0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Які рулонні штори краще

Рулонні штори - прекрасний варіант для захисту приміщення від сонця, за допомогою штор Ви не тільки регулюєте кількість світла в приміщенні, але і зберігаєте оптимальну температуру в жарку пору року. Сонячне світло здатний підвищити нагрів приміщення на 10-13 градусів. Завдяки сучасним сонцезахисним рулонних штор ви можете легко контролювати цей процес.

Перевірений спосіб захисту і прикраса інтер'єру

Рулонні штори займають законне місце серед сонцезахисних систем і також застосовуються для декорування приміщення. Додаткові переваги тканинних ролет:

  • Установка на стулку або на отвір, на пластикові або дерев'яні вікна, дверні отвори або лоджію;
  • Монтаж штор проводиться за допомогою саморізів. У деяких статтях вказується варіант установки за допомогою клейкої стрічки, але ми його не рекомендуємо так як вікно в літню пору нагрівається і клей перестає щільно утримувати штору. При відкриванні штори Ви даєте додаткове навантаження на елементи кріплення і клейка стрічка не витримує таких навантажень і відклеюється;
  • В асортименті є різні типи тканин не тільки за забарвленням а й по функціоналу. Частково пропускають світло або зі 100% затемненням (задумайтеся заздалегідь перед вибором рівня світлопроникності, 100% затемнення може бути занадто багато і штори доведеться тримати частково відкритими щоб кардинально не зменшувати кількість світла);
  • Також має значення тип тканини, цілісне полотно для рулонних штор або тканини день-ніч (зебра) в яких щільні тканинні смуги чергуються з прозорими, такі тканини дозволяють більш точно регулювати кількість світла в приміщенні на відміну від стандартних тканинних ролет;
  • Для спрощення догляду, полотно просочується спеціальним пилевідштовхуючим складом. Завдяки просоченням рулонні штори не вимагають особливого догляду і не збирають пил на відміну від гардин.

Якщо у Вас виникло питання, захищають чи рулонні штори від сонця - відповідь позитивна. Завдяки тканинам різних типів з різними рівнями світлопроникності є можливість відрегулювати рівень освітленості сукупністю безлічі чинників.

Переваги рулонних штор серед інших видів сонцезахисних систем

Тканинні ролети як і жалюзі прості в управлінні, невибагливі в догляді і економлять простір. Ви звільняєте підвіконня і не нагромаджувати вікно зайвими тканинами і великими карнизами.

Рулонні штори щорічно отримують безліч позитивних змін, як в оновлених типах тканин, так і в більш досконалих механізмах і пристроях управління. Найчастіше в магазинах представлені тільки найбільш ходові варіанти штор, тому як розмістити всі різновиди виробів не представляється можливим.

Рулонні штори поділяються за різними критеріями:

  1. Механізм управління - Пружинні, ланцюгові, автоматичні (з електродвигуном).
  2. Призначення штори - на вікна від сонця, на дверний отвір, на балкон або лоджію, для зонування простору, на фасадне скління або на мансардні вікна.
  3. Декоративні особливості - з тасьмою, з додатковими вставками, з коробом з алюмінію і направляючими, штори з принтами і багато інших варіанти.
  4. Тип тканини - тканини для рулонних штор, тканини день-ніч, тканини blackout зі 100% затемненням, який варіант вибирати рішення за господарями в залежності від призначення приміщення.
  5. Тип карниза - касетні системи (в закритому алюмінієвому коробі) і рулонні штори відкритого типу (з відкритим карнизом в якому видно вал з тканиною)
  6. Тип фіксаторів: струна - вертикально натягнута волосінь, по якій рухається тканину, застосовується в системах відкритого типу. Магніти - фіксують тканину в нижньому положенні, але не працюють, якщо штора відкрита частково. Напрямні - алюмінієвий плоский або П-подібний профіль який утримує тканину строго в потрібному положенні, що направляють за замовчуванням комплектуються всі типи штор в закритій (касетної) системі.

Особливо популярні типи штор - це ролети з декоративними і функціональними особливостями, наприклад, штори для ванної з особливою прогумованої тканиною, або ролети в дитячу з малюнками з мультиків. Також затребувані гладкі штори без фактури, які добре показують себе в кухні, оскільки не вимогливі у догляді. В офісах або робочих приміщеннях застосовуються нейтральні відтінки, щоб не відволікати людей від роботи і не дратувати яскравими фарбами нервову систему.