0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вибираємо штори для будинку: на що звернути увагу

Штори - ключовий елемент оформлення віконних стулок, який захищає приміщення від яскравого сонця і сторонніх поглядів. На класичних варіантах люди почали зупинятися все менше, і це не дивно, так як їм є гідна заміна. Справжніми родзинками є ролети, жалюзі та рулонні штори. Вони практичні, займають мало місця, зручні і майже незамінні в мінімалістичний інтер'єрах. Але, як і інші варіанти штор, їх потрібно вибирати ретельно.

Вибір тканини

Перше, на що слід звернути увагу при виборі - це щільність штори. Існує три основних типи: блекаут, штори середньої щільності і напівпрозорі. Перший тип є максимально щільним і практично не пропускає світло. Це ідеальний варіант для кімнат відпочинку, оскільки вночі такі штори захистять від світла реклам, вивісок і ліхтарів, а вранці - від променів сонця. Штори середньої щільності притеняют промені всього на 30-40%. Підійдуть для дитячих кімнат або вітальні. А ось напівпрозорі штори мають найменшу щільність, розсіюють тільки прямі промені. Даний варіант ідеально впишеться в кухню, оскільки вона повинна бути світлою.

Також при виборі щільності полотна необхідно враховувати природне освітлення. Якщо в кімнату проникає і так не надто багато світла, то застосування штор з високою щільністю буде недоречно. У таких випадках є рішення - день і ніч штори. З ними можна домогтися будь-якого ступеня затемнення. Подивіться рол штори день ніч фото - і ви зрозумієте самі, що це дійсно так.

Вибір кольору

При виборі кольору полотна слід орієнтуватися на призначення приміщення, оформлення інтер'єру і власний смак. Чим кімната менше, тим світліше потрібно підбирати відтінок. Для спальної кімнати більше підійдуть спокійні кольори, такі як бежевий, м'ятний, пісочний і лавандовий. Також будуть гармонійно виглядати штори глибших тонів: пурпурного, каштанового, кавового, винного. У кухні краще виглядають насичені кольори: жовтий, червоний, зелений. У вітальню краще вибирати штори благородних кольорів: шоколадного, бронзового, ванільного, платинового, сріблястого. Для прихожих - зеленню і блакитні відтінки.

Штори повинні обов'язково поєднуватися з усіма предметами меблів і шпалерами в приміщенні. Можна вибирати не тільки однотонні полотна, а й з малюнком або покриттям, що імітує різні матеріали, наприклад, дерево. Нейтральними тонами, придатними практично до будь-якого стилю, є світло-бежевий, кремовий і білий.

Вибір компанії, що продає штори

Перед тим як вибрати рулонні штори день ніч інтернет магазин, слід перевірити компанію на наявність сертифікатів якості. Далі потрібно ознайомитися з умовами гарантії. Після дізнатися, чи є у компанії діє магазин. Якщо його немає, то, швидше за все, ви натрапили на шахраїв. Такі компанії зникають так само швидко, як і з'являються, тому повернути витрачені кошти досить проблематично. Також варто звернути увагу на дружелюбність і привітність персоналу. Якщо ви помітили зневага ще до прийняття замовлення, то варто відмовитися від послуг даної компанії. Інтернет-магазин ProShto пропонує своїм клієнтам сервіс високого класу, якісну продукцію за доступними цінами.