти «смугастого» освітлення, дратівної очі співробітників офісу.

Вертикальні моделі, на тлі попередніх, значно виграють. Вони відрізняються простотою догляду та експлуатації. Повний комплект жалюзі включає карниз, ланцюжок для регулювання і вертикальні ламелі, які можуть повертати на 180 градусів, за рахунок чого можна задати бажаний тип природного освітлення. Також такі конструкції часто застосовуються в якості перегородок між робочими місцями офісних співробітників.

Вертикальні модифікації налічують у своїй лінійці кілька привабливих різновидів. Наприклад, жалюзі вертикальні з малюнком, є не тільки способом декорування приміщення, а й добре контролюють освітленість приміщення. Ниткоподібні конструкції не справляються з основним завданням (захистом від сонця), але виглядають привабливо і оригінально.

Основа правильного підбору жалюзі для офісного приміщення

Вибираючи жалюзі в офіс, потрібно спиратися на кілька ключових критеріїв:

  1. Модель конструкції повинна відповідати тематичного оформлення і призначенням кабінету. Для кабінетів, де ведуться переговори, підійдуть жалюзі з жакардовим ламелями. У «суворих» приміщеннях, позбавлених яскравих кольорів і веселих деталей, варто використовувати горизонтальні конструкції. Вертикальні варіанти все ж зустрічаються в офісах частіше, оскільки вони здатні доповнити інтер'єр будь-якого приміщення.
  2. Обов'язково ознайомлюватися з властивостями матеріалу для виготовлення ламелей. У кабінетах рядових співробітників можна використовувати жалюзі з пластиковими ламелями, які легко очищати. А ось для керівництва краще вибрати моделі з дорогих тканин.

Дерев'яні конструкції в офісних приміщеннях зустрічаються вкрай рідко через їх дорожнечу, проте вони будуть виглядати дійсно стильно і сучасно.

На покупку таких виробів не варто економити. Вклавши 1 раз кошти в якісні жалюзі, можна буде, протягом тривалого часу, насолоджуватися їх бездоганним виглядом. А колір, тип і конструкція віконного механізму - як кому подобається.