0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Захисні ролети або решітки, переваги і недоліки захисних систем

Установка решіток на вікна першого поверху вже нікого не дивує і крім практичного застосування також дає відчуття спокою, і впевненості що будинок в ваше відсутність не відвідають небажані гості. Не будемо нагнітати обстановку і намагатися переконати вас в необхідності захисту вікон, це рішення приймає кожен для себе і якщо ви відвідали наш сайт то хочете визначитися як закрити вікна за допомогою ролет або ж класичними гратами.

Розглянемо стандартні способи захисту вікон, які вже зарекомендували себе на ринку

На вибір є три найпоширеніші варіанти: орні віконниці, рольставні і класичні решітки.

Жоден з даних прикладів не захищає приміщення на 100% від проникнення зловмисників. Завдання будь-якої захисної системи протистояти злому максимально можливу кількість часу до приїзду охорони або поліції. З цієї причини ми не будемо розглядати рідкісні системи з куленепробивної захистом тому як це швидше виняток ніж правило.

Орні віконниці ви часто спостерігаєте на стародавніх спорудах так як це було стандартна програма захисту вікон. Є правда невелике уточнення, орні віконниці з часом перетворюються в елемент декору і не використовуються за прямим призначенням тому як вікон в будинку часто більше одного і доводиться обходити весь будинок закриваючи ці самі віконниці на ніч.
Плюси орних рольставен є міцність конструкції, якщо петлі заховані усередині укосів, то розкрити таку систему буде досить важко. Найчастіше віконниці виконані зі сталі що надає конструкції необхідну стійкість до пошкоджень.

Мінусами ж є велика вага конструкції і високе навантаження на петлі що унеможливлює встановлення на всі типи сучасних будівель. Своєрідний зовнішній вигляд - віконниці не асоціюються з сучасними системами на увазі застарілої конструкції і зовнішнього вигляду. Установка таких систем на сучасний будинок часто головний біль для дизайнера фасаду. Не варто забувати що сталеві стулки мають велику вагу а відповідно забороняється установка на великі віконні прорізи тому як пропорційно до розмірів збільшується і вага конструкції.

Рольставні - це більш сучасний вигляд захисту вікон, на відміну від класичних орних віконниць нова система займає менше місця і має більш привабливий зовнішній вигляд. Також при установці ролет з електродвигуном можна закривати вікна за допомогою пульта управління.
До переваг рольставней відноситься - безліч колірних рішень що сприяє встановленню на різні типи фасадів, ролети можуть як підкреслювати віконні прорізи так і доповнювати загальну картину фасаду особливо не виділяючись. Крім естетично приємного зовнішнього вигляду захисні ролети також добре зберігають тепло і захищають від стороннього шуму, що в комплекті з пластиковими вікнами дозволяє закритися від шуму міста або звуків автомобілів. Захисні ролети легко монтуються на будь-який тип віконних прорізів включаючи мансардні і дерев'яні будинки.

Мінуси випливають з обраної системи ролет, при виборі бюджетної системи вона свідомо не буде призначена для захисту приміщення від проникнення. За цим якщо ви замислюєтеся не тільки про тепловтратах і звукоізоляції варто вибирати систему з антивандальним захистом.

Віконні решітки - класика захисту перших поверхів, але є кілька неприємних нюансів. Монолітна система решіток завжди буде на вікнах залишаючи не найкращі враження при погляді у вікно.
З іншого боку решітки залишаються найефективнішим засобом захисту будинку тому як безшумно позбудеться від такого захисту практично неможливо.

Мінуси решіток - своєрідний вид з вікна і відсутність захисту від тепловтрат і зовнішнього шуму.

Розглянемо захисні ролети як оптимальне рішення

Так як ролети є сучасними захисними засобами вони доопрацьовуються і отримують корисні усовершенсовованія на відміну від грат і віконниць. Наприклад є можливість вибрати захисні ролети з автоматикою або на ручному управлінні, також дуже добре себе показує установка датчиків освітленості які підключені до блоку управління ролетами завдяки такій комбінації ролети автоматично відкриваються на світанку і закриваються на заході без необхідності управління. Також блок управління підключається до таймера або датчикам температури що дозволяє проводити більш тонке налаштування і автоматизацію процесів.

Можна додатково порівняти вартість виробів але тут все залежить від параметрів систем з цього думку буде суб'єктивне. Так як і в ролети є безліч додаткових варіантів якими можна вплинути на вартість так і в решітках при замовленні кованих індивідуальних виробів вартість буде сильно зростати.

Пожаростойкость - рольставні на відміну від грат можна відкрити одним рухом і швидко залишити приміщення.