0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати сонцезахист для офісу Штори або жалюзі

Для оформлення офісних приміщень часто застосовується низка вимог, оскільки штори впливають на інтер'єр та можуть відволікати працівників від роботи. Також штори безпосередньо необхідні для затінення приміщення та залежно від обраної тканини можуть по-різному впливати на освітлення кімнати. У цій статті ми визначимо, які штори краще підійдуть для офісу та як вони впливають на освітлення приміщення.

Рекомендації щодо вибору штор для офісу

Штори впливають не тільки на освітлення, а й побічно на температуру всередині, адже якщо не нагріваються меблі, то кімната буде трохи прохолоднішою в літню пору року. Також штори виконують інші завдання, а саме:

  • Запобігають вигоранню меблів;
  • Захищають монітори від відблисків та техніку від нагріву;
  • Захищають від прямого сонячного проміння;
  • Є елементом декорування інтер'єру.

Існує кілька простих правил при виборі штор для офісу:

  1. Слід застосовувати світлі чи нейтральні відтінки, вони відволікатимуть від роботи і дратувати нав'язливими фарбами. Краще уникати яскравих і різких забарвлень, оскільки це не всім може бути до смаку. Темні штори за рахунок свого кольору візуально затемнюватимуть кімнату, навіть якщо тканини з однієї серії, темніші варіанти здаватимуться ефективнішими за рахунок кольору.
  2. Практичність тканин. В офісі не завжди є можливість стежити за шторами, тому варто вибирати довговічніші тканини, які вимагають мінімум догляду, щоб штори максимально довгий термін залишалися в первозданному вигляді. Стандартні тканини для штор частково пропускають сонячне світло, їх можна спокійно використовувати як на сонячній, так і в тіні. На сонці тканина зупинить прямі сонячні промені, а на затінку дасть світлу потрапляти в приміщення навіть при закритих шторах, це універсальна комбінація, яка добре підійде для будь-яких приміщень.
  3. Ви рідко зустрінете в офісах громіздкі портьєри, оскільки вони вимагають багато догляду і не завжди підходять до інтер'єру, це більше домашня прикраса, ніж офісний варіант. Тому варто віддавати перевагу практичності для дизайну. Навіть бюджетні рулонні штори матимуть тканину з антистатичною та пиловідштовхувальним просоченням, такі тканини не накопичують пил і легко очищаються при необхідності.

Варіанти офісних штор

Для дизайну кабінетів та конференц-залів краще вибирати системи, які за потреби легко піднімаються та звільняють вікна. Рекомендуються вертикальні або горизонтальні жалюзі та рулонні штори. Вони органічно впишуться в інтер'єр і не вимагають серйозного догляду за тканиною, ніж виграють в інших аналогів.

Горизонтальні алюмінієві жалюзі

Підходять для невеликих вікон із дерев'яними, алюмінієвими або пластиковими рамами. Завдяки компактності системи такі вироби встановлюються безпосередньо на стулки, що залишає підвіконня вільним. Регулювати ступінь освітлення можна за допомогою повороту ламелей, така конструкція зберігає приватність і не вимагає повністю відчиняти вікно для регулювання освітлення. Пластикові ламелі застосовуються вкрай рідко, оскільки сильно поступаються алюмінієвим.

Рулонні штори

Хороший вибір для офісних штор. Вони підходять для прорізів будь-яких розмірів, можуть перекривати навіть фасадне скління. Незалежно від типу рами такі штори встановлюються навіть у стелю, тому легко закривають вікна будь-якої форми. Рулонні штори не вимагають постійного догляду, при збиранні достатньо протерти тканину вологою губкою, і цього буде достатньо. Рулонні штори також не закривають підвіконня (залежно від варіанта установки) і зберігають форму навіть при сильному вітрі. Основною перевагою тканинних ролет є широкий асортимент тканин, який включає безліч світлих тонів, що ідеально підходять для офісу. Також в офіс добре підійдуть тканини із серії screen, це особливий вид полотна з ПВХ який проглядається з одного боку, такі тканини дозволяють побачити те, що відбувається на вулиці, але зберігають приватність від усіх, хто знаходиться зовні.

Порівняємо практичність штор та жалюзі

Штори

Конструкція: Тканина намотується на вал і керується за допомогою механізму, що самофіксується. Також можуть бути закриті алюмінієвим коробом із напрямними.

Монтаж: Рекомендується установка за допомогою шурупів, кронштейни прикручуються до віконної рами і утримують вал з тканиною.

Основна функція: Захист від сонця та декорування приміщення. Тканина є світлофільтром, який частково забарвлює приміщення у вибраний колір, а також штора розсіює сонячні промені, роблячи освітлення м'якшим і не нав'язливим.

Матеріал: Найчастіше застосовуються тканини зі 100% поліестеру, вони не вигорають на сонці і прості у догляді. Також існують тканини на прогумованій основі (Блекаут) для 100% захисту від сонця.

Дизайн: Система компактна та не виділяється на тлі інтер'єру. Також при необхідності існують системи з популярними кольорами вікон, білі, коричневі, горіх, золотий дуб, махагон.

Жалюзі

Конструкція: Жалюзі можуть бути як вертикальними з тканинними ламелями, так і горизонтальними, де ламелі з алюмінію, кожен з цих варіантів застосовується в залежності від розмірів отвору та дизайну приміщення. Вертикальні жалюзі добре підійдуть для встановлення на габаритні отвори, горизонтальні більше підходять для стулок стандартних розмірів.

Монтаж: Залежно від виробу можуть монтуватися в будь-якій площині, на стулки, отвори, усередині отворів та на стелю.

Основна функція: захист від світла, жалюзі не такі ефективні в декоруванні приміщення через невелику кількість відтінків ламелів. Найчастіше застосовують білі ламелі для отримання класичного зовнішнього вигляду.

Матеріал: Карниз з алюмінію, ламелі або алюмінію, або з поліестеру в залежності від варіанту жалюзі.

Дизайн: Вертикальні жалюзі можуть бути мультифактурними з різною довжиною ламелей у вигляді арок або будь-якої іншої форми. Алюмінієві жалюзі мають безліч відтінків ламелів, але найчастіше застосовуються білі.

Підсумок

Для офісу існує безліч варіантів сонцезахисту, і підбираються вони виходячи з розмірів приміщення, внутрішнього оздоблення та віку співробітників. Найчастіше офіси з молодим колективом можуть легко сприйняти яскраві кольори. Більш дорослі часто віддають перевагу спокійним світлим шторам або відтінкам сірих тонів. Рулонні штори можуть покрити вимоги будь-якого офісу, а ось жалюзі слід вибирати, виходячи з розмірів вікон, оскільки є варіанти.