0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати жалюзі для лоджії і балкона. Різновиди систем і варіанти монтажу

Жалюзі це практична альтернатива шторам. Незважаючи на невисоку вартість жалюзі, залишаються на ринку сонцезахисних систем завдяки своїй функціональності і зручності у використанні адже тільки жалюзі мають унікальний зовнішній вигляд з безліччю горизонтальних ламелей.

Що таке жалюзі

Жалюзі - це сонцезахисна система, яка складається з безлічі з'єднаних разом смуг (ламелей).

Жалюзі діляться на кілька видів, але основними є вертикальні або горизонтальні. Такі вироби мають принципові відмінності, тому не варто їх порівнювати. У кожних жалюзі своє призначення і способи установки. Також вертикальні жалюзі виконані з тканини, а горизонтальні з алюмінію або натурального дерева.

Переваги жалюзі:

Зручність - керування здійснюється шляхом повороту ламелей, що дозволяє виставити необхідний рівень освітлення або закритися від цікавих очей одним поворотом тростини.

Конфіденційність - жалюзі не просвічуються і в будь-який час доби зберігають приватність в закритому стані.

Також на відміну від рулонних штор через жалюзі не видно силуети, що дозволяє спокійно включати світло в приміщенні вечірньої пори.

Комфорт - завдяки окремим розташуванню кожної ламелі між ними легко циркулює повітря, що особливо важливо в умовах офісу з безліччю співробітників.

Асортимент - Найчастіше замовляються білі ламелі, але існує безліч колірних відтінків, як серед горизонтальних жалюзі, так і серед вертикальних. Особливо в вертикальних жалюзі існує безліч тканин з різною фактурою і світлопроникністю що дозволяє підібрати жалюзі не тільки для офісу, але і для домашніх умов прикрашаючи інтер'єр і не перетворюючи його в офіційний стиль.

Простота монтажу - для установки жалюзі досить закріпити кілька кронштейнів і встановити на них карниз, після чого виріб готовий до роботи. Вироби приходять в повністю зібраному вигляді готові до роботи додаткова збірка і настройка системи не потрібно.

Зовнішній вигляд - Завдяки відтінкам і фактурами жалюзі можна підібрати систему навіть для самих нестандартних вікон та інтер'єрів.

Універсальність - жалюзі монтуються як на стулку, так і на віконний отвір або всередину отвору і навіть на стелю. Також жалюзі підходять для всіх типів вікон від дерев'яної рами до металопластикових конструкцій.

Вартість - жалюзі одні із самих бюджетних сонцезахисних систем.

Жалюзі з'явилися в побуті досить давно і пережили безліч модернізацій і оптимізацій системи. На сьогоднішній день існує безліч систем як класичних з керуванням за допомогою тростини і шнура, так і жалюзі на моно-управлінні з механізму ланцюжка, а також ламелями з дерева і бамбука. Це дозволяє встановити досконалі системи, як на дачу, так і в презентабельний офіс з дорогими меблями.

Різновиди систем для жалюзі

Якщо ви ставите питанням, як вибрати жалюзі на балкон, перш за все, виберіть правильну систему і метод її установки. Від обраної системи буде залежати спосіб замірів і майбутній монтаж вироби.

Горизонтальні - можуть монтуватися в будь-яких приміщеннях від офісів до квартири або приватного будинку. Жалюзі вельми затребувані, тому що прекрасно захищають приміщення від сонця, практичні, і за ними досить просто доглядати.

Вертикальні - жалюзі з тканинними вертикальними ламелями. Найчастіше замовляються в світлих тонах для офісів і великих приміщень, наприклад, в школу або дитячий сад. Ламелі при пошкодженнях легко замінюються поштучно без необхідності купувати нове незбиране виріб. Вертикальні жалюзі добре захищають приміщення від сонця, а також завдяки широким ламелей забезпечують безперебійну циркуляцію повітря, що особливо важливо для великих офісів. Тканина для жалюзі покривається спеціальними просоченнями, які захищають її від пилу і вигорання, завдяки чому тканина зберігає свій первинний зовнішній вигляд.

