0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати штори на кухню суміщену з балконом

Кухня може бути як класична невеликих розмірів з вікном, так і з виходом на балкон, що дуже зручно. Але якщо у вас є балконні двері на кухні, їх потрібно також закривати шторами, давайте розглянемо, як правильніше декорувати кухонні вікна або двері, щоб отримати максимальну функціональність, а також прикрасити інтер'єр шторами, а не перевантажити його.

Вибір дизайну

Перед тим, як відправитися в магазин, слід заздалегідь визначитися якими повинні бути штори. забарвлення, фактуру, щільність, дизайн і тип системи і варіант установки, на окремі стулки або на весь отвір.

Розглянемо основні пріоритети:

Колірна палітра та дизайн всієї композиції повинен поєднуватися із загальним дизайном кухні, не варто вибирати колір та малюнок штор, який збігається з кольором шпалер, інакше вийде монохромний дизайн, який не всім до смаку.
Тканина повинна мати специфічні характеристики, так як на кухні середовище з підвищеною вологістю і штори можуть легко забруднитися вони повинні також легко і очищатися. Одночасно варто відмовитися від штор з великою кількістю тканини або багатошарові варіанти.
Штори, що розділяють балкон і кухню, також піддаються перепадам температур і постійному впливу кіптяви і вологості, тому слід вибирати тканину, яка стійка до агресивного середовища.
Штори з легких полотен без обтяжувачів можуть бути відкинуті потоком вітру на плиту, що працює, тому якщо вікна поряд з робочими поверхнями варто брати штору з фіксованою тканиною.

Синтетичні тканини можуть бути із захистом від займання. Потрібно уточнювати цей момент перед придбанням штор на кухню.

Нюанси при виборі штор

Як говорилося раніше, колірна гама безпосередньо впливає на інтер'єр і при виборі відтінку слід враховувати цей момент тому як колір і малюнок повинен поєднуватися, хоча іноді контрастні штори теж непогано себе проявляють особливо на кухні оживляючи її і додаючи яскравих фарб.

Існує кілька визначальних нюансів при виборі тканини:

Дрібний малюнок на світлих шторах може створювати відчуття брудної тканини, такий малюнок також створює видимість натуральної тканини, наприклад, льон, також якщо тканина спочатку з темними вкрапленнями то за наявності забруднень вони будуть не такі помітні.
За допомогою вертикальних смуг можна візуально збільшити висоту приміщення, як і ширину за рахунок горизонтальних.
Якщо меблі контрастні щодо шпалер, то штори слід підбирати під колір меблів, щоб виділяти вікна на тлі шпалер, але при цьому зробити контрастний акцент на шторах. При виборі контрастних відтінків слід, щоб штори поєднувалися з одним з кольорів, які вже використовуються в приміщенні, інакше вони будуть стояти особняком і обтяжувати інтер'єр.

При виборі системи розглядаються варіанти її монтажу, наприклад:

Тип вікон та кількість стулок. Відкривні вони чи ні, чи є двері на балкон.
Засклення дверей повне або часткове. Це вплине на вибір тканини та системи.
Якщо за дверима є балкон, слід враховувати відкритий він або засклений, якщо засклений є на вікнах штори або ні.
Розміри кухні, якщо приміщення невеликого розміру не варто вибирати темні відтінки, щоб не зменшувати візуально і так невеликий простір. Для великих приміщень обмежень особливо немає, тут підійдуть як темні, так і світлі тканини, які візуально збільшать простір.
Можливість декорування простору на стіні із вікном. Якщо, крім штор, будуть додаткові елементи, це може перевантажити інтер'єр.

При виборі матеріалу для штор в першу чергу робимо акцент на практичність виробу і потім на декор. Тому часто для кухні підбираються штори з бавовни, льону або ситець.

Також популярні тканини з поліестеру, оскільки вони мають специфічні властивості, які недоступні натуральним матеріалам.

Пиловідштовхувальні властивості завдяки спеціальним просоченням.
Захист від ультрафіолету, завдяки чому тканини не вигорають і колір не тьмяніє.
Є серії із захистом від високих температур, що особливо актуально для кухні.
Штори для кухні

Перед ухваленням рішення уявіть собі, як виглядатиме кухня, з новими шторами намагаючись уявити вигляд закінченого інтер'єру, це допоможе наблизитися до основної картини та дотримуватися її при виборі тканини. Також великий вибір дизайну може спонукати вас на незвичайні експерименти.

Римські штори

Компактні вироби на карнизі із зручним ланцюжковим керуванням. Плюс римських штор - це можливість зняти тканини для прання, що важливо для кухні. Римський стиль може здатися трохи дорожчим за інші варіанти, але зовнішній вигляд з лишком компенсує вартість. Також можна легко комбінувати штори на дверях і на вікні або цілому отворі, щоб закрити вікна в одному стилі. При виборі римської штори краще вибирати монтаж саме на весь отвір, тому що чим більше штора, тим красивіше вона виглядає.

Рулонні штори

Один із практичних видів штор, тканина легко чиститься і займає мінімальну кількість місця. Штори встановлюються як на стелю, так і на стіну або в отвір. Якщо є вихід на балкон, вікно слід закрити кількома шторами окремі стулки, це створює завершений вигляд і дозволяє відкривати двері без зайвих маніпуляцій зі шторами.

Бамбукові

Неповторний дизайн бамбукових полотен неможливо повторити за допомогою тканини, бамбук дуже легкий і при цьому міцний матеріал. бамбукові штори стійкі до вигоряння на сонці і не вбирають вологу. Штори з бамбуковими полотнами дуже компактні, оскільки легко згортаються в рулон і не займають багато місця. Керуються вироби за допомогою механізмів зі спеціальними шнурами, які легко піднімають полотно і фіксують на потрібній висоті. Бамбукові штори можуть бути реалізовані як в рулонному так і римському варіантах, що дозволяє підібрати вироби на ваш смак і тип відкривання.

Жалюзі

Вертикальна система

Легко відкриваються і завдяки обтяжувачам ламелі не бовтаються. Ламелі легко чистяться і при необхідності частково замінюються. Унікальна особливість вертикальних жалюзі, можна закрити все вікно за допомогою одного карниза, на двері робляться довші ламелі, а на вікні на висоту підвіконня, при цьому виріб ставиться на проріз і закриває відразу всі вікна.

Горизонтальна система

Зручні вироби завдяки алюмінієвим ламелям вони легко витримують високі температури, а також не пропускають тепло всередину приміщення. Також між ламелями легко циркулює повітря, що дозволяє провітрювати вікна, не відкриваючи повністю всі жалюзі. Також великим плюсом є вартість таких виробів, іноді простіше замовити новий карниз, ніж чистити старі жалюзі, чи не вірите? Переконайтеся самі, введіть розміри ваших вікон у калькулятор на сайті, і ви побачите вартість готових виробів, яка набагато нижча за штори всіх інших видів.

Тюль

На кухні часто потрібна велика кількість світла, тому що потрібно бачити, що відбувається, особливо в процесі роботи. Тому деякі люди без проблем використовують тюль або дуже тонкі рулонні штори. Такий варіант дозволяє закритися вдень від сторонніх очей і отримати максимальну кількість світла. Але є і нюанси, тюль погано працює у вечірній час, оскільки світло всередині приміщення робить видимими всі силуети, а іноді видно всю кухню, що негативно впливає на приватність власників.

Як же визначитися із вибором

Як ми визначили для декору кухні існує безліч штор та сонцезахисних систем від тканинних до алюмінієвих і навіть бамбукових систем, кожна з яких має свої плюси та мінуси, а також різний зовнішній вигляд та принципи відкривання. Розглянемо кілька варіантів декору, які допоможуть підійти до потрібних думок.

Рулонні штори добре підходять для невеликої кухні, де кожна поверхня на вагу золота та штора дозволить заощадити простір, на підвіконні залишаючи його вільним. Тканини з малюнками квітів або листя можуть надати невеликому приміщенню насиченість і цікавий зовнішній вигляд, якщо потрібно візуально збільшити простір, можна використовувати вертикальні жалюзі від стелі до підлоги, що додасть кухні більше висоти. Але вертикальні жалюзі, швидше за все, перекриють підвіконня, тож постійного доступу до нього не буде.
Римські штори можуть закрити відразу весь віконний отвір, але варто враховувати, що штора частково перекриває доступ до вікон і вимагає трохи вільного простору у віконному отворі. Плюс римської штори, що при використанні великих виробів штора виглядає тільки краще, тому вона чудово підходить не тільки для кухні, але і в інших приміщеннях, наприклад, спальні або зал.
Для досягнення простоти можна використовувати японські штори. Вони не такі функціональні, як рулонні, але іноді простота має свої плюси.
Якщо ви хочете наблизитися до класичних габаритних штор, рекомендується використовувати вироби на люверсах, тому що вони легко відкриваються і не чіпляються при відвідуванні балкона, особливо якщо ви хочете вільно пройти з чашкою кави.
Кухні в стилі ретро можуть поєднуватися з будь-якими шторами, актуальним варіантом для них є фіранки. При правильному підході фіранки доповнять основний стиль кухні. Також можна використовувати дві штори у поєднанні, окремо для дверей та на вікно.
Не бійтеся комбінувати різні відтінки та типи тканин, іноді асиметрія лише додає кухні екстравагантності. Можна застосувати рівні штори, з симетричними краями пофарбовані в один тон, але часто для кухні рекомендується поєднання двох-трьох відтінків, але не інакше можна перевантажити інтер'єр різноманітністю колірних рішень.
На закінчення

Якщо у вас кухня з балконом, це одне з успішних рішень якого не варто побоюватися при оформленні шторами. Такий тип кухні створює затишне місце не тільки для роботи, а й для відпочинку. Іноді варто задуматися, можливо, варто завісити балкон шторами, а не кухню, це звільнить простір і дозволить так само комфортно регулювати кількість світла в кухні.