0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Що з себе представляють вертикальні жалюзі?

Віконні отвори здавна прикрашалися шторами і тюлямі. Сьогодні асортимент декоративних і захисних виробів для вікон значно збільшився. Одним з популярних і зручних способів захистити кімнату від яскравого сонячного світла і додатковим елементом декору є мультифактурні вертикальні жалюзі.

Що це таке

Жалюзі представляють собою спеціально створені конструкції, які складаються з направляючих і вертикальних або горизонтальних ламелей, а унікальна конструкція дозволяє управляти раздвиганием-зрушенням полотен, їх поворотом. Це дає можливість відрегулювати ступінь освітленості приміщення. Розрізняють жалюзі з вертикальним і горизонтальним розташуванням ламелей. Жалюзі з поздовжніми ламелями частіше встановлюють на вертикальні вікна, хоча вони відмінно виглядають і в інших варіантах прорізів. Конструкція таких штор простіша, ніж у горизонтальних моделей. Вони дозволяють візуально збільшити висоту отвору і дозволяють зробити освітленість кімнати більше за рахунок тільки повороту полотен.

Види жалюзі за матеріалом ламелей

Ламелі для жалюзі можуть бути виконані з різних матеріалів. Так, для вертикальних моделей використовують різні тканини або пластик. Тканина для вертикальних жалюзі просочується спеціальними розчинами, які роблять ламелі:

  • щільними;
  • міцними;
  • НЕ мнуться;
  • легкими у догляді.

Також існують жалюзі вертикальні мультифактурні. Вони поєднують у собі кращі якості тканинних і пластикових варіантів. Також дані моделі можуть бути виконані з різним малюнком, створеним за допомогою ламелей різної фактури і кольору. Мультифактурні варіанти стануть чудовою прикрасою вашої спальні, кабінету, офісу або кухні. Їх можна замовити з урахуванням колірного рішення вашого інтер'єру.

Як зробити правильний вибір

Щоб жалюзі на вікнах виглядали акуратно і красиво, їх необхідно вибирати відповідно до форми і величиною вашого вікна. Горизонтальні моделі підійдуть для невеликих отворів, а вертикальними смугами відмінно закриються навіть найширші вікна. Ширина ламелі також повинна співвідноситися з величиною склопакета. Колір і матеріал полотен легко підбирається під колір меблів або шпалер. Виготовлення вертикальних жалюзі оригінального дизайну являє собою поєднання ламелей, складених з різних матеріалів і різних кольорів. Це дозволяє домагатися додаткового обсягу і руху створеної картинки. Від правильно обраних жалюзі на вікна залежить не тільки освітлення приміщення, а й загальний вигляд кімнати. З їх допомогою можна також створювати цікаві поєднання кольорів і переходи між різними оформленням стін. Експериментуйте і створюйте власні образи за допомогою красивих і функціональних жалюзі.