Плісе - це тканинна різновид жалюзі, в яких використовується одна суцільна плісирована тканина. При відкриванні штори тканина складається в компактний виріб під карнизом і не займає багато місця. Плісе монтуються на віконні рами всіх типів, включаючи також вікна нестандартної форми. Плісе володіє широким вибором тканин і серіями блекаут для повного затемнення, що дозволяє збирати вироби день-ніч для часткового і повного затемнення світлового прорізу.

Рулонні штори - Один з кращих варіантів штор для балкона і лоджії. Рулонні штори компактні і легко монтуються на балконні стулки, кілька окремих систем на стулках дозволяють контролювати світловий потік окремо на кожній стулці, що позитивно впливає на рівень освітленості. Тканинні ролети мають широкий вибір тканин різних фактур і відтінків, це один з найпопулярніших видів сонцезахисту, тому вони мають величезним вибором, який постійно оновлюється і доповнюється.

Римські штори - Це класичний варіант штор, який заворожує своїм зовнішнім виглядом. Дизайн римських штор не змінювався з моменту їх створення і все ще залишається актуальним. З'явилися додаткові різновиди, але основний принцип залишився незмінним. Тканина піднімається вгору за допомогою спеціальних механізмів і складається акуратними хвилями у верхній частині вікна. Римська штора завжди виглядає шикарно в будь-якому інтер'єрі і це не тільки бездоганний елемент декору, але і ефективний засіб сонцезахисту.

Бамбукові та дерев'яні жалюзі - жалюзі з натуральних матеріалів завжди є родзинкою будь-якого інтер'єру. Вони притягують до себе погляд завдяки фактурі дерева і унікальну текстуру дерева на ламелях. Єдиним недоліком дерев'яних жалюзі можна вважати боязнь високої вологості.

Порада: Для балкона варто вибирати алюмінієві жалюзі або рулонні штори в світлих тонах. Такі вироби добре захищають від світла і легко чистяться при необхідності. З огляду на велику кількість стулок на балконі, ці варіанти будуть привабливі за вартістю і прості в обслуговуванні.

Вибір сонцезахисної системи завжди залежить від вас, ви краще знаєте свій будинок і необхідний рівень освітлення в ньому тому прислухайтеся до рекомендацій, але рішення приймайте самостійно щоб не шкодувати про обраної системі.

Кілька рекомендацій по вибору жалюзі

На алюмінієвих рамах не встановлюються жалюзі з кріпленням до стулки. Для таких вікон є спеціальні системи.

Якщо вас цікавлять нестандартні рішення, розгляньте жалюзі плісе. Це досить нестандартні вироби, які з'явилися на ринку не так давно, тому вони точно здивують ваших гостей і додадуть цікаву родзинку в інтер'єр. Крім того вони добре підходять для вікон будь-яких розмірів що особливо корисно для балконів з унікальними конфігураціями стулок.

Рулонні штори для балкона стануть хорошим вибором як в зручності використання. Але звертайте увагу на откривние стулки, адже наявність карниза у верхній частині зменшує кут відкривання вікон.

Для балкона добре підходять і закриті системи в алюмінієвому коробі. Короб захищає рулонні штори від забруднень, якщо тканина знаходиться всередині. Якщо ж штори більшу частину часу будуть в розгорнутому положенні, добре підійде і проста відкрита система.

Підсумок

Спеціалізованих систем для балкона не існує. Будь-яка сонцезахисна система встановлюється як на стулки, так і на стелю, що дозволяє без праці закрити одну або кілька стулок відразу. Для розсувних стулок штори не ставляться безпосередньо на стулку, інакше це буде заважати її відкриванню, в таких випадках кілька стулок закриваються за допомогою вертикальних жалюзі встановлених в стелю. Також не всі системи монтуються на алюмінієві рами за рахунок невеликих проміжків між стеклами. В іншому обмежень немає, на пластикові вікна, а також дерев'яні з широким імпостом без праці монтується будь-яка система.