0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати рулонні штори на балкон або лоджію

Ремонт квартири в сучасності набув нових рис. Можна не тільки швидко змінити інтер'єр за допомогою невеликих деталей, а й кардинально його поміняти створивши унікальну атмосферу.

Безліч гіпермаркетів і вузькоспеціалізованих магазинів надають можливості для реалізації найрізноманітніших ідей. Балагодаря великому достатку онлайн ресурсів і каталогів вибір розширюється до неймовірних розмірів і часом вже незрозуміло що саме варто придбати з великої кількості варіантів.

Ремонт балконів і лождій не виключається з цього списку. У сучасній квартирі лоджія або балкон вже не є місцем для мотлоху і старих речей, тепер це повноцінне додаткове приміщення яке крім збільшення простору використовується як кабінет або місце відпочинку. Через великої площі скління на балконах особливо гостро стоїть правильний вибір штор або жалюзі. У літню пору балкон може сильно нагріватися а також завжди є необхідність сховатися від сторонніх очей. Але не варто забувати що балкон часто проверівается і завісити його повністю шторами не завжди гарна ідея тому як вирішивши проблему з освітленням з'являться з провітрюванням.

Рулонні штори - це прекрасний варіант для прикраси балкона або лоджії. Рулонний штора займає мінімальну кількість місця, але при цьому виконує всі необхідні функції. Завдяки тканинам різної щільності можна відрегулювати нагрівання балкона в літню пору і також необхідний рівень світлопроникності. Рух тканини здійснюється за допомогою механізму ланцюжка управління, це проста і надійна конструкція яка утримує тканину і фіксується в обраному положенні. Що важливо управління встановлюється з будь-якого боку штори і дозволяє легко звільнити простір і прибрати зайві ланцюжки з непотрібних зон.

Кілька фактів про рулонних шторах:

Будь-яка тканина вигоряє з часом на сонці, хоча рулонні штори частково захищені від вигорання, але через кілька років тканину втратить колір незалежно від якості і щільності.
Компактність - при установці штор на стулки вони звільняють простір на підвіконні. Карниз в більшості систем не займає багато місця і виходить максимально ефективне використання простору.
Легкість в догляді - тканину для рулонних штор покривається пилевідштовхуючий просоченням завдяки якій на неї не сідає пил. У випадках прибирання досить протерти штору вологою губкою і вона буде як нова.
Монтаж без установки карниза - класичні штори вимагають при установці додавати до них громіздкий карниз який крім того що займає місце так ще і не завжди компактно виглядає. Завдяки простій минималистичной конструкції рулонну штору можна або заховати в акуратну нішу, або встановити на стулки або отвір.
Широкий асортимент тканин - Тканини для рулонних штор можуть відрізнятися: щільністю, кольором, фактурою. Є безліч доступних цінових сегментів які підійдуть для приміщень будь-яких типів.

Особливості конструкції тканинних ролет
Перед тим як вибирати штори в лоджію потрібно врахувати конструкцію вікон. Всі вікна відрізняються за способом відкриття і типам склопакета. Найчастіше зустрічаються такі варіанти:

Поворотні - класична откривная стулка яка повертається і звільняє світловий отвір. Недолік класичних поворотних стулок це обмеження відкривання при установці рулонних штор. Варто звернути увагу що карниз хоч і невеликий, але займає частину простору перед стулкою ніж зменшує кут відкривання стулки.
Поворотно-відкидні - стандартний сучасний тип який використовується на більшості откривних стулок на пластикових вікнах. При установці таких вікон на лоджію звертайте увагу на якість фурнітури, саме вона впливає на термін служби стулок.
Розсувні - Хороший вибір для невеликих балконів, але якісні теплі системи коштуватимуть дорожче через більш складних механізмів.
Відкидні - дуже рідкісний тип стулок які відкриваються тільки на провітрювання. З причини рідкості такої конструкції загострювати на них увагу не будемо.
система міні
Хороше рішення для установки на балкон або в вітальню або дитячу. Широко поширена на увазі кращого співвідношення ціна / якість. Рулонний штора міні підійде всюди де планується установка на стулку тому як займає мало місця і підходить для всіх типів тканин. Не встановлюється на розсувні вікна тому як стулки іноді сконструйовані таким чином що не враховується установка на них нічого стороннього. Щоб тканина не бовталася на вітрі або в режимі провітрювання рулонний штора міні обладнана системою фіксації яка поставляється в декількох варіантах:

Струна - волосінь яка фіксується вертикально і утримує тканину в площині стулки. При установці такої системи штора завжди буде зафіксована в будь-якому положенні.

Магніти - більш лаконічна але менш функціональна система. На стулку в нижній частині встановлюються спеціальні металеві елементи а в нижню планку штори прикручуються неодимові магніти. Відповідно коли штора повністю закрита магніти утримують тканину і не дають їй провиснути або бовтатися. Плюси такої системи, її не видно візуально і тільки Ви знаєте про наявність фіксаторів. Мінусами є працездатність тільки в максімалная закритому положенні штори, якщо штора відкрита частково магніти працювати не будуть.

система стандарт
Для широких панорамних вікон або якщо стулки виконані у вигляді розсувних, варто скористатися рулонними шторами стандарт. Така система може перекривати велику площу по ширині ніж міні і встановлюється не тільки на віконну раму але і на стіни або полоток. Систему стандарт можна використовувати щоб закрити всі відразу вікна однієї великої тканиною, або перекрити віконний отвір. Або навіть зонувати приміщення у великому відкритому просторі за допомогою установки штори від стелі до підлоги.

система стандарт
Для широких панорамних вікон або якщо стулки виконані у вигляді розсувних, варто скористатися рулонними шторами стандарт. Така система може перекривати велику площу по ширині ніж міні і встановлюється не тільки на віконну раму але і на стіни або полоток. Систему стандарт можна використовувати щоб закрити всі відразу вікна однієї великої тканиною, або перекрити віконний отвір. Або навіть зонувати приміщення у великому відкритому просторі за допомогою установки штори від стелі до підлоги.

Закриті та відкриті рулонні штори
Закриті рулонні штори принципово відрізняються від відкритих, як зовнішнім виглядом так і механізмами. Касетні системи обладнані алюмінієвим коробом який розкриває тканину коли штора повністю згорнута. Також закрита система поставляється з двома алюмінієвими направляючими по яких рухається тканину. Завдяки такій конструкції штора ніколи не бовтається і відсутні бічні засвітки. На сонячному боці це дозволяє сильно затемнити приміщення в денний час при необхідності.

Відкриті тканинні ролети - Назва говорить сама за себе. У таких системах вал з тканиною нічим не прикритий і видно неозброєним поглядом. Але варто враховувати штора є простою конструкцією і навіть у відкритому варіанті не відштовхує погляд своїм зовнішнім виглядом.

Яку тканину взяти на балкон або лоджію
Найпопулярніша і найкраща рекомендація при виборі штор на балкон - не використовуйте темні кольори тканин. Балкон завжди залишається елементом освітлення приміщення і якщо закрити його щільною тканиною доведеться або завжди тримати штори трохи відкритими, або днем ​​включати світло в приміщенні.

Для балкона ідеально підійдуть білі або світлі штори. Варто враховувати що при виборі декількох квітів вони спільно можуть дати не той ефект якого ви намагалися домогтися. З цього в таких великих засклених приміщеннях часто використовуються штори однакового кольору щоб отримати гармонійне м'яке освітлення без сюрпризів. Крім білого для лоджії добре підійдуть блакитні, жовті або зелені тканини. Блакитні завдяки прохолодній відтінку можуть знизити яскраве сонячне світло і надати більш холодні відтінки в кімнаті.

Жовтий добре підвищує настрій і є теплим кольором. У кімнаті з недоліками освітлення жовтий може надати додатковий затишок.

Зелений - заспокоює і розслабляє. А також позвоялет зосередиться.

Разом, рулонні штори це прекрасне рішення для установки не тільки на лоджію але і в інших приміщеннях для різних цілей. За допомогою сучасного калькулятора ви можете вибрати потрібну тканину і прорахувати вартість рулонної штори за власними розмірами для всіх типів вікон.