0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати римські штори для сучасного інтер'єру

Одним з останніх трендів оформлення інтер'єрів стали римські штори, що поєднують в собі простоту, лаконічність, комфортність і сучасний стиль.

Римські штори (інтернет-магазин ProShto надає широкий товарний асортимент) залучають споживачів різноманітністю, простотою експлуатації і догляду.

Особливості конструкції

Даний вид штор є відріз тканини з підігнутим верхнім краєм. Всередину цього краю втягається спеціальна вставка, що кріпиться до карнизу, а нижній край пристрою, оснащений невеликим грузиком, допомагає шторі утримувати правильну форму. Полотно забезпечене декількома твердими вставками, розташованими між собою на певній дистанції. При підйомі штори ці вставки формують рівні складки, а при її опущеному стані вони залишаються непомітними.

Така конструкція дозволяє занурювати приміщення в напівтемрява (якщо штора закрита), впускати максимум світла при повному підйомі полотна і регулювати світловий потік, залишаючи відкритим певну ділянку вікна.

Переваги римських штор

Модні і практичні римські штори, замовити які можна в нашому магазині, відрізняються великою кількістю плюсів:

Вони дозволяють раціонально заощадити простір - римські штори в спальні, вітальні або іншій кімнаті стануть чудовою альтернативою об'ємних і займають чимало місця портьєр.

Легкість керування - регулювання штор, яка виконується за допомогою спеціального шнурка, доступна навіть дитині.

Лаконічність - конструкція має строгу геометричну форму, а при підйомі утворює естетичні, правильні складки.

Багатофункціональність - виріб служить захистом від надмірного світла, робить інтер'єр невидимим з боку вулиці і володіє теплоізоляційними властивостями, затримуючи тепло в холодну пору року і холод в зимову пору.

Простота і універсальність монтажу - конструкцію можна кріпити в різних варіантах: безпосередньо до рами, стіни або стелі.

Різноманітність моделей - такі штори відрізняються по колірному оформленню, дизайну.

Поради щодо вибору вироби

Вибираючи римські штори під замовлення, слід враховувати ряд нюансів:

  • Габарити приміщення - якщо ви збираєтеся вішати римські штори на балкон, лоджію або в маленькій кімнаті, краще віддати перевагу світлим кольорам, візуально розширюють простір.
  • Оформлення інтер'єру - в кімнаті зі строкатою меблями або килимами краще виглядатимуть штори однотонні або зі скромним малюнком, що не перевантажують зорове сприйняття.
  • Висоту стель - вертикальні смужки штор її збільшать, а горизонтальні, навпаки, створять ілюзію більш низької стелі.
  • Рівень природного освітлення - в кімнатах, де занадто багато світла, краще встановлювати штори з щільного текстилю, а для приміщень з невеликими вікнами на північній стороні краще вибирати напівпрозорі тканини.

Форму вікон - для розташованих поруч кількох вузьких вікон можна використовувати одну римську штору, що надає інтер'єру оригінальність і ефектність.