0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вибираємо штори для будинку або квартири: на що звернути увагу

Тканинні жалюзі на вікна - відмінна альтернатива курних і громіздким портьєрам. Легкі і нескладні в експлуатації конструкції випускаються в широкому асортименті. Як розібратися у всьому цьому різноманітті і підібрати найбільш оптимальний варіант - розповімо в цій публікації.

Переваги жалюзі для вікон

Якщо порівнювати зі звичайними тканинними шторами, жалюзі вважаються більш практичним і зручним варіантом захисту від вступника в приміщення сонячного світла. Вони не вбирають пил і мають відмінні вологозахисними властивостями. Догляд за такими конструкціями вимагає мінімум часу і зусиль.

До основних переваг жалюзі відносять:

  • простоту монтажу і експлуатації;
  • мобільність і легкість конструкцій;
  • широкий варіативний ряд;
  • різноманітність колірних рішень;
  • функціональність;
  • економію вільного простору на підвіконні і біля вікна;
  • можливість регулювання кількості проникаючого в будинок світла.

Більшість матеріалів, які використовують для виготовлення жалюзі, вважаються гіпоалергенними. Тепер навіть люди, схильні до алергічної реакції на пил або сонце, можуть відчувати себе комфортно і спокійно.

Вертикальні, горизонтальні або рулонні

Жалюзі бувають трьох видів: вертикальні, горизонтальні і рулонні. Вертикального типу конструкції частіше використовують в офісах. Зрушення ламелей може бути вліво, вправо або в сторони від центру. Ширина смуги коливається від 89 до 127 см. Широкі ламелі підходять для великих віконних прорізів, вузькі - для маленьких.

Горизонтальні жалюзі застосовують для захисту житлових приміщень від сонця. Їх встановлюють у віконні прорізи, на стулки або між склопакетами. Ламелі можуть відрізнятися шириною і забарвленням. Нещодавно з'явилася можливість замовлення хвилястих ламелей. Такі конструкції зручні тим, що можна регулювати кількість проникаючого в будинок освітлення.

Найстильнішими і зручними в експлуатації є рулонні жалюзі на вікна. Рулонні штори являють собою відріз щільної натуральної або синтетичної тканини, прикріпленої до спеціального механізму. Зустрічаються різні види механізмів: ланцюгові, шнурочние, пружинні і автоматичні. Найпростіші в роботі - ланцюгові і шнуровочние. Рулонні штори з автоматичними механізмами управляються за допомогою пульта дистанційного керування.

Матеріали, дизайнерське і колірне рішення

Виробники пропонують увазі покупців жалюзі тканинні (натуральні і синтетичні), пластикові, дерев'яні та алюмінієві. Широку популярність отримали штори з поліестеру, які представлені в нашому інтернет-магазині «Pro-Shto». Жалюзі з синтетичних тканин стійкі до забруднень (при цьому вони відрізняються міцністю і довговічністю матеріалів).

Бувають однотонні, двоколірні, багатобарвні і жалюзі з малюнком. Вибір стилю і колірного рішення залежить від особистих переваг. Не варто забувати, що жалюзі не тільки захищають від сонця, але і служать декором в приміщенні.