0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Історія походження римських штор

Завдяки своїй простоті і функціональності римські штори вже довгий час залишаються хітом продажів. Сонцезахисні системи такого типу відмінно виглядають на вікнах, широкий асортимент дозволяє вигідним чином доповнити практично будь-який дизайн.

Історія виникнення

Вперше, про римських шторах дізналися ще кілька тисяч років тому, в Римській Імперії. У ті далекі часи на вікна вішали щільну вологу тканину, яка допомагала людям рятуватися від спеки і пилу. З тих пір конструкція майже не змінилася, розширився лише асортимент матеріалів з яких їх роблять. У нашому інтернет-магазині до уваги покупців представлений широкий вибір сучасних моделей сонцезахисних систем, різноманітність кольорів і фактур приємно Вас вразить.

Штори римські складаються з таких функціональних елементів, як карниз, тканинне полотно, стрижні управління, обважнювачі, шнурові / ланцюгові механізми.

Чомусь же римські штори на вікна такі хороші?

Конструкція таких фіранок дуже схожа на конструкцію інших популярних сонцезахисних систем. На вікнах вони виглядають більш затишно, так як вони виготовлені з тканини, яку Ви зможете підібрати на свій смак виходячи з особливостей інтер'єру. За фіранками дуже легко доглядати, їх можна випрати як в пральній машинці, так і руками. Після прання ролети не потрібно гладити, вони самостійно приймають первісну форму.

Римські фіранки стануть ідеальним варіантом в тому випадку, якщо простір в квартирі обмежена. Сонцезахисна система такого типу займає дуже мало місця, її можна повісити не тільки на вікно, а й на балконі, у ванній або коморі. Дуже часто виріб виступає оригінальним елементом декору, штору можна використовувати в якості ширми, з її допомогою можна зонувати приміщення.

Вибір матеріалів дуже різноманітний, але особливою популярністю користуються жалюзі римські з синтетичних матеріалів (поліестер). До переваг фіранок з поліестеру можна віднести:

  • практичність в експлуатації (вони не мнуться, що не накопичують пил);
  • різноманітний вибір фактур і квітів;
  • світлонепроникність від 0-90%;
  • простота в догляді.

Римські сонцезахисні системи з синтетики добре підійдуть для кухні або ванній, так як в разі забруднення їх легко можна випрати, на полотні не розвивається грибок. Яскраві принти дизайнери рекомендують вибирати в тому випадку, якщо стіни кімнати пофарбовані в однотонні кольори.