0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Особливості догляду за вертикальними жалюзі

Зараз жалюзі є практично в кожному будинку, так як такі сонцезахисні системи можна купити за досить бюджетною ціною, вони прості в експлуатації. Найпопулярнішим варіантом серед користувачів, є вертикальні жалюзі на вікна. Такий варіант віконних штор невибагливий в догляді, але все ж є певні нюанси, які слід враховувати. Комплектуючі сучасних моделей просочують спеціальною речовиною, яка збільшує експлуатаційний термін виробу і значним чином спрощує процес чищення. Жалюзі з тканини вертикальні в широкому асортименті представлені в інтернет-магазині ProShto.

Особливості догляду за тканинними шторами

Щоб позбутися від пилу, ламелі з тканини рекомендують систематично протирати вологою губкою, попередньо змоченою в мильному розчині. Агресивну побутову хімію краще не використовувати, тому що неправильно підібране засіб може пошкодити матеріал. Деталі конструкції необхідно протирати дуже акуратно, не потрібно їх сильно терти. Фіранки з рельєфною структурою краще чистити щіткою з м'яким ворсом.

Як випрати вертикальні тканинні жалюзі?

Один раз на рік сонцезахисні системи необхідно прати. Важливо пам'ятати, що деякі моделі тканинних рольштор не наражати на пранні, краще попередньо ретельно вивчити інструкцію з експлуатації. При наявності спеціального значка, який забороняє прання, виріб краще віддати в хімчистку. Тканинні ролети поганої якості можуть линяти, тому перед пранням необхідно намочити маленький шматочок фіранки, щоб перевірити, чи міняє вона колір.

Коротка інструкція

Зняті з карниза ламелі радять попередньо згорнути в рулон, краще їх сильно не перегинати. Тканинні деталі фіранки рекомендують опустити в розчин з мильною теплої води і дати їм там полежати. Важливо добре виполоскати ламелі, мильної піни не повинно бути, віджимати тканину не можна.

Після полоскання, чисті штори потрібно повісити на карниз, зібрати їх і почекати поки стече вся вода. Після повного висихання полотна, необхідно змастити технічної мастилом всі робочі механізми. Дуже важливо враховувати той факт, що бавовняні фіранки після прання сідають, тому їх рекомендують підбирати із запасом.

Перш ніж вирішити почистити вертикальні жалюзі на пластикові вікна, важливо враховувати той факт, що бамбукові і дерев'яні рольштори бояться вологи, їх можна прати! Пластикові ламелі потрібно лише протерти вологою губкою.