0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати римські штори на кухню?

В Україні римські штори дуже популярні - це стильно, затишно і дуже зручно. Вони без праці впишуться в будь-який інтер'єр, прикрасивши собою кухню або спальню, офісне приміщення або ресторан. Популярність таких штор легко пояснюється - вони невибагливі в експлуатації, не вигоряють на сонці і мало схильні до негативного впливу вологи. У продажу ви зможете знайти величезну різноманітність кольорів і оригінальних орнаментів. Широкий асортимент може трохи збити з пантелику, для того щоб правильно підібрати римські штори для кухні потрібно попередньо розібратися в деяких нюансах: тип тканини з якої вони зшиті, особливості догляду, поєднання кольорів, і власне який вид штор підійде саме вам. Вони бувають класичні, безкаркасні і каскадні.

На що звернути увагу?

Вибираючи римські жалюзі ви повинні в першу чергу звертати увагу на функціональність і якість матеріалу, а не на зовнішній вигляд. При виборі штор на кухню фахівці рекомендують приділити увагу таким факторам:

  • Розмір. Римська штора повинна підходити під розміри віконного отвору. Це дуже важливо, тому що маленькі або занадто великі жалюзі будуть виглядати незграбно.
  • Матеріал. Вибираючи тканину потрібно враховувати індивідуальне призначення штори. Для кухні фахівці рекомендують вибирати напівпрозорий матеріал, для спальні - щільний, затемнений.
  • Кріплення. Вони можуть кріпитися на весь віконний проріз або ж на окремі стулки.
  • Стиль. За допомогою штори можна прикрасити ваше приміщення і вигідно виділити індивідуальні особливості або ж навпаки - візуально зменшити простір, спотворити кімнату.

Модельний ряд

Сама по собі конструкція римських жалюзі не складна, вона підбирається в індивідуальному порядку. Конструкція штор буває:

  • Мотузяною. Для виготовлення використовуються легкі, напівпрозорі матеріали.
  • Роторно-цепочной. Конструкція працює за принципом жалюзі, вона відрізняється високою надійністю і функціональністю. Тут використовуються не тільки легкі тканини, а й більш важкі, щільні тканини.
  • Комбінованої. Для виготовлення штори використовують комбіновані тканини, в деяких випадках задіють комбінації роторно-ланцюгових і мотузкових механізмів.

Особливості догляду

Самі невибагливі у використанні тканини з синтетики. Щоб почистити такі штори, досить просто зняти їх з карниза, витягнути обважнювачі і завантажити тканину в пральну машинку. Щоб не зіпсувати делікатні тканини, їх краще прати вручну. Римські жалюзі суша на тверду рівну поверхню.