0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як продовжити експлуатаційний термін штор - правильний догляд

Складно уявити сучасний інтер'єр без використання штори, вертикальні жалюзі стали вірними помічниками при захисті від сонячних променів. При виборі даного елемента користувачі звертають особливу увагу на зовнішні параметри, зручність в експлуатації, а також термін служби. Як же за ними доглядати, щоб продовжити їх експлуатацію?

Принцип чистки жалюзі

Незалежно від виду жалюзі вони вимагають до себе дбайливого ставлення, адже це запорука збереження функціональності і продовження терміну експлуатації.

Для підвищення зносостійкості виробниками наноситься на штори спеціальний шар, що захищає від потрапляння жиру, різних забруднень. Це також сприяє захисту від вигорання. Жалюзі вертикальні на вікна не вимагають особливих зусиль по догляду. Досить іноді проводити сухе або вологе прибирання з допомогою простого засобу для чищення та губки. Для боротьби з плямами використовуйте мильний розчин, зітріть їх з поверхні, а потім змийте під струменем води. Так ви збережете привабливий зовнішній вигляд.

Що потрібно зробити для продовження терміну експлуатації

Залежно від матеріалу (а також принципу роботи) різні види штор мають свій термін служби, на який можуть вплинути різні чинники:

  1. Від механізму управління залежить працездатність вертикальних жалюзі. Дбайливо ставтеся до системи пристрою і змащуйте спеціальним засобом. Необхідно також уникати надмірного тиску на фурнітуру і деформації деталей.
  2. Варто взяти до уваги й специфіку умов в приміщенні: вологість, освітлення, температурний режим. Спочатку варто вибирати штори, враховуючи всі характеристики. Це допоможе уникнути швидкого зносу фіранок.
  3. Обробка речовиною захищає від впливу зовнішнього середовища, що також грає роль у продовженні експлуатації.

Під час покупки стежте за якістю, підбирайте товар виходячи з їх майбутнього місця розташування. Вертикальні жалюзі на кухню вибирайте обов'язково з нанесенням кошти для захисту, адже вони часто піддаються всякого роду забруднень. Щоб уникнути фізичного впливу на структуру деталей, складових сам виріб, уникайте їх контакту з елементами опалення - такими як батареї, радіатори та обігрівачі.

Якщо дотримуватися цих порад, то можна запобігти передчасному зносу цілої конструкції. Догляд за жалюзі зводиться до виконання елементарних процедур - тоді матеріал і система управління буде відрізнятися надійністю. Дбайливе ставлення, чистка та миття штор - нескладний процес, який займає небагато часу.

Виконуючи всі правила по догляду, ви зможете продовжити термін експлуатації, жалюзі будуть мати презентабельний зовнішній вигляд і служити довгі роки